Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2021 Брой 25 (29 юни 2021) ВДИГНЕТЕ ЧЕЛАТА СИ ПО-ВИСОКО ОТ ГРЪМООТВОДИТЕ

ВДИГНЕТЕ ЧЕЛАТА СИ ПО-ВИСОКО ОТ ГРЪМООТВОДИТЕ

Е-поща Печат PDF

Уважаеми членове и симпатизанти

на ПП „Нова Зора“,

Драги читатели и съмишленици,


В миналия брой, № 24, 22 юни 2021 г., предложихме на вашето внимание някои, по наша преценка, основни акценти в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“. Намираме че те са важни и, че ще подпомогнат разясняването на позициите и целите на Коалицията, пред избирателите.

За мнозина трите места, отредени за представителите на ПП „Нова Зора“ – в 23-и МИР – 8-о място; в 24-и МИР – 20-то място и в 25-и МИР – 12-о място, които вече в четири поредни избора изпращат представителите на партията, винаги в трудно постижимата избираема зона, може да има много обяснениня, но то е и своеобразно доказателство, че лично председателят на партията Минчо Минчев е в невъзможност да защити нейните интереси и да създаде необходимите условия за реализация на нейните кадри, в контекста на коалиционните отношения.

Този разговор е дълъг и той непременно ще бъде проведен, с характерната за „Нова Зора“ прямота и откритост. В оставащите дни до изборния ден обаче, е необходимо силно и безрезервно потвърждение на характерната за всеки член, симпатизант и дори читател на вестник „Нова Зора“, пълна подкрепа на усилията за спечелване на изборите на 11 юли т.г.; умножаване на активността на организациите по места и в най-висока степен мобилизация на личните усилия за постигането на главната цел.

Във времена, когато всички работят и изпълняват подобни начинания с пари и с много пари, въпрос на чест и достойнство е ПП „Нова Зора“ да препотвърждава своята безкористност и своя висок морален пример.

Не унивайте, драги приятели, скъпи братя и сестри!

По-високо от гръмоотводите вдигнете честните си чела и настройте сърцата си на безподобния лад на правдата. В нея е нашата сила! Тя е и нашата броня. Тъкмо правдата изисква нашата всеотдайност в този момент, когато мътните вълни на нови лъжи и стари обещания, са на път да подменят отново жадувания час на справедливостта.

Много са поводите, с които незачитанията и пренебрежението, както и непредизвиканите и незаслужени обиди са изпълнили вашия делник. Но горе сърцата, другари! При никои „режими на свободата“, носителите на истината и правдата не са били обласкавани. Това обаче е и моят, и нашият избор. И въпрос на благородна ярост е да удържим. Ако направим това с чест, ще означава, че още днес сме спечелили победата. Но тъкмо това е което не могат да ни простят не само откритите врагове. Затова - дерзайте! Гръмоотводите улавят мълниите, но и ги укротяват.

На страницата, със снимки и кратки биографични бележки, представяме трима достойни мъже, членове на ПП „Нова Зора“ – доц. д-р Пламен Дамянов; доц. Костадин Стоичков; проф. Тодор Мишев. Биографиите и достиженията им говорят красноречиво за техните професионални и експертни качества. За моралните им достойнства, гаранция е дори съгласието им да бъдат яркият знак на ПП „Нова Зора“ в сенчестата зона на трудна избираемост.

От всички 17 основни и главни направления от посланията в платформата на Коалиция „БСП за България“, подбрахме и утвърдихме на Централния политически съвет, проведен на 20 юни, 20 цели, които според нас, при своето осъществяване, ще допринесат неминуемо за промяната на досегашния убийствен управленски модел, наложен в последните 12 години. Сами по себе си тези цели обясняват и призива: „Защо ви призоваваме да гласувате за Коалиция „БСП за България“.

Използвайте ги във вашата разяснителна и организационна дейност.

1. Налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор;

2. Закриване на специализирания съд и прокуратура;

3. Бюджетно финансиране само за държавни и общински училища;

4. Ревизиране на учебните програми и учебното съдържание; (макар и непосочени в платформата, нашите усилия ще бъдат в защита на националното самосъзнание и спасителната българска национална традиция).

5. Осигуряване на безплатни детски ясли и градини;

6. Премахване статута на търговски дружества на болниците;

7. Безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст;

8. Еднократна помощ при раждане на първо дете - 500 лв., за второ дете 1000 лв., за трето дете 1500 лв., за всяко следващо – по 200 лв.;

9. Еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете     на родители, които са осигурени минимум за 24 месеца назад;

10. Увеличаване размера на майчинството през втората година от 380 лв. до размера на минималната работна заплата от 650 лв.

11. Еднократна помощ от 250 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, давана в началото на учебната година;

12. Безплатни учебници за всички ученици от 1-ви до 12-ти клас;

13. Преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2017 г.;

14. Закон за защита и употреба на българския език, писменост и култура;

15. Прозрачно определяне на минималната работна заплата;

16. Намаляване на  ставките на ДДС за храни и лекарства;

17. Въвеждане на прогресивно подоходно облагане и премахване на плоския данък. Въвеждане на семейно подоходно облагане;

18. Подкрепа за зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство;

19. Насърчаване обединяването в кооперативни вериги при доставки и преработка на храни;

20. Приоритетно изграждане на нова атомна централа в Белене.

България над всичко!


21.06.2021 г.

София

ЦЕНТРАЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ СЪВЕТ

НА ПП „НОВА ЗОРА”;

Председател: Минчо Минчев


В избирателната листа на 23-ти МИР е № 8:


Доц. д-р. Пламен Владимиров Дамянов е роден на 29 април 1956 г. в Мюнхен, Германия. Завършил е гимназия в София; атомна физика в СУ “Св. Климент Охридски”; Докторант към Центъра по наукознание към БАН (1985–1990).  Доктор по философия - от 1990 г. Дисертацията му е на тема “Аналогията като метод за генериране на нови научни знания”.

Доцент е в Института за изследване на обществата и знанието (2010 – досега);  научен сътрудник І ст. Работил е в Център по наукознание и история на науката при БАН. Бил е проучвател-специалист в ЦНИН, участвал е с доклади в симпозиуми и семинари в 24 национални и 10 международни научни форуми в Австрия, Унгария и България. Член е на Съюза на учените в България от 1991 г.


В избирателната листа на 24-ти МИР е № 20:


Доц.д-р.инж. Костадин Кирилов Стоичков e роден през 1968 г. в град София. Завършва Техникум по механотехника през 1986 г., със специалност „машинен техник“. Отбива редовната си военна служба в НШЗО „Христо Ботев“. Завършва висшето си образование в ТУ София със специалност „Технология на машиностроенето”. От 1993 г. работи като производствен инженер в индустрията. От 2004 г. е преподавател в ТУ София по машинни науки.


В избирателната листа на 25-ти МИР е № 12:


Прoф. д-р Тoдoр Мишeв e ръкoвoдитeл кaтeдрa „Aрхивиcтикa и мeтoдикa нa oбучeниeтo пo иcтoрия“ в CУ „Cв. Климeнт Oхридcки“, дирeктoр нa Цeнтър зa cъврeмeннo oбрaзoвaниe. Председседател на софийската градска организация на ПП „Нова Зора“. Автор на 8 монографии в областта на историческото образование и историята на Балканите. Автор на учебници по „История и цивилизации“за 7, 10 и 12 клас. Член на Редакционния съвет на вестник „Нова Зора“ от 1991 г., участник във възстановяването на Македонския научен институт.


 

Още по темата