Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив
Архив
“Модерният човек...” PDF Печат Напиши писмо
брой 39
Написано от Христо ТЕПАВИЧАРОВ   

• У нас няма “слуги на закона”

Макар кампанията за предстоящите местни избори и избори за президент да се откри официално на 23 септември т.г., от месеци, с помощта на медиите, се води предизборна кампания пред очите на цялата нация, в нарушение на закона, който казва, че преди 23 септември нарушенията не са нарушения!Защо е така ли? Защото хората във властта, включително и претендентите за най-висшия пост в държавата по Конституция, се изявяват като управители, собственици, в най-добрия случай като експерти, но не и като слуги на закона и привърженици на реда!

Продължение...
 
“Революционер” от родината на Моцарт и Хитлер PDF Печат Напиши писмо
брой 14
Написано от Ангел БАРУСОВ   

Както е известно, Дядо Господ е създал българина не толкова със задачата да Му кади тамян, колкото за да плаща безропотно надписаните сметки на енергоразпределителните дружества. Дотук добре, но това не е достатъчно.
Ето защо още коронясано-некоронясано, новото шефче на ЕВН Йорг Золфелнер “предложи” на васалите си от “Дондуков” 1 да въведат акциз за тока. Събраните по този начин пари, обяснява хер Золфелнер, ще се събират в специален фонд за социално слаби граждани. Така хем социално слабите ще си плащат сметките като попове, хем цените на тока ще могат свободно да си скачат и рипат все по-нагоре към Седмото небе, за да може богоизбраната австрийска компания да “реализира инвестиционните си планове”.

Продължение...
 
“Сатанинският сандвич” на американския конгрес PDF Печат Напиши писмо
брой 32
Написано от Христо МАЛЕЕВ   

Трябва да признаем чистосърдечно, че в американския парламент има депутати, които мислят образно и не се страхуват от дявола. Наскоро един от тях определи приетия екстрено от Конгреса и подписан мълниеносно от президента Обама “Закон за контрол на бюджета” (тоест за увеличаване на тавана на държавния дълг) като “захаросан сатанински сандвич”.Тези думи, макар и недостатъчни, за да разберем една доста объркана материя, няма да бъдат забравени дълго време. Нещо повече – техният автор може да остане в историята именно с тях, а не с по-сериозните си приноси за доброто на своите съграждани. И всичко това щеше да е само любопитно, ако не ставаше въпрос за твърде важни икономически, политически и стратегически промени, които не могат да не се отразят върху живота и на други държави по света.

Продължение...
 
“СЕМАШКО” – ЕДНА ВЕЛИКА СИСТЕМА PDF Печат Напиши писмо
Брой 11 (2012)
Написано от Велко ВЪЛКАНОВ   

След фаталния за нашия народ Десети ноември  заварените обществени структури бяха подложени на безогледен разгром. Държавните престъпници Желю Желев и Филип Димитров бяха главните организатори на ликвидацията - в буквалния смисъл на тази дума - на нашето селско стопанство. Създадените със закон ликвидационни съвети унищожиха и ограбиха кооперативно имущество – сгради, машини, животни – за милиарди долари.

Продължение...
 
“СИРИЗА” ОБРЪЩА ИСТОРИЯТА PDF Печат Напиши писмо
брой 24 (2012)
Написано от Евгений ЕКОВ   

Гърция е на път да открие нова страница в своята история. Но не като капитулира пред натиска на „кредиторите” си, а напротив – като даде шанс на лявата коалиция “Сириза” да спаси страната от крах и загуба на суверенитет!

Че оглавяваната от младия и харизматичен лидер Алексис Ципрас коалиция е на крачка от победата на предсрочните избори в южната ни съседка (на 17 юни), стана ясно и на последния й митинг на площад “Омония”, в центъра на Атина. Медиите в Гърция изчислиха броя на симпатизантите на “Сириза” на стотици хиляди, а някои  дори информираха за 1,5 милиона души, което по местните критерии предвещава почти сигурна победа на поредния вот в неделя. Обаче повечето от чуждестранните медии, в това число и нашите, „съобщиха” само за „няколко хиляди”.

Продължение...
 
„Американската мечта” на Б. Б.?! PDF Печат Напиши писмо
брой 37
Написано от Людмил НЕДЯЛКОВ   

• Днес в езика ни
кавичките са повече от
запетаите - вследствие
на “прехода”...

В началото на “прехода” „политическият елит” бе единодушен, че България трябва да следва икономическите, политическите и цивилизационните модели на благоденстващите страни от „демократичната общност”.

Продължение...
 


Страница 85 от 87