Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 16 (18 април 2023) ВЪЗВАНИЕ ЗА МИР

ВЪЗВАНИЕ ЗА МИР

Е-поща Печат PDF

Уважаеми читатели,

В миналия брой публикувахме „Възвание за мир“. Текст, който се роди спонтанно като отговор на писмото на т.нар. интелектуалци, които настояваха за „правителство на всяка цена“, с което да бъде препотвърден „новия цивилизационен избор“ на България, „евроатлантическите ценности“ и съюзнически отговорности. Но който е чел този текст непременно се досеща, че такова правителство може да бъде съставено само от „партиите на войната“. Това са същите, които за 33 години опостошиха България. Геноцидно-изтребителният модел на тяхната политика усмърти над 2,5 милиона българи и други 2 милиона осъди да бъдат икономически гурбетчии, несретници и заложници за парчето хляб, което тук, в България, те не могат да осигурят за децата си.

Сега към моделът на икономическата разруха и унищожение се прибавя и заплахата от войната, в която България ще бъде хвърлена от едно такова правителство на доказани компрадори и морални капитуланти. Днес, по настояване на мнозина от вас, публикуваме отново Възванието за мир като израз на прогресиращото отрезвяване на все повече българи, които разбират, че т.нар. европейски път на България отдавна няма нищо общо с ценностите на Европа „на Фурие и Продона, на Кювие и Нютона“, както писа някога Христо Ботев. Дори президентът на Франция Еманюел Макрон прозря фаталната атлантическа зависимост и заяви доскоро немислимото – че Европа трябва да намали зависимостта си и да бъде „стратегически автономна“ от САЩ, което преведено означава, че Франция в негово лице, не иска да бъде заложница на войната и на безразсъдната политика на Държавния Департамент, която изправя света пред ядрения Армагедон – последната битка на Бог със Сатаната!

Свидетелствата за подготвяното българоубийство, вече с военни средства, не се нуждаят от изброяване и доказване. Те са част от зловещата доктрина за ликвидация на народа ни, земята на който е единствената ценност в очите на хегемона.

През Страстната седмица прегряха телефоните на редакцията от обаждания, които ни насърчаваха да повторим текста на Възванието и с него да подкрепим Похода за мир, който се организира на 23 април в цялата страна.

Публикуваме и част от непрекъснато обновяващия се списък от обикновени хора, учени, интелектуалци, които подкрепят инициативата на „Нова Зора“ и идеите заложени във Възванието за мир.

Не се примирявайте братя и сестри! Битката за България е битка за бъдещето на вашите деца и внуци, и на внуците на техните внуци. Издигнете своя глас в защита на Отечеството и вярата, че България няма да бъде учасник в тази война, подготвена от сатанинските сили.

България е за мир и съзидание!

България ще пребъде!

 

Уважаеми сънародници, братя и сестри българи!

Днес държавата ни стои пред съдбовен избор! И от него зависи дали Отечеството ни ще бъде спасено или ще се срине в хаоса на поредната национална катастрофа, погълнато от Геената огнена на забвението, смъртта и греха.

Тече Великата битка на Правдата с Неправдата, на Лъжата с Истината, на Доброто със Злото. И България - унизената, оскърбената и уви, нищата днес България, е призвана от историята и обстоятелствата, да направи своя избор. Тя, Обетованата земя, която е майка на европейските култури и на Изток, и на Запад от Балканския кръстопът, която е лоното и обединяващото звено на всички европейски нации, е заставена да избира войната вместо мира. Йерихонските тръби на антибългарските сили вече прогласиха избора на партиите на войната. Този избор е срещу мира. Този избор е за въвличане на България в пожара на бушуващата война, срещу изконните български, общочовешки и осветени от Бога ценности.

И към този избор ни тика сатанинската корист на шепа майкопродавци-политици и вдигнатата на всеоръжие сган от хрантутници на Сорос и Отворено общество, за които отдавна няма нищо свято. Продажните медии допълнително усилват лукавия глас на отродените и напазарувани „творци“ и представят призива на посредствеността и бездарието, като глас на мъдростта и съвестта на българските интелектуалци. Те искат „работещо“ правителство „на всяка цена“, за да бъдел подкрепен „европейският избор на България“.

Но кой попита народа, когато подобно на стадо го натикваха в европейската кошара и нейното милитаристично проявление – НАТО?

И стана досущ като в библейската мъдрост: „Бащите яли кисело грозде, а скриптели зъбите на синовете им!“

Не, такова правителство „на всяка цена“ не бива да бъде съставяно. То е невъзможно да бъде и „работещо“, в смисъл на съзидание и просперитет, защото вкарването на България в надигащата своя грохот Трета Световна война, ще е негова основна задача, а последиците от подписа му в края на времената, ще бъдат съдбовни. И във „външната тъмнина“ „ще бъде плач и скърцане със зъби“, но няма да има кой да каже на България, като на мъртвия Лазар: „Стани и ходи!“, защото ще бъдем затънали в грях неизброден и неопростим, и в Съдния ден, дори Творецът ще е извърнал глава от нас, неблагодарните.

Жалката групичка соросоиди, със своето скорошно писмо до „партиите, които се определят като проевропейски“ пошло оклеветява всеки, който не се поддава лековерно на разрушителната им антибългарска дейност. Те обаче веднага го определят за „платен руски шпионин“ или за „пета колона“, и не се досещат, че повтарят плоската хитрост на крадеца, който вика: „Дръжте крадеца!“.

За всеки, който познава генеалогията на разрухата и отстъпничеството е ясно, че тъкмо те „умните, красивите и успешните“, са евтино напазаруваната стока, с парите на мегаспекуланта Сорос и „Америка за България“. За разлика от тях, на такива като нас не са ни необходими „рублите на Путин“, за да заявят и отстояват очевидната истина, че българският народ е свързан с Русия чрез своя духовен ген и с неразрушими кръвни и цивилизационни връзки. Както и чрез великия подвиг на освобождението ни, подир пет века робство – диво и варварско.

Признателността на българите към Освободителката Русия отдавна обитава неразрушимите кодове на българската кръв и тази признателна памет се предава от бащи на синове и от деди на внуци. И това е главната причина днес русофобията да е доходоносен занаят, упражняван само за безсилните - от каторжници на злобата и моралните пораженци, от продажните партийни клики, както и тяхната медийна клиентела.

Да, мястото на България е в Европа, но в Европа на народите, на независимите държави, на свободата, разума и хуманизма. И в никакъв случай на Европа като трансхуманен концлагер, на Европа на неофашизма, на неолибералния диктат и безумието на джендаризма.

Ето защо ние, българската творческа интелигенция, представителите на свободни професии, обществените и политиците заемащи национално отговорна българска позиция, призоваваме:

1. Да не се изпращат от българска страна никакви оръжия, обявени като „помощ за Украйна“ , тъй като целта на войната е тя да продължи до пълното изтребление на украинския народ. Абсурдна, противоречаща на здравия разум е измамата, че мир може да се постигне с оръжие. Това е още повече недопустимо, защото с тези български оръжия ще бъдат избивани правнуците на нашите освободители. Сиреч, да не се изпраща жива сила под никаква форма в театъра на военните действия. Обратното би означавало директно участие на България във войната!

2. Да не се допуска под никаква форма превръщането на България във фронтова държава! Това би означавало българската земя да бъде превърната в бойно поле, а българският народ да бъде доунищожаван вече и с военни средства;

3. Да не се допуска под никаква форма „партиите на войната“ да съставят правителство. Прозрачната цел на чуждестранния интерес е да бъде вкарана България в Третата Световна война, което ще досъсипе държавата ни и ще освободи територията;

4. Да бъдат премахнати санкциите срещу Русия, които сринаха напълно българската икономика и са самоубийствени за икономиките на европейските страни и бъдещето на самия Европейски съюз;

5. Европейският съюз и НАТО не представляват волята на европейските народи, поради простата причина, че т.нар европейски ценности не са идентични с атлантическите ценности, които са средство за доминация;

6. България трябва да бъде обявена за Зона на мира, за да бъде съхранен българския народ, българската държава и хилядолетната българска цивилизация;

Уважаеми сънародници, скъпи братя и сестри,

Помнете, че тази битка е не само сражение за правото на свобода и живот на днешните българи. Тя е битка за честта и славата на българския път през историята, за величието и името на всички български царе, православни светци, герои и будители от миналото. Само докато я има българската държава, паметта за тях може да бъде опазена и България ще живее в бъдещето чрез тях и тяхното дело. И българските деца ще помнят, и ще знаят, кой е Кубрат, и кой е Аспарух; ще знаят и за Крум, и за Св. Княз Борис-Михаил; и за Симеон Велики, за Самуил и Калоян, и за Светите равноапостоли Кирил и Методий! За Левски и Ботев! За Батак и Перущица, чиято кръв е била пролята напразно, ако България изчезне. За опълченците на Шипка и за Строителите на следосвобожденска България.

Никой българин не трябва да остава равнодушен, когато се решава съдбата на Отечеството, на нашите деца и бъдещето на народа ни!

Нашият народ не е „разделен“. Той отлично знае кои са изконните български, човешки и божествени ценности. Той натрапчиво и коварно е обявяван за „разделен“ от пропагандата на едно безродно жълтопаветно малцинство, в служба на мерзките чужди интереси.

Това обръщение идва към вас в дните на Страстната седмица. Днес е Цветница, утре е Велики понеделник! И след Разпети петък идва Възкресението. И неумиращата надежда!

Нека за всички нас тя е за България!

Да живее Отечеството!

Призоваваме ви, да подкрепите със своето име и подпис това неотложно Възвание за мир, като израз на българската воля за надежда и възкресение.

9 април 2023 г.

 

 

Още по темата