Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2021 Брой 27 (13 юли 2021) ИДЕОЛОГИЯ НА ОЦЕЛЯВАНЕТО

ИДЕОЛОГИЯ НА ОЦЕЛЯВАНЕТО

Е-поща Печат PDF

Продължение от брой 26


Първото правило, според професор Майкъл Колфийлд (Michael Caulfield of Washington State University, Vancouver),  е да се проверяват всички факти и твърдения като се търси началния източник на информация. Това е почти винаги много труден проблем и затова той ви  препоръчва следното работно правило. Не губете повече от 90 секунди за преценка или, още по добре, вземете за  достоверни първите няколко отговора от Гугъл. Не проверявайте чрез Уикипедията, тя не е достоверна.

Железните истини и свещените скрижали.

Този съвет се базира и на факта, че експертните програми на Гугъл филтрират всички отговори като на първо място изписват най-вероятните, които практически винаги са правилните от наша гледна точка. Тези програми са допълнително обезпечени от кохорти нископлатени  наемници, които, от своя страна, използуват Уикипедията като основен източник за проверки. Както и журналистите от „Ню Йорк Таймс“, отговорни за железните истини ковани ежедневно във вестника. Тук се забелязва известно технологично противоречие с Уикипедията, но относно железните истини,  няма съмнение. Знае се златното правило, че който се съмнява в писаното в „Ню Йорк Таймс“ не може да се счита за американец.

От своя страна Forbes ни предупреждава, че само Журналисти с главно Ж могат адекватно да преведат свещените крижали на Голямата наука така, че да бъдат разбираеми за простосмъртните. Най-добре не се мъчете да мислите сами за тези работи. Или даже за каквото и да е друго.

Например, приемайки, че  понятието консерватизъм  може да се припокрива по смисъл  с понятието екстремизъм, изследователи от университета  Кембридж стигат до заключението, че хора, принадлежащи към тази "припокриваща" категория са когнитивно дефицитни. Смисълът на последното на езика на улицата е, че консерваторите имат проблеми с мисленето.  И още едно заключение в малко по-академичен стил:  хората, които подкрепят  екстремистки постановки имат умствени затруднения при решаването на комплексни задачи.

В. „Гардиан“ решава да се заеме с тази Журналистическа задача  и представя резултатите на учените от Кембридж  в разбираема за простолюдието форма, която по същество има следния вид: "Консерваторите  са големи задници"  (Conservatives are big dum-dum poopy-heads). Това е пределно ясно и лесно за запомняне.

Поради сериозния проблем за правилна преценка на информацията от електронните медии, се налага и по-сериозно филтриране на тази информация от страна на платформите. Последното се подкрепя вече усърдно и по политическа линия.  Например, народните представители Ана Ешоо и Том Малиновски са отправили писма до  Facebook  и Twitter с искане да  се спре замърсяването на мозъците на американците с дезинформация. Подобни писма са изпратени до изпълнителните директори на  Google и Youtube за блокиране на опасни конспиративни теории и на политически пристрастия основащи се на страх, нервозност и даже ярост, миниращи нашето общо усещане за обективна реалност.

Накрая ще се спрем на т. нар. точни науки,

развъдници на  увредени мозъци

поради  критично мислене. Например, за ефективна  борба с тези мозъци, по принцип и в пълно съгласие с най-хуманната нова идеология, трябва да се усвои рефлекторно аксиомата, че всякакъв стремеж към обективност е проява на расизъм. На бял расизъм. Това се отнася особено до математиката. Знаете ли защо 2 плюс 2 не е 5? Само защото математиката е расистка наука. За учител, който твърди, че 2 + 2 = 4  е абсолютно ясно, че не може да контролира своя расизъм  пред учениците.

Това са и основанията Департаментът по образованието в щата Орегон да окуражава преодавателите да се заемат сериозно с  т. нар. етноматематика. Насоката не е обективност, насоката е "етно". Защото самата насока да се търси математически правилен отговор е прокарване на идеята за превъзходство на бялата раса. Алгебрата - това е най-чист расизъм!

Остава малко неясен въпросът за безопасността на електическа мрежа, например, от 220 волта, изчислена от електроинженер  използвал етноматематика. Но това е въпрос по-скоро на близкото бъдеще, по който може да се мисли след окончателното решаване на всички расови проблеми. Всяка борба иска жертви. Засега  знайте, че решението 2 + 2 = 5, е точно толкова расово приемливо, колкото и решението 2+2 = 6.

Все пак има някои трудности. Някои по-специални въпроси, които пряко засягат нашите военни и въоръжаването на армията  ни за отбрана срещу неспирните провокации от страна на враговете на демокрацията, Русия и Китай, които все още използват възможно най-расистки  инженерни науки, математика и физика. По всичко изглежда, че за такива специални въпроси ще трябва да се търсят специални решения.  Надяваме се в историята да се намерят прецеденти.  Шарашки например?  Хм. Това изглежда доста привлекателно решение. Във всеки случй тези инженеро-физико-математически расисти ще бъдат под постоянен контрол и, най-важното, напълно изолирани от всички правилно мислещи.


 

Още по темата