Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 17 (25 април 2023) Ние водим епохална битка

Ние водим епохална битка

Е-поща Печат PDF

Обръщение към Международното Движение на Русофилите

Скъпи приятели, за мен това е повод за голяма радост, че мога да отправя кратко послание към вас по повод създаването на Международното движение на Русофилите.

Манифестът на това сдружение започва с една дума, която сякаш е изчезнала от западния речник: „Приятелство”.

В случая става дума за приятелството към руския народ, споделяно от толкова много хора по света, и за приятелството на руския народ към другите народи в онзи дух на братство, който намира своята основа в това, че отново признаваме себе си за деца на единствения Вечен Отец и за братя и сестри в нашия Господ Иисус Христос.

Когато Западната римска империя губи политическата си роля, под натиска на варварските нашествия, щафетата се предава на Константинопол.

А когато Източната римска империя също загива със завладяването на Византия от Мохамед ІІ, именно Москва спасява нейното религиозно и политическо наследство със своите светци и свети царе.

Настоящата криза ни показва краха на един корумпиран Запад, в който няма Папа Лъв Велики, който да спаси съдбата му, но който все още има бъдеще, ако успее да възстанови провиденческата си мисия и разпознае онова, което го обединява с мисията на Русия.

Последните събития ни показаха, че материалистическият атеизъм, който опустоши Руската империя и света от 1917 г. насам – както е обявено от Пресветата Дева Мария във Фатима – днес се е присъединил към либерализма, глобалистката идеология, която е в основата на безумния проект за нов световен ред. Адски проект, както правилно отбеляза президентът Владимир Владимирович Путин в една от последните си речи, в който омразата към християнската цивилизация иска да създаде общество от роби, подчинени на елита от Давос. Едно антиутопично общество, без минало и без бъдеще, без вяра и без идеали, без култура и без изкуство, без бащи и майки, без семейство и духовност, без учители и духовни водачи, без уважение към възрастните хора и без надежди за нашите деца.

Не можем да се учудваме, че след като дехристиянизира западния свят, този елит смята Русия за враг, който трябва да бъде унищожен. Руската федерация безспорно се явява последният бастион на цивилизацията срещу варварството и събира около себе си всички онези народи, които не възнамеряват да се подчинят на колонизацията от НАТО ООН, Световната здравна организация, Световната банка Международния валутен фонд и онази сбирщина от фондации, които имат за цел индоктриниране на масите, манипулиране на информацията, създаване на „цветни революции”, за да дестабилизират законно избраните правителства и да сеят хаос, войни и мизерия, като instrumentum regni (средство за контролиране на масите за постигане на политически цели)!

Неотдавнашният фарс с пандемията – проведен с престъпни методи, които не се поколебах да осъдя от началото на 2020 г. – беше последван от нови извънредни ситуации – включително украинската криза – умишлено провокирани с цел разрушаване на социалната и икономическата структура на нациите, изтребване на световното население, концентриране на контрола в ръцете на олигархия, която никой не е избирал и, която извърши истински световен държавен преврат, за което рано или късно ще бъде призована да отговаря пред света.

Теоретиците на този преврат имат имена и лица, като се започне от Джордж Сорос, Клаус Шваб и Бил Гейтс. Тези, които днес обявяват, че Русия е враг, смятат европейците, американците, австралийците и канадците за врагове и се отнасят към тях като към такива, преследвайки и обеднявайки ги.

Но докато емисарите на Световния икономически форум в западните правителства могат да издават закони против доброто на собствените си граждани и да държат в ръцете си световните лидери, смяната на режими, която е била успешна в други страни, спря на границите на Русия. От друга страна, изборната измама през 2020 г. в Съединените американски щати също беше наложена, за да се предотврати утвърждаването на президента Доналд Тръмп, точно както през 2013 г.

Дълбоката държава и Дълбоката църква успяха да накарат папа Бенедикт 16 да подаде оставка и да изберат лице, угодно на Новия световен ред, йезуита Хорхе Марио Берголио.

Вашето начинание, скъпи приятели, със сигурност ще насърчи приятелските отношения на Русия с всички народи в съответствие с принципа на многополюсността, който в една мъдра дългосрочна политическа визия е най-добрият начин за борба с глобалистичната монополярност. Но тази дружба, тези отношения на съгласие и взаимно сътрудничество не бива да пропуснат осъждането на държавния преврат, извършен срещу човечеството от безскрупулни превратаджии, чиято обявена цел е установяването на адска тирания, в която царуват омразата към Бога, както и омразата към човека, създаден то Негов образ и подобие, болестите, смъртта, невежеството, бедността, насилието, егоизмът и корупцията. Това е царството на Антихриста.

Този Левиатан трябва да бъде идентифициран и преброен с действия, в които участват всички свободни народи, на първо място чрез отхвърляне на програмните точки в „Програма 2030” и „Голямото нулиране” с множество съвместни инициативи.

Нуждаем се от Антиглобалистически алианс, който да върне на гражданите властта, която им е отнета, а на народите – суверенитета, ерозиран и отстъпен на лобито в Давос.

Русия ще изиграе решаваща роля в тези усилия, както и посланието, в което Международното движение на русофилите ще отправи към народите на Запада, който трябва да се върне към гордостта от своята вяра и гордостта от цивилизацията, за която са допринесли и светите братя Кирил и Методий.

Ние водим епохална битка: ще останем под мантията на Пресветата Дева, славната Никопея, заедно с Архангел Михаил.

Победата принадлежи на Христос и на онези, които са избрани да се подредят под свещеното знаме на Кръста.

Бог да благослови всички вас!

 

Още по темата