Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

НА ПАНИХИДА В ДАВОС

Е-поща Печат PDF

Лидерът е като овчар. Той застава зад стадото и оставя способните и  находчивите да излязат напред и да поведат останалите. Така никой не осъзнава, че този,  който ги ръководи стои най-отзад.
Нелсън Мандела


България вече има с какво да се гордее. Т.нар. Deep State (Световната финансова олигархия) се събра на панихида, за която „стопаните на парите“ се готвеха няколко години. Покойникът е акционерният капитализъм (Shereholder capitalism), който се спомина след продължителна и не много прилична болест. „Трупът на покойника засега не може да се приближи. Мирише зловонно“ - казва специалистът по изкуствен интелект Игор Шнуренко. Но гробарите започнаха своята работа с подписа на Клаус Шваб (1938) - швейцарският основател и президент на Световния икономически форум (СИФ)  в Давос. В първата тройка на гробарите е г-жа Кристалина Георгиева - шеф на Международния валутен фонд. Тя ще участва активно в инкарнацията на изживелия времето си капитализъм в нова система, наричана Inclusive capitalism или  Stakeholder capitalism. Какво се крие зад тези термини предстои да разберем, ако прочетем излязлата на 27 януари т.г. по време на форума нова книга на Клаус Шваб „The Great Reset.Stakeholder capitalism“ („Великото преформатиране, Голямото рестартиране”).

В нея Клаус Шваб твърди, че акционерният капитализъм е станал заплаха за човечеството, увеличавайки неимоверно социалното неравенство между  хора и държави, което води до национализъм, расизъм, конфликти и други беди. Бизнесът трябва да бъде отговорен. Този капитализъм, описван от Адам Смит и други философи с мантрата за „невидимата ръка на пазара“, просто се отменя. Решенията трябва да се приемат не само в полза на акционерите, но изхождайки от проблемите на обществото. А ползата за обществото ще се разпределя от компютъра, от системата на изкуствения интелект.

Критиците на капитализма не са от вчера. Преди 20 години критични възгледи  изказваше зам.-управителят на Световната банка Джозеф Щиглиц,  за което беше елегантно отстранен. Много преди него Карл Маркс и Владимир Ленин са предупреждавали, че „невидимата ръка на пазара“ поражда повече проблеми, отколкото решения. Историята на капитализма е история на хищника и жертвата. Ако не си хищник, ставаш жертва. Сега всички ръководители на транснационални корпорации и банки начело с шефа на Bank of America Браян  Мойнихан, Кристалина Георгиева (МВФ) и шефа на BlackRock (Ротшилдите) Лари Фин (7 трилиона долара инвестиции), политици като Урсула фон дер Лайен, Меркел, Макрон  говорят срещу либерализма в смисъл на Хайек и Фридман. Всички са готови да строим „чудесен цифров свят“, в който  изкуственият интелект с данните в реално време ще контролира всяка стъпка на човека и компаниите, и ще взима решенията дали да се инвестира в тях, и дали да имат достъп до държавни бюджетни средства. Това не е по силите на националната държава, твърдят те. Компаниите ще успеят, ако мислят в интерес на обществото и… акционерите. В бизнеса всичко ще се управлява на базата на стандарти. За взимане на решение чиновникът няма да използва интуиция и опит, а на данните, които  му дава Big Data. Той ще гледа екрана на компютъра и просто ще озвучава резултата. Така от задаване на  „тренда“ ще се стига до външно управление. Въпрос с понижена трудност е кой ще разработва първоначалния алгоритъм и кой ще утвърждава стандартите.

Кристалина Георгиева, разбира се, играе ролята на рупор. Тя е категорична: „Дигиталната икономика е печелившия ход в тази криза. Големият рестарт (The Great Reset) трябва да започне през 2021 г.“

Президентът на СИФ Клаус Шваб е направо оптимист: „СOVID-19 се яви като златна възможност. Вирусът ускори нашия преход към четвъртата индустриална революция.“

Но „Големият рестарт“ изисква всички държави да го приемат като план А и да го спазват безпрекословно. План В не се предвижда. Само така можело да се избегнат поляризацията, растящото социално напрежение, национализма и конфликтите. „Или си с нас, или си против нас!“. Ако не си с нас те чака хаос и …санкции“ - пророкува 80-годишният икономист Шваб.

„Новата нормалност (старата бе погребана), е невъзможна без ваксина срещу COVID-19“ - разсъждава Шваб, който още преди 5 години е настоявал за задължително ваксиниране под патронажа на СЗО. И ето че министър-председателят на Белгия Алекс де Кро изплюва камъчето: Ние се надяваме, че тъмните месеци ще отминат и светлината на ваксината ще засияе в нас хората“. Лично на мен това откровение ми звучи твърде илюминантно и масонско.

Приглася му Антонио Гутереш (ООН): „Докато всички не се ваксинират, никой не може да се чувства в безопасност.“ И тъй като всички тези на Шваб и СИФ ще бъдат гласувани в ООН, то те ще трябва да бъдат осъществени дори в страни извън ЕС и НАТО (напр. Русия), защото увлечението им по демокрация е поставило международните норми над националните интереси. Не случайно президентът Владимир Путин говори в Давос за „устойчиво развитие“ (термин, измислен от Римския клуб) и околна среда. Не случайно в новото назначение на Анатоли Чубайс в Европейския съюз като специален представител на руския президент във финансовите институции на ЕС, устойчивото развитие не е пропуснато. Това е само единият от  митовете позволяващи желязна концентрация на власт и геополитически диктат. Вторият са компютърните технологии. И третият е ДЕМОКРАЦИЯТА.

На какво заприлича обаче „еталонът за демокрация” след президентските избори в Съединените щати видя целия свят. Но за глобалистите от „дълбоката държава“ настъпващото управление на Демократическата партия е добре дошло. Защото за установяване на Нов световен ред при президента Тръмп, глобалистите трябваше да почакат  цели 4 години. И тъй като при североамериканците отсъстват  първите 17 години на образованието в Източна Европа и бившия СССР, и представляват по-скоро атомизирана биомаса, мисля, че твърде лесно ще подкрепят всякакви мерки на новото правителство на САЩ срещу пандемията. По подобен начин американците подкрепят бомбардировки на суверенни страни и убийствата на техни лидери. Единични  „антиваксери“ като Роджърс Кенеди (син на Робърт Кенеди, 66 г.) ще бъдат очернени  от  хора като главния инфекционист д-р Антъни Фаучи, несменяем директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, за който бившият президент Тръмп казваше, че е  „нещастие за Америка“. Последният е зависим както от Сорос, така и от СЗО т.е от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс - главен спонсор на СЗО. След като убеди американците, че „COVID-19 е 10 пъти по-смъртоносен от сезонния грип“, сега неговият компетентен съвет е да носим маска и след ваксиниране, защото „може да не сте имал симптоми, но да сте носител и да инфектирате други хора.“ Тогава има ли смисъл ваксината въобще, след като д-р Фаучи се съмнява, че тя ще бъде ефективна и срещу новите щамове. Добре познатият на читателите на „Нова Зора“ доктор по политически науки Уилям Енгдал от Принстънския университет каза за д-р Фаучи и компания: „Съдбата на световната икономика е в ръцете на шарлатани в бели престилки!“.

„Победата“ на Джо Байдън през 2020 г. е победа и за милиардера Бил Гейтс и неговата политика за поголовно ваксиниране на земните жители. Неговите идеи са мегаломански. „Светът трябва да се откаже от много дългия път на тестване и изследване на лекарствените продукти. Да похарчим милиарди, за да спестим трилиони долари“ - твърди „филантропът”. „Трябва да постигнем мегадиагностика  и да тестваме 20% от световното население всяка седмица. И ако се наложи да затворим отново училища и офиси!“. Само че тестът на Фаучи за откриване реакцията на имунната система спрямо „неуловимия вирус“ на HIV даваше положителен резултат при 70 заболявания! Къде е гаранцията, че както тестовете, така и ваксините, са сигурни и няма да се повторят трагедии, както с хилядите увредени деца в Индия след ваксинирането им срещу полиомиелит. Или в Нигерия – срещу менингит! Сега Бил Гейтс минава и през Индия, и през Нигерия  само със самолет.

Нови лекарства се въвеждат в лечебната практика само със  следване правилата на т.нар. GMP (Добра Производствена Практика), които не допускат прескачане на етап като клинични изпитвания. В случая с новите ваксини на Вiontech и Moderna (те са на нов принцип) се поема риск, който ще отпадне едва след приключване на ваксинацията на 2 млн израелски граждани. Едва тогава ще бъде валидиран срока, в който ваксината осигурява нужните ни срещу вируса антитела.

Идеите на Гейтс, както се очакваше, се поддържат от финансовите инвестиционни холдинги представляващи „дълбоката държава“ и Коалиция за инклузивен капитализъм: BlackRock, Vanguard, JP Morgan Chase и др., както и от гигантите от Силиконовата долина FAGMA (Facebook, Amazon, Google, Microsoft, Apple). Към СЗО беше изработена Програма за извънредни ситуации в здравеопазването (изп. директор Питър Салама - Австралия), която развърза ръцете на СЗО за обявяване на пандемии. Всичко е подготвено за крайната цел – унищожаване на националните държави без класическа война и проливане на кръв.

Предстои битка с „дълбоката държава“. Тя трябва да се ръководи от учени, а не от продажни политици. Твърде лесно гражданите в демократични държави се отказаха от права, за които се бяха борили с десетилетия и ги бяха гарантирали в своите конституции. Сега все повече хора разбират, че COVID-19  е първият политически вирус, при който 1% е медицина, а  99% политика! От малките истини се сглоби гигантска лъжа. И това стана възможно, казва анализаторът проф. Валентин Катасонов, след нагнетяване на страх и дебилизиране на хората. Бил Гейтс използва принципа на мафията: създава опасността и после предлага защита от нея срещу заплащане.


Нека накрая проследим как беше създаден митът за коронавируса COVID-19.

2007-2009 г. - Финансово-икономическа криза

4 май 2009 г. - СЗО прави репетиция, създавайки изкуствена  «Пандемия H1N1 (свински грип).

11 юни 2009 г. -  СЗО обявява пандемията „свински грип“. Милиарди отиват за ненужни ваксини, които остават неизползвани. „Пандемията“ е неразличима от сезонен грип.

Май 2010 г. - Доклад на Фондация Рокфелер и Глобална Бизнес мрежа. Описани са точно днешните събития. Прогнозата: Психическата операция COVID-19  ще продължи до 2026 г.

2012 г. - Германски Бундестаг. В „Доклад за защита на населението с анализ на риска“, се говори за поява на смъртоносен вирус SARS-коронавирус. Тежък остър респираторен синдром и последваща пандемия, която ще предизвика криза в икономиката.

2014-2015 г. - Конференции по инклузивен капитализъм. Неравенството в доходите става опасно. Капитализмът умира.  Светът се нуждае от по-прогресивен строй.

2016-2017 г. - Световната банка разиграва с влиятелни личности  и политици четири сценария за координирани действия при обявяване на „Пандемия“ и  учредява специален Фонд за екстрено финансиране на пандемии

2018 г. - Проучване на ЕС наречено „Състояние на доверие към ваксините през 2018 г.“.

2019 г. - (VI-IX) На базата на доклади се съставя „Пътна карта за ваксинации“.

18 октомври  2019 г. - В Ню Йорк се провежда пандемично учение.

Event 201 (Събитие 201) - Месец след това Китай съобщава за първите случаи  на COVID-19.

23 януари 2020 г. -  Питър Салама (СЗО) заявява, че няма основание за обявяване на пандемия. Ден след това Салама (51 г.) пада и умира. Инфаркт?!

26 януари 2020 г.  -   СЗО „коригира“ броя на заразените от вируса.

3 март 2020 г. - Световната банка приема Фонд за бързо реагиране на COVID-19.

11 март 2020 г. - СЗО обявява „Пандемия COVID-19“ (8 дни след СБ). Първата фаза на „програмата за бързо реагиране“ ще завърши на 31 март 2025 г.!

Наистина ударът след безкрайните локдауни и карантини е толкова силен, че ще е необходимо най-малко десетилетие за възстановяване на икономиката в света. Транснационалните инвестиционни и банкови компании ще раздават „вертолетни“  пари, които изнемощелите бюджети на държавите в състояние  на хаос, безработица и глад, няма да са в състояние да връщат. Властта ще се предаде на Deep State (на Световната Финансова Олигархия), която ще създаде Световно правителство т.е. Нов световен ред (Stateholder Capitalism). Чудесен алгоритъм!

Ставаме свидетели на детайлно замислен отблъскващ международен психоспектакъл. Световната здравна организация, се оказва лобистка структура, зависима от спонсори-милиардери. „Пандемията в света ще продължи много, много дълго“ – успокоява ни Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус. Щамът ще се променя всяка година. „Пандемията“ идеално прикрива кризата  на световната икономическа система започнала в 2008 г. и е мека сила за унищожаване на излишни гърла. „Ваксината е оръдие  на преминала война“ - предупреждава проф. Игор Гундаров (РФ). Повечето жертви ще умират от страх - т.е., от намален имунитет.

Къде сме ние? Ще продължим ли да избираме управляващи, които козируват на всяко нареждане на СЗО,  които трупат държавен дълг и чакат панихидата на борците срещу капитализма, погребан в Давос? Или ще съберем сили да им кажем в лицето, че „майка им не е права“.


 

Още по темата