Нова Зора

 • Уголемяване на шрифта
 • Шрифт по подразбиране
 • Намаляване на шрифта
Начало Архив
Архив
Борисов “назначава” президент? PDF Печат Напиши писмо
брой 44
Написано от Антоанета Ненкова, DW   

Той е навсякъде!
Изборите в България са всъщност за президент, но по вестниците шества главно премиерът Борисов. Специалисти от фондация “Медийна демокрация” наблюдаваха седем български всекидневника преди изборите. Изводите са тъжни...
Новите таблоиди първоначално обещаваха да отразяват обективно предизборната кампания, после обаче бързо станаха инструмент за поръчкова журналистика, твърди политоложката Християна Христова.

Продължение...
 
Брей, стигнахме ги американците... PDF Печат Напиши писмо
брой 34
Написано от Валентин ХРИСТОВ   

 

 • Дянков, не ни прави на идиоти!
 •  

  Поредната изцепка на главния счетоводител на републиката наистина ни кара да се чудим - да плачем, или да се смеем. Имаме предвид заявлението му, че в икономически план България стои по добре от САЩ. Как да повярваш - по джоба или по хладилника си - на подобно твърдение? Няма да цитираме много цифри, за да не отегчим читателя. Достатъчно е и това. Средният доход на едно американско домакинство за миналата година е 54 000 долара. За българското - седем пъти по-малко. Според официалната статистика, у нас е беден всеки четвърти. В САЩ – едва всеки осми. Е, за безработицата сме почти равни с по десетина процента.

  Продължение...
   
  Бъдеще, което се ражда сега PDF Печат Напиши писмо
  брой 41
  Написано от Владимир ПУТИН   

  •Новият интеграционен проект за Евразия
  • Страните от Евразия могат да влязат
  в групата на лидерите на глобалния ръст
  и цивилизационния прогрес, само ако са заедно

  На 1 януари 2012 г. стартира най-важният интеграционен проект – Единно икономическо пространство Русия, Беларус и Казахстан (ЕИП). Без всякакво преувеличение, това е исторически проект не само за нашите три страни, но за всички държави от постсъветското пространство.Пътят към тази граница не беше лек, често твърде лъкатушен. Започна преди двайсет години, когато след краха на СССР бе създадено ОНД (Общност на независимите държави).

  Продължение...
   
  Бъдещето знае, че историята помни PDF Печат Напиши писмо
  брой 28
  Написано от "Нова Зора"   

  След публикуването на решението на ЦИБ на ПП „Нова Зора” в редакцията на в. „Нова Зора” се получиха отзиви от наши читатели, които сочат, че изборът на българските патриоти Жан Виденов – президент, и Валентин Вацев – вицепрезидент, е правилен и необходим. Въпреки че вече 14 години се води планомерно компроматна кампания, особено срещу Жан Виденов като бивш председател на БСП, явно неговият авторитет ни на йота не е намален. Напротив, тъкмо през тези 14 години Жан Виденов се легитимира пред обществото като политик – изключение, доутвърдил образа си на неподкупна личност, съумял да направи трезви изводи от всяка победа и поражение в своя живот. Не може да не се отбележи, че въпреки вълните на сатанизирането му, Жан Виденов не тръгна по пътя на вътрешнопартийното противопоставяне, не се посвети на идеята да отмъщава на хората, които несправедливо отрекоха изцяло приносите му към лявото движение и каузата на България.

  Продължение...
   
  Бъдещето изисква равновесие на силите PDF Печат Напиши писмо
  брой 49
  Написано от Христо МАЛЕЕВ   

  Разбира се, става дума не за избори изобщо – тези жалки спектакли отдавна са омръзнали на повечето разумни хора и у нас, и по света, – а за изборния сезон в Русия и Америка.
  Както е известно, Русия и Америка са особени държави не само защото от тях все още зависи съдбата на Земята, но и защото мисълта за изборите (а там обикновено има или предстоящи, или отминали избори) определя до голяма степен действията на носителите на държавната власт. Кандидатите за президенти в тези големи и силни страни трябва да покажат, че управлението преминава в здрави  ръце, които ще осигурят на гражданите по-добър живот (работни места, човешки заплати и пенсии, достъпно здравеопазване, приятна околна среда и прочее), а наред с това и сладкото самочувствие, че са имали щастието да се родят във велика държава, която е орисана от боговете да бъде обект на завист и подражание за всички останали. И може би президентите на тези две военни свръхсили понякога наистина се смятат за равни на боговете, защото са в състояние да унищожат нашата планета, въпреки че все пак не те са я създали.

  Продължение...
   
  БЪДЕЩЕТО НИ Е ЕНЕРГИЙНАТА ПРОСИЯ PDF Печат Напиши писмо
  Брой 13 (2012)
  Написано от Румен ВОДЕНИЧАРОВ   

  За народните представители, гласували позорното решение (ГЕРБ, СДС и ДСБ) не ми се говори, защото ще трябва да употребя многократно нецензурни квалификации. Тежката русофобия генерира особена порода хора, очевидно неадекватни по отношение на теми като православие, СССР, КГБ и техните агенти на влияние в България.
  Помня времето, когато за 65 000 стари лева прокуратурата искаше смъртно наказание. Сега за 1 млрд. евро неустойка, които ще платим на Русия като попове, Бойко Борисов и неговите министри, Мартин Димитров и Иван Костов не само няма да отидат на съд като украинския експремиер Юлия Тимошенко, но и известно време ще се тупат в гърдите и ще се сравняват с министър-председателя Константин Стоилов (1897), който насочил железния път към Европа вместо към Москва.

  Продължение...
   


  Страница 7 от 87