Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2021 Брой 15 (13 април 2021) МЪГЛА ЗАБУЛВАЩА СМЪРТТА НА БАНКЕРИТЕ РОТШИЛД

МЪГЛА ЗАБУЛВАЩА СМЪРТТА НА БАНКЕРИТЕ РОТШИЛД

Е-поща Печат PDF

На 15 януари 2021 г. на 57 години, в замъка на рода Chateaude Pregny почина, от сърдечен удар банкерът барон Бенджамин дьо Ротшилд. Той беше син на банкера Едмонд дьо Ротшилд (1926-1997), една от най-важните фигури на клана Ротшилд, глава на швейцарския клон на клана, трети по важност след английския и френския клан.

След смъртта на бащата през 1997 г. 35-годишният Бенджамин зае неговото място на кормилото на холдинга Edmonddе Rothschild, който управлява активи на сума над 175 млрд. долара, френски и швейцарски банки, ресторанти, хотели, благотворителни фондове и др. Личното състояние  на Бенджамин  се оценяваше на 1.5 млрд. долара. На фона на най-богатите хора в света това число е скромно и в списъка на Форбс за 2019 г. Бенджамин де Ротшилд заемаше едва 1349-то място. Но него често го наричаха „най-влиятелната личност в световния финансов елит”. Просто Ротшилдите избягват да бъдат в светлината на прожекторите и значителна част от техните активи е покрита в сянка.

В поредицата от най-шумни истории свързани с името на Бенджамин, се помни обединяването на активите на френския и британския клон на семействата Ротшилд в 2007 г. Заслугата за това, както и  мътната история, свързана с банкрута на банката на Уолстрийт Lehman Brothersв 2008 г., приписват  на Бенджамин. Фалитът на тази банка натисна спусъка на световната финансова криза през 2008-2009 г.

Бенджамин се проявява и в политиката. Президентът на Франция Емануел Макрон е избраник на Ротшилдите. Смята се, че особена заслуга да заеме поста президент принадлежи на Бенджамин.

Трябва да обърна внимание на две семейни особености на клана Ротшилд: високато смъртност и мъглата, забулваща историята на тяхната смърт. Причините за това са две. Първо, убийства на водещи фигури от клана Ротшилд се извършват от страна на техни конкуренти и политически опоненти. И второ: грубото нееднократно нарушаване от членовете на клана на „вътрешния устав“ на рода, разработен от основателя на клана Майер Амшел Ротшилд (1744-1812), който дава на   „семейния съвет“  правото да приема решение за смъртно наказание на нарушителя.

Един от най-скандалните случаи на  смърт е преди четвърт век. Става дума за смъртта на  Амшел Ротшилд (1955-1996), син на известния барон Виктор Ротшилд (1910-1990). На 8 юли 1996 г. той беше намерен във ваната, на стаята си в парижкия хотел Bristol. Официалната версия е самоубийство, но резултатите от полицейското разследване не са огласени от водещи СМИ и до днес.

Смъртта на Бенджамин Ротшилд изглежда също така подозрителна. Баронът не се е оплаквал от заболявания и бе в разцвета на силите си. Смъртта му стана  повод за различни догадки. Повечето версии са, че се касае за убийство и го свързват със събитията в Съединените щати. Според едни Бенджамин, а и всички Ротшилди, са били привърженици на Тръмп. И той е бил убит от тези, които поддържат Байдън, представляващи  „дълбоката държава“. Другите обратно -  смятат, че Ротшилдите  са поддържали Джо Байдън, а самият Бенджамин бил един от главните помощници в сянка, на демократическия кандидат за президент. Помощта е била финансова.

В предпочитанията за президент на САЩ сред прочутото семейство  нямаше единодушие. Нямам достатъчно информация, за да се изказвам категорично. Но мога да предположа, че главната цел на Ротшилдите е била отслабването на Америка. А за тази цел тя е трябвало да бъде разклащана като се помага и  на демократите, и на републиканците, за да се стигне до техния челен сблъсък.

Почти всички Ротшилди крият своето отношение към Тръмп и Байдън, но има и изключения. Така Лин дьо Ротшилд (на нея приписват въвеждане на термина „инклузивен капитализъм“, б.пр.), в 2016 г. открито поддържаше кандидата на демократите Хилари Клинтън.

За да се разбере отношението на Ротшилдите към Америка, най-добре е да се види какво казва Жак Атали, който е техният официален рупор и служител. В своята книга-прогноза „Кратка история на бъдещето“ (2006 г.) Атали подрежда предстоящите събития  за първата половина на 21 век на пет етапа. Първи етап- отслабване на Америка и загуба на статуса й на свръхдържава. Последен етап - учредяване на световно правителство, (в което, естествено, всички длъжности ще принадлежат на Ротшилдите).

Още в 1979 г. младият Атали предлагал за преход към нов световен ред да се използват „медицински аргументи“. През 2009 г., на страниците на „L’Express”, той приветства настъпването на вирусната  пандемия (т.нар. свински грип).

Вече се събраха доста косвени признаци, че Ротшилдите  са били причастни към подготовката на глобалната провокация с COVID-19. Нека си спомним корицата на новогодишния брой на сп. „The Economist”, част от империята на Ротшилдите. Тогава, според специалистите по разшифроване на езотеричните корици на това списание, на читателите е бил даден знак, че предстои вирусна пандемия. На корицата са изобразени четирите конника на Апокалипсиса. Конникът, който е приет да се отъждествява с „чумата“, е изобразен с корона (чети коронавирус), а конникът под название „война“ напомня Статуята на свободата, при това лицето му е покрито с медицинска маска.

Има сериозни основания да се предполага, че починалият (или убитият?!), е бил причастен към „операцията COVID-19“. На 18 януари опитният конспиролог Бенджамин Фулфорд помества на своя сайт статията „Временните граници на бъдещия свят ще бъдат определени тази седмица“. В статията е публикуван запис на патента за тест PCR, регистриран от един от членовете на клана Ричард Ротшилд. Патентът е бил регистриран три и половина години преди началото на истерията с коронавируса. Фулфорд твърди, че има агенти по цял свят, които го снабдяват с информация. В нея има и секретно писмо  на британското разузнаване МИ-6, разпратено до службите на съюзниците. В писмото (без дата) се съобщава, че в света се готви глобална спецоперация в сферата на общественото здравеопазване, крайната цел на която е непонятна за англичаните. И се цитира патента на Ричард Ротшилд като едно от доказателствата за готвената провокация.

Според Фулфорд COVID-19 се чете така: Certificate of Vaccation Identification 2019. Той смята, че  операция COVID-19 е трябвало да започне в 2019 г., но стартът се е забавил. Разшифроването на наименованието, смята Фулфорд, следва че операцията трябва да завърши с масово ваксиниране и поголовна цифрова идентификация на хората. По данни на Фулфорд във финансиране на операцията  COVID-19 участват МВФ, Световната банка и Банката за международни разплащания (БМР).

На това място експертите обръщат внимание на любопитната подробност, че между Изп. директор на МВФ Кристалина Георгиева и покойника,  (убития) Бенджамин Ротшилд, е съществувала невидима връзка. Георгиева е племенница на първата съпруга на починалия баща Едмонд Ротшилд, която по това време се е казвала Веселинка Георгиева. Впоследствие Веселинка и Едмонд се развеждат.

Що се касае до Световната банка, аз вече писах, че тази финансова организация е превела свои средства за реализиране на програма „Борба с пандемията COVID-19“. Първата фаза на програмата  ще трае пет години - до 2025 г.

Обобщавайки фактите конспирологът Бенджамин Фулфорд стига до следните изводи. Първо: Бенджамин де Ротшилд е участвал в подготовката на сегашната спецоперация COVID-19.

Второ: неговите опоненти, конкуренти и партньори, са имали вече достатъчно информация за участието на покойника в операцията.

И трето: на 15 януари не е имало убийство, била е инспирирана смърт от инфаркт. Трябва да се отбележи, че сведенията за смъртта на барона са откъслечни, постъпили са от роднините, а погребението е станало в много тесен кръг. Дали баронът се е изплашил, че операцията COVID-19 може да се провали и го очаква нов Нюрнбергски съд? Или е стигнал до заключението, че партньорите му са ненадеждни? Вероятно баронът не е убит и не е умрял. Той е предпочел да изчезне.

Историята на Бенджамин де Ротшилд, описана от Фулфорд, лично аз приемам като работна версия, защото ми се струва по-вероятна от другите.

В историята на династията Ротшилд отново изпъкват очевидните тенденции, а именно - постоянно да се подготвят революции, заговори, войни… В тази редица могат да бъдат поставени и операцията COVID-19 и „Великото презареждане“ на Клаус Шваб. Крайната цел на Ротшилдите е да станат владетели на света.


Превод: Румен ВОДЕНИЧАРОВ


 

Още по темата