Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив
Архив
RE- RE- REFRESH-ЪТ НА ЖОРЖ ГАНЧЕВ PDF Печат Напиши писмо
Брой 23 (2012)
Написано от Таня ИВАНОВА   

Размисли по повод една пресконференция на Георги Петрушев в Стара Загора

Мине - не мине време, току се пръкне някой нов политически субект (обект), особено като наближат избори. Българинът залита все по новото и непознатото, привлекателното и атрактивното, а после се чуди на хала си. Имаме си обаче един феномен, който се рефрешва периодично, или казано поетично – като същий Феникс възкръсва! Този същият широко прокламира re-re-refresh-а си все под име ново (партийно), но с вънкашност съща. Познахте, Жорж Ганчев! Тръгнал е сега да прави комитети с размразяващата се в момента формация – „Национално патриотично обединение”, създадено през 2004 г., но оставено във фризера за по-добри времена. И те дойдоха.

Продължение...
 
АВАТАРИТЕ НА ГЛОБАЛИЗМА PDF Печат Напиши писмо
Брой 28 (2012)
Написано от Боян ЧУКОВ   

Миналата седмица един български журналист, който работи в Брюксел, описа в национален ежедневник абсолютната неграмотност и неразбиране на европейските проблеми на България. Каламбурът бе изчетен в предаването на Би Ти Ви „Комиците”, което ми напомни случка отпреди доста години.

Продължение...
 
Агонията на българската нация? PDF Печат Напиши писмо
брой 30
Написано от Ангел БАРУСОВ   

Приличните доходи за хората от третата възраст вече не се отлагат и за светлото бъдеще. И което е още по-лошо – това се отнася не само за сегашните пенсионери, но и за поколенията пенсионери, които ще дойдат след тях. Те също ще бъдат принудени да теглят хомота на мизерията. Това се вижда не само от 80-те милиарда лева външни дългове, с които е натоварен народът ни. Достатъчно е човек да се запознае с данните за това върху какви суми се осигуряват пенсионно работещите българи днес. Понастоящем едва 5,7 на сто от българите, които правят пенсионни вноски, се осигуряват на суми между 1500 и 2000 лв. Само те могат да разчитат на сравнително високи пенсии, сочи официално проучване на НОИ. На другия полюс са осигуряващите се на суми до 500 лв.

Продължение...
 
Ад под небето PDF Печат Напиши писмо
брой 14
Написано от Асен ГЕОРГИЕВ   

 

  • От англо-американските бомби загиват 1243-ма българи
  • Държавните ни “мъже” се крият като плъхове из чамкорийските си вили

 

През месец април, точно преди 70 години, започват първите англо-саксонски бомбардировки над мирно българско население. В кампанията ще бъдат изтребени над хиляда сънародници, а ранени и осакатени - многократно повече. В София и до днес няма паметник на тази невинни жертви. За сметка на това с лакейското съдействие на сегашните власти от миналата година вече си имаме монумент на американските убийци на беззащитни жени и деца.
През пролетта на 1941 г. България, като съюзник на Германия, обявява война на Великобритания и САЩ. Отмъщението на англо-американците не закъснява. На 13-15 април британската авиация бомбардира София.

Продължение...
 
Адът се отваря на Ада тепе PDF Печат Напиши писмо
брой 18
Написано от Константин ВРАНОВ   

На т. нар. български политици никога не им е пукало за околната среда, отдавна се разбра. Но това, което очаква Крумовград, наистина граничи с екологичен апокалипсис.
На 9 февруари т. г. правителството даде на “Болкан минерал енд майнинг”, дъщерно дружество на печално известната канадска фирма “Дънди”, 30-годишна концесия за добив на злато и сребро в находището “Хан Крум”, над родопското градче, с площ 19 кв. км. Освен хълма Ада тепе, където са най-големите доказани залежи (около 27 т злато), концесията обхваща и съседните баири - Къпел, Къклица, Скалака, Синап и Сърнак. Така че цял Крумовград настръхна, с изключение на шепа екзалтирани фенове на Волен Сидеров.

Продължение...
 
Аз се възхищавам от Владимир Путин PDF Печат Напиши писмо
брой 44
Написано от "Зора"   

Спасителен за Владимир Путин изглежда проектът за създаване на Евразийски съюз като контрапункт на Евросъюза, еднополюсната хегемония на САЩ и глобализма въобще. Руските, белоруските и казахстанските патриоти приветстват открито тази визия за предотвратяване на планирания от Запада разпад на Руската федерация по подобие на СССР. Националистически нотки се долавят дори в речите на лидера на КПРФ Генади Зюганов. „Нашият народ е отстранен от управлението на собствената си държава и на нейната икономика. В угода на ненаситния капитал милиони чуждестранни имигранти, превърнати в евтина работна сила, запълват нашите градове. Руснаците постепенно се превръщат в ощетено малцинство на своята родна земя. Вдигайте се, руски хора!”, зове Зюганов.

Продължение...
 


Страница 2 от 87