Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2021 Брой 37 (19 октомври 2021) ПП „НОВА ЗОРА“ – НА ПОЗИЦИЯ В ПОРЕДНОТО СРАЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

ПП „НОВА ЗОРА“ – НА ПОЗИЦИЯ В ПОРЕДНОТО СРАЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

Е-поща Печат PDF

Уважаеми членове и симпатизанти

на ПП „Нова Зора“,

Драги читатели и съмишленици,


Безплодни бяха усилията на народа в изборите за 45-то и 46-то Народно събрание. Избраните не оправдаха народното доверие. На 14 ноември предстоят два нови важни избора – за президент на Република България и за народни представители в 47-то Народно събрание.

През всички години, през които сме заедно, ПП „Нова Зора“ и вестник „Нова Зора“ винаги са препотвърждавали своята пълна отдаденост на каузата за Отечеството. На борбата за българско бъдеще и български хляб за народа ни.

И сега ви призоваваме: с открити чела и сърца да защитим правото ни за място под слънцето, да защитим името си на българи и стопани на тази земя.

Политическият съвет на Коалиция „БСП за България“ утвърди позициите и имената от ПП „Нова Зора“, с които партията ще участва  в парламентарните избори на 14 ноември т.г. Всички имена са ви добре известни. Хората зад тях, както и деянията им – също! Днес мнозина се кълнат, че няма да предадат народа. За 32 години, народът е разбрал за нас, че е напълно немислимо да го направим. И в този смисъл клетви не са необходими.

Дръжте по-високо и от гръмоотводите честните си чела!

Не в силата е Бог, а в правдата!

Подкрепете ни!

Гръмоотводите улавят мълниите. Гръмоотводите укротяват мълниите! Ние никога не сме се страхували да бъдем гръмоотводи за бедите на народа.

Днес ви обещаваме, че след хаоса и бурята, ще установим светъл и мирен ден за България.

Нашият избор в президентската надпревара е за генерала на надеждата - Румен Радев и за Илияна Йотова, като негов вицепрезидент. Не се подвеждайте по сладки и медени! Повярвайте ни и гласувайте за победата!


В избирателната листа на Коалиция "БСП за България" в 27-и МИР - Стара Загора - № 3


Минчо Минчев е роден на 25 септември 1944 г. в с. Коларово, област Стара Загора. До 1982 г. е локомотивен машинист в Локомотивно депо „София“ и Електрическо локомотивно депо „Подуяне“. От 1 ноември 1982 г. преминава на работа във в. „Транспортен глас“. От 1991-1997 г. е главен редактор на списание „Железопътен транспорт“.

Минчо Минчев е поет и публицист. През 1973 г. на анонимен литературен конкурс, организиран от в. „Народна младеж“, му е присъдена Първа награда – делегат на Х Световен фестивал на младежта в гр. Берлин. 1974 г. излиза от печат първата му стихосбирка „Баладично всекидневие“. Следват: „Безсъние в неделя вечер“, 1977 г.; „Мелница“ и „Хляб“, 1982 и 1985 г. През 1988 г. издава стихосбирката му „Таран“. „Ризница за голо тяло“ - 1990 г.; „Ревността на боговете“ - 2005 г. През 2020 г.,  издава „Молитва за справедливост“, както и публицистичната книга „Молитва за България“ Носител е на литературните награди „Южна пролет“, „Владимир Башев“ и Георги Джагаров. От 14.05.1990 г. е основател, издател и главен редактор на в. „Зора“, от 1997 г. - „Нова Зора“. За 32 години е автор на повече от 1000 статии за нашето минало, настояще и бъдеще. Председател е на ПП „Нова Зора“. Бил е народен представител в 42-то НС. Баща е на дъщеря и двама сина: Емануела, Любомир и Емануил.


В избирателната листа на Коалиция "БСП за България" в 23-и МИР - № 8


Доц. д-р. Пламен Владимиров Дамянов е роден на 29 април 1956 г. в Мюнхен, Германия. Завършил е гимназия в София; атомна физика в СУ “Св. Климент Охридски”; Докторант към Центъра по наукознание към БАН (1985–1990).  Доктор по философия - от 1990 г. Дисертацията му е на тема “Аналогията като метод за генериране на нови научни знания”.

Доцент е в Института за изследване на обществата и знанието (2010 – досега);  научен сътрудник І ст. Работил е в Център по наукознание и история на науката при БАН. Бил е проучвател-специалист в ЦНИН, участвал е с доклади в симпозиуми и семинари в 24 национални и 10 международни научни форуми в Австрия, Унгария и България. Член е на Съюза на учените в България от 1991 г.


В избирателната листа на Коалиция "БСП за България" в 24-и МИР - № 14


Доц.д-р.инж. Костадин Кирилов Стоичков e роден през 1968 г. в град София. Завършва Техникум по механотехника през 1986 г., със специалност „машинен техник“. Отбива редовната си военна служба в НШЗО „Христо Ботев“. Завършва висшето си образование в ТУ София със специалност „Технология на машиностроенето”. От 1993 г. работи като производствен инженер в индустрията. От 2004 г. е преподавател в ТУ София по машинни науки.В избирателната листа на Коалиция "БСП за България" в 25-и МИР - № 12


Прoф. д-р Тoдoр Мишeв e ръкoвoдитeл кaтeдрa „Aрхивиcтикa и мeтoдикa нa oбучeниeтo пo иcтoрия“ в CУ „Cв. Климeнт Oхридcки“, дирeктoр нa Цeнтър зa cъврeмeннo oбрaзoвaниe. Председседател на софийската градска организация на ПП „Нова Зора“. Автор на 8 монографии в областта на историческото образование и историята на Балканите. Автор на учебници по „История и цивилизации“за 7, 10 и 12 клас. Член на Редакционния съвет на вестник „Нова Зора“ от 1991 г., участник във възстановяването на Македонския научен институт.


Защо ви призоваваме да гласувате за Коалиция „БСП за България“


Използвайте ги във вашата разяснителна и организационна дейност.

1. Налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор;

2. Закриване на специализирания съд и прокуратура;

3. Бюджетно финансиране само за държавни и общински училища;

4. Ревизиране на учебните програми и учебното съдържание;

5. Осигуряване на безплатни детски ясли и градини;

6. Премахване статута на търговски дружества на болниците;

7. Безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст;

8. Еднократна помощ при раждане на първо дете - 500 лв., за второ дете 1000 лв., за трето дете 1500 лв., за всяко следващо – по 200 лв.;

9. Еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум за 24 месеца назад;

10. Увеличаване размера на майчинството през втората година от 380 лв. до размера на минималната работна заплата от 650 лв.

11. Преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2017 г.;

12. Закон за защита и употреба на българския език, писменост и култура;

13. Намаляване на  ставките на ДДС за храни и лекарства;

14. Подкрепа за зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство;

15. Насърчаване обединяването в кооперативни вериги при доставки и преработка на храни;

16. Приоритетно изграждане на нова атомна централа в Белене.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


 

Още по темата