Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив
Архив
В КАДЪР: 12 ЦИТАТА ОТ ПРОГРАМАТА “РАН – ЪТ” И 5 ВЪПРОСА ЗА ГРАБЕЖА НА БЪЛГАРИЯ PDF Печат Напиши писмо
Брой 23 (2012)
Написано от Минчо МИНЧЕВ   

В понеделник, 4 юни, в 22 ч БНТ излъчи в рубриката “В кадър” филм за нашумелия още през 1990 г. т. нар. Проект за икономически растеж, по-известен като “Програмата Ран-Ът”. През годините от тогава на страниците на в. “Зора” и “Нова Зора” многократно сме осветявали идеите, заложени в този интелектуален продукт на фондацията на Националната камара на САЩ, придобил известност по името на двама нейни водещи икономисти – Ричард Ран и Роналд Ът.

Продължение...
 
В масовите гробове се погребва истината PDF Печат Напиши писмо
брой 14
Написано от Марко САНТОПАДРЕ радио „Отворен град”   

За коя държава се отнасят цитатите от два важни италиански ежедневника: „...Вчера получихми допълнителни потвърждения за манифестациите в събота и неделя, провели се в градовете * и *, били са кърваво потушени от полицията и военните.” (Кориере делла сера, **/**/****) и още: „...Източници на вътрешната опозиция описват жестоки репресии и над 300 жертви…” (Ла Република).
Лесно е, ще кажете вие, това е Либия!

Продължение...
 
В навечерието на кървавия хаос PDF Печат Напиши писмо
брой 19
Написано от Боян ЧУКОВ   

• Поредната смърт на Осама - елемент от предвоенната обстановка

Тези дни отново бяха пуснати в световен оборот изрази от типа „световен тероризъм”, „глобален тероризъм”, „ислямски тероризъм” и др. Поводът бе акцията на американските морски командоси, т.нар. тюлени. Босът на “Ал Каида”, световноизвестният Осама бин Ладен, бе разстрелян от американския спецназ в собствената му вила в Пакистан и неговото ДНК на мига бе хвърлено на акулите в океана. Къщата на терорист №1 бе в строго охранявана зона на пакистанската военна академия, намираща се на 65 км от Исламабад. Медийното ехо на събитието продължава да отеква в глобалните медии.

Продължение...
 
В обединението е спасението PDF Печат Напиши писмо
Брой 1 (2012)
Написано от Йордан МАЛДЖАНСКИ, експерт по земеделие и животновъдство   

Ще се опитам да ви запозная с Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и да ви насоча как да се възползвате от нея. Програмата е направена след подробен анализ на аграрния сектор в България. Какво прави впечатление, като четем статистическите данни?
1. Много дребното производство.
2. Фрапираща некомпетентност – само 1.8 % от занимаващите се земеделие имат средно или висше образование. Програмата отчита това и предлага решение на проблема.
По проблем 1 предлага две основни мерки. Това а мярка 121 и мярка 142. По мярка 121 може да се възползват фермери, които имат собствен обор и отглеждат над 30-40 крави. Тези, които се смятат за такива, бих ги посъветвал да не влагат свои средства, както и да използват банкови заеми, за да плащат на фирми да им разработват проекти. Бих ги посъветвал да ползват експерти от техни браншови организации.

Продължение...
 
В света на Оруел PDF Печат Напиши писмо
брой 45
Написано от Д-р Радко ХАНДЖИЕВ Bulgarian Press Pool-Budapest   

или когато под бравурните фанфари
на властта престъпленията
се наричат “нередности”


• 74.56% от избирателите
не подкрепят
Плевнелиев за президент


Приключиха изборите за държавен глава и органи на местната власт, обяви Централната избирателна комисия (ЦИК).

Продължение...
 
В страната започва фаза „бункер” PDF Печат Напиши писмо
брой 43
Написано от Гейдар ДЖАМАЛ   

Продължение на подмолната борба...
Постоянният представител на Руската федерация в ООН Виталий Чуркин заяви, че Русия може да възприеме западния вариант на резолюцията за Сирия. От моя гледна точка, това не е въпрос просто за Сирия, а подмолен удар на Медведев по Путин, след като първият понесе тежко оскърбление поради това, че го сложиха на място. Демонстрираха му неговата пълна политическа несъстоятелност. Затова и изгони Кудрин, и ползвайки се от правомощията на президент, с устата на своя представител каза, че може да се приеме резолюцията за Сирия.
Както е известно на всички, Путин се противопостави на медведевската позиция за Кадафи, и естествено, ще се противопостави и за Дамаск.

Продължение...
 


Страница 10 от 87