Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2023 Брой 10 (7 март 2023) Вандалите с чукове и без чукове, трябва да лежат в затвора!

Вандалите с чукове и без чукове, трябва да лежат в затвора!

Е-поща Печат PDF

Не вярвам, че талибанът, разбил с „боен чук“ плочата на паметника на Съветската армия, е действал по собствена инициатива. Той не страда от Херостратов синдром. Той е платена пионка. Ясно е чия. Получил е поръчение, уверения в неприкосновеност и е извършил поставената задача. Камерите са го заснели, докато чупи, но наоколо със сигурност са се навъртали негови съучастници, които „силите на реда“ нямат намерение да търсят.

И сега се пъчи: „Сам съм, други няма!“

Че е натоварен с подобен „подвиг“ от някоя централа, личи от факта, че обикаля телевизиите, вместо да лежи в кауша. Също като кметския копелдак, който храбро изгори руското знаме пред Президентството. А Радев с мълчанието си просто одобри този акт.

Дали „индивидът с чука“ е душевноболен? Щом се е съгласил да посегне на паметник - очевидно не е наред с психиката. Не всеки платен наемник и алчен за облаги мародер, би се съгласил да се нагърби с подобна работа. Тя е от най-мръсните, защото посяга на почитта към мъртвите. Посяга на вечността. Скверни чувства и обижда души, които вече не принадлежат на мира сего. Нормалният човек се гнуси от подобно кощунство.

Да се чудим ли какво толкова им бъркаха в здравето на сатанистите уникалният паметник на Бузлуджа, паметникът „1300 години България“ пред НДК. А сега и паметникът на Съветската армия? Заемал много място! Прекалено бил висок!... А простичката причина е, че е паметник в прослава на руски войници. Недопустимо било, защото Русия е във война със Зеленясалата Украйна? Стоп! Та нали на 8 септември 1944-а в България е влязъл Трети Украински фронт!

Черните сили обаче не се интересуват от такива подробности. Те скърцат със зъби и искат да опустошат паметта на България - това е важното за тях. Вързали са ни на операционната маса и ни правят лоботомия. Робите им трябва да са с кухи черепи.

Никакъв спомен, никакъв паметник, никакво минало, никакви 13 века! Българската история трябва да започва с пришествието на Ричард Ран в страната ни и с дълбокия доземи поклон на „филодофа“ Жельо, който унижи България, преди сините талибани и безродните перестройчици да я разрушат.

Към кощунството на талибаните с чук и без чук, към всички, които разкостиха България и нейната памет, се прилепва цинизмът на Слави Трифонов и услужливата му идея, която той подема „тъкмо навреме“. Шутът ще събаря Паметника на Съветската армия, за да вдига паметник на „хан“ Аспарух. Най-родолюбивият чалгар на всички епохи и по всички земни кълбета. Първо - титлата на нашите древни владетели не е „хан“, а „канас“, „ентелегентни“ ми, Славчо! Второ - канас Аспарух, основателят на Дунавска България, вече има величав паметник, дело на скулптора Величко Минеков, точно там, където му е мястото да се издига - в Добрич. Има и прекрасен паметник в Стрелча. Разбира се, нищо не пречи да бъде изграден паметник на канас Аспарух и в столицата, но е идиотизъм заради него да бъде унищожаван друг паметник. Защо, място ли няма? Толкова ли е малка София, та ще гътаме един, за да лъжем, че ще построим нов? Колкото вдигнахме друг, на мястото на монумента „1300 години България“ пред НДК, творение на скулптора Валентин Старчев.

Всичко Мара втасала, само паметник не построила. По-добре, вникни в смисъла на думата „паметник“, шуте! Тя идва от „памет“ - понятие, което изключва конюнктурата. Или по-точно - паметникът може да бъде издигнат по конюнктурни политически причини, но не може да бъде сринат по такива причини. Защото вече е станал част от народната памет, звено от културно-историческото наследство на държавата. Паметникът представлява не само героя или събитието, на които е посветен - той включва и твореца, който го е създал, и хората, които са полагали цветя пред него, и пейзажа, от който е станал неразделна част, и играещите деца, които питат майките си чий е този паметник, и влюбените, които се срещат в подножието му... Той е вместилище на националната история и на безброй лични истории. Не можеш да изтръгнеш всичко това - с един чук! Нито дори с булдозер или взрив!

Само диваците унищожават паметници - чужди и свои. Този, който не пази паметта, не излиза от стадия на дивачеството.

В „идеята на Слави“, подшушната му от същите уста, които са внушили на слабоумния „научен работник“ да разбие с чук плочата на Паметника на Съветската армия, се спотайва и нещо много обидно за самия канас Аспарух - ще му градим паметник на инат, на юруш, ей тъй, колкото да махнем неприятното за нашите днешни поробители съоръжение. Пък после - ако чорбаджиите заповядат - ще катурнем и Аспаруховия паметник, издялкан надве-натри - помните ли онова демонче, което хитрецът „скулптор“ продаде на дебилите-русофоби под името „Украинска майка“?

Карикатурна е „идеята“ ти, Славчо - достойна за един клоун! Клоунада! Каквото е и днешното управление на България!

„Талибанът с чука“ ни е изпратен от „цивилизования свят“ да руши паметници. Ето това може „цивилизованият свят“ - да унищожава! Следващата му цел ще бъде несъмнено Паметникът на Цар Освободител.

Въпросният субект трябва да бъде подведен под отговорност - ако не като чужд шпионин, то поне като най-обикновен, вулгарен вандал. Да бъде съден и да излежи ефективна присъда! А не да бъде глезен от мисирите и героизиран от соросоидите!

Разобличаващ сигнал, че талибанът не е разбил плочата спонтанно, по собствен „душевен порив“, а акцията му е част от грижливо организирано  сатанинско мероприятие, е фактът, че часове по-късно Столична община излиза „с решение“, което се промушва тихомълком, под масата на новинарските мисирски блокове и малцина българи са успели да се запознаят със съдържанието му. То гласи:

„Плочите с надписа от Паметника на съветската армия трябва да бъдат премахнати. Те представляват опасност за преминаващите граждани.

В констативен протокол, съставен от експерти на дирекция „Общински строителна контрол“ на Столична община, са описани недобре закрепените елементи на фронталната част след разрушаването на част от плочите с надписа. Протоколът с установените нарушения по фасадните плочи и нуждата от цялостно премахване ще бъде връчен на областния управител на София. (...)

В законовия срок след връчване на протокола, ще бъде издадена заповед от кмета на Столична община за премахване на плочите от надписа на Паметника на съветската армия, които представляват опасност за преминаващите в близост граждани.“

Опасност? Ще се просълзя от подобна „грижа за гражданите“! Опасност за гражданите на София и на България, представлявате само вие, жалки, продажни еничари, които създавате условия за гражданско противопоставяне, което може да прерастне и в нещо по-лошо!

Изчакахте да дойде националният празник на България Трети Март, за да лепнете поредното незаслужено петно на челото на българския народ. Нямате ли по-важни задачи, столицата е в руини, а вие се занимавате само с провокации!

Но какво можем да очакваме от „фЪндъци“ (това е правилният правопис на името на самоковската даскалица по руски език - и то означава щипка сурова вълна), които са окачили жълтосиния хазарски байряк на фасадата на Столичното кметство - като раболепен знак, че страната ни има официален статут на  чужда колония, управлявана от еничари?