Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 6 (7 февруари 2023) По-добре беше да ви бе отнесъл Вардар!

По-добре беше да ви бе отнесъл Вардар!

Е-поща Печат PDF

Не разбрахте ли, жалки политикани, че отиването ви в Македония като наплашени мишоци, е позор за Гоце Делчев и позор за България? Отидохте там, съобразявайки се с техните сърбомански изисквания - със запушена уста, с превит гръбнак и наведена главица, която остра скопска сабя милостиво бе „обещала“ да не сече в събота – 4 февруари 2023 г.!

Какво срамно зрелище беше това! Не посмяхте да заявите от трибуната на тържествата, че роденият в Кукуш българин Гоце Делчев, е посветил живота си на България. И е загинал за българското дело! Не посмятхе да заявите, че по негово време българите съставляват 92 процента от населението на Македония! Не посмяхте да заявите, че дори сега, въпреки нароилия се огромен брой албанци, българите са мнозинство в Македония, но не смеят да признаят българския си етнос, защото в продължение на цял век са смазвани, репресирани, избивани!

Като знаехте, че няма да посмеете - за кой дявол тогава ходихте в Македония? И какво „празнувахте“? Тържеството на македонизма над България ли?

О, зная, зная! Вие тръгнахте да чествате Урсула Лайен и Макрон, а не Гоце Делчев! Не ви е еня вас, че ЕС, по отношение на българската нация, е само зловещо продължение на Берлинския конгрес и конструкциите на Коминтерна.

Помъкнахте се в събота като три синджира роби към Македония, за да подпечатате с присъствието си поредното историческо предателство над което винаги тържествува креативността на предателя, защото той винаги е глупак. А глупакът не осъзнава последиците. Отидохте в Скопие колкото само да кимате в знак на съгласие и да ручате краставите жабоци, които предварително бяха включени в менюто ви. По-добре беше да ви бе отнесъл Вардар! Как не ви вкамени Господ, заради брътвежите ви, че се изправяте в защита на „българското малцинство“ и на „близкия ни македонски народ“ - по-добре да бяхте онемели! „Македонският народ“ (православните в Северна Македония ) не ни е близък - той е единосъщен с нас.

Единственото достойно нещо, което трябваше да сторите, е да наложите безпрекословно вето над влизането на Северна Македония в Европейския съюз. Така и Скопие, и Брюксел биха започнали да ви уважават с един микрон (макрон) повече. А 151-та годишнина от рождението на великия български революционер Гоце Делчев трябваше да отпразнувате тук, в България – в Родината, за която той се е борил и е пролял кръвта си. Тук, в България, където е Родината на всички македонски българи. Родината, в чието име пострада и Християн Пендиков - „този господин“, - както крайно пренебрежително и непристойно го нарече наглецът Даниел Лорер.

 

 

Още по темата