Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив
Архив
Хората вече жънат плодовете на “здравната реформа” “Здравната реформа” пък жъне тях PDF Печат Напиши писмо
брой 19
Написано от Ангел БАРУСОВ   

Хроника на геноцида

Не беше толкова отдавна, когато всичко в медицинската помощ у нас беше надолу с главата. Хората влизаха болни в лечебните заведения и излизаха от тях излекувани.
Благодарение на здравната реформа на ипонеца Бойко обаче сега вече всичко е нормално – пациентите както си влизат болни, така и си излизат още по-болни. А някои и с краката напред.
По признание на Здравната каса болниците масово изписват пациентите си неизлекувани и те са принудени да търсят помощ в поне още едно лечебно заведение. Това се случва на всеки втори пациент. Тъкмо на този факт се дължи и огромният – според Касата - брой на хоспитализираните болни у нас.

Продължение...
 
ХОРАТА С ЛЯВО МИСЛЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ PDF Печат Напиши писмо
брой 16
Написано от Становище на Политически клуб “Единство” - София (поместено във в. “Дума”, 14 април 2011, бр.86 )   

Загриженост и практически действия или иронични оценки
за коалиционната политика на БСП и нейните партньори

Статията във в. “Дума” от 25 март т.г. - “Грешката е вярна”, и Откритото писмо на председателя на ПП “Нова Зора” Минчо Минчев до издателя на “Дума” Николай Малинов, отпечатано във вестник “Нова Зора” на 29 март т.г., третират изключително важни проблеми на коалиционната политика на БСП, на усилията за обединение на левите сили в страната.

Продължение...
 
Хроника на геноцида - Каторга вместо плодотворен труд PDF Печат Напиши писмо
брой 46
Написано от Ангел БАРУСОВ   

В България вече е нормално да е ненормално, особено пък на работното място. Условията там са такива, че нещата повече приличат на каторга, отколкото на истински плодотворен труд, който радва очите и сърцето.
Цели 40 % от работещите мъже и жени у нас се оплакват от стрес в работата. Над половината – 60 % от заетите българи, са измъчвани от обща умора. Такива са данните от представително изследване на Балканския институт по труда и социалната политика. Неговият директор Иван Нейков е синдикален ренегат, бивш социален министър, заслужил лъжец и ликвидатор на пенсионното и здравното дело, но в случая може да му се вярва.
Заради напрежението на работното място една четвърт от трудещите се българи имат проблеми със съня, често са неспокойни и раздразнителни.

Продължение...
 
Хроника на геноцида: Все повече българи карат болестите си на крак PDF Печат Напиши писмо
брой 50
Написано от Ангел БАРУСОВ   

По данни на финансовото министерство неосигурените българи са вече над 1,9 млн. души (при тройната коалиция бяха 1,2 млн.). Това отрадно постижение не може да не гъделичка приятно неговите творци. Неслучайно още преди повече от година премиерът Борисов призова “невнасянето на парите за здраве да се криминализира и за това да се влиза в затвора”. И не само призова, но и обеща, че ще вдигне нов затвор за чудо и приказ край Волуяк. Пак в името на българите без поминък техният щатен закрилник, социалният министър Тотю, миналата седмица отново се закле от догодина невнасянето на вноски да се обяви със закон за престъпление.
Междувременно осъществяването на главната цел на кабинета “Борисов” също върви към своя победен край – все повече българи хем си внасят осигуровките, хем не получават медицинска помощ.

Продължение...
 
Хроника на разрухата PDF Печат Напиши писмо
брой 47
Написано от Ангел БАРУСОВ   

Улучили момента

Чиновници на ДНСК, държавния строителен контрол, започват масирана наказателна кампания за разрушаване на незаконосъобразно остъклените тераси по блоковете. На мушка са най-вече панелните квартали на София, Варна, Пловдив, Бургас и други големи градове. Там, където собствениците нямат резрешение, ще трябва сами да премахнат направеното. В момента само около 5 % от тези подобрения са с разрешение от съответната община. Че повечето остъклени тераси и балкони са незаконни, е повече от ясно. Но точно сега ли, в тая тежка криза и пред настъпващата свирепа зима, е моментът държавата да ни тормози и за това?

Продължение...
 
ЦИНИЗМЪТ НА МОНОПОЛИСТА PDF Печат Напиши писмо
Брой 7 (2012)
Написано от Константин ВРАНОВ   

“Който не му се плаща за тръбите, да си продаде апартамента!” Този нагъл призив излезе от устата на водача на топлинните счетоводители Огнян Димитров по повод протестите на тези потребители, които не живеят в апартаментите си и са изключили радиаторите си. Да, ама според въпросния господин, и тръбите топлели.
В зима като тази бихме препоръчали на г-н Димитров да изкара едно денонощие на тръби. Проблемът обаче не е само в него, а в цялата сбъркана система.

Продължение...
 


Страница 81 от 87