Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 16 (21 април 2020) РОБИ НА ТРУДА, РОБИ НА КРЕДИТИТЕ, РОБИ НА ДЪРЖАВАТА

РОБИ НА ТРУДА, РОБИ НА КРЕДИТИТЕ, РОБИ НА ДЪРЖАВАТА

Е-поща Печат PDF

Всеки ден някой българин – да, етнически българин, се самоубива – в много случаи от мизерия и от унижението да работи и да не може да си плаща сметките и да живее нормално. В момента започва да се задълбочава поредна финансова криза. Вече се усеща. А думите за проспериращата държава се отнасят само за проспериращата шайка.

По данни на колекторските фирми, се увеличава броят на некоректните длъжници сред българите, които не могат да обслужват навреме задълженията си. Както многократно съм посочвала, всички политици се правят, че не виждат слонът в средата на стаята.

Огромна част от т. нар. „бързи кредити“ се теглят за покриване на битови сметки – ток, вода, парно, за първия учебен ден, за телефон… и обикновено тези, които вземат подобни заеми, са работещи.

А това е абсурдно – да работиш и да не можеш да си покриваш битовите сметки! Да приемем за пример средна заплата от 800 лева. За кое по-напред?

Трябва да избираш дали да оставиш децата си гладни или да си платиш телефона или парното.

Работата днес в България не гарантира дори оцеляване. Трябва или да започнеш втора и трета работа, или да потънеш в заеми.

Хората се лъжат, мислят че нещата ще се оправят. Но в действителност положението става все по-зле. Огледайте се в магазините – всеки ден цените се вдигат. Заплатата ви – не! Какъв изход имате?

А кредитите са като подвижни пясъци – не пускат. Наказателните лихви и неустойки правят връщането им непосилно. А това води до запори на заплати, опис и продажба на имущество и пр. И то на хора, които са почтени и коректни, които не са политици и няма как, а и не искат да крадат!

Когато работиш и парите не ти стигат за основни житейски потребности,

ти не си работник, ти си роб! Зависим роб!

Защото става дума за ОЦЕЛЯВАНЕ! Ще слушаш, иначе няма да има какво да ядеш, това е изборът. Тези, които имат работа ги е страх! Защото са заплашени от работодателите, от държавата… Никой не ги защитава!

В цяла Европа се приеха закони, които позволяват на хората да си стъпят финансово на краката, след като са станали неплатежоспособни. Само в България целта е те да тънат в отчаяние и мизерия, и да работят само, за да си платят сметките и заемите. Докато някои от тях предпочетат просто края на ужаса… Да, направете си труда да прочетете малките карета във вестниците -  почти всеки ден някой се самоубива – заради безпаричие и дългове…

Официалната статистика и изказванията на политиците рисуват обаче една прекрасна пасторална картина, където народът цъфти и благоденства под благото управление на ГЕРБ. Този контраст кара хората да се чувстват некадърници и глупаци, защото не могат да печелят колкото политиците. А някои от управляващите дори казват, че не познавали работещи, които да получават под 3000 лева на месец. Ами,

неуважаеми политици, движите се в неподходящите среди на крадци като вас.

Вървете при избирателите си и вижте как се живее в малък град с една заплата или пенсия. Ама не смеете! Вие превърнахте хората в бедняци и роби! Вие дадохте правото на произвол на банките и на бързите кредите! Вие допуснахте лихварите да удушат българина!

Трудно оцеляващият човек не може да е мислещ човек. Той оскотява, у него остава само нуждата да осигури храна и подслон на семейството си. За друго не може да си позволи да мисли. От такива поданици имат нужда политиците – не от народ, а от „материал”, който мисли само за хляба си!

И още нещо – няма как да има опозиция и лидери извън статуквото, защото властниците умишлено не оставят пари в никой, който може да ги застраши. Не може да се организират сериозни протести и съпротива, ако трябва да работиш на две места, за да оцеляваш. Не можеш да си позволиш дори бензин, за да пътуваш из страната и да се срещаш с хората. А тези, които имат пари и се опитват да надигнат глава, са безпощадно смачквани или компрометирани. Затова няма протести. В София  умишлено се поддържа по-висок стандарт на заплащане. А от провинцията хората не могат да си позволят разходи, за да дойдат до столицата на протест.

За да няма съпротива, в народа не трябва да остават пари. Това е истината. Той трябва да има само толкова, колкото да не умре от глад. Целта е да го държат на ръба на оцеляването. И да работи, за да може да живее. Да не мисли за друго, освен за сметките си. Да оскотее!

Колониите винаги се държат бедни, за да няма съпротива!

Роби, изправете се! Защото с примирението веригите се затягат все повече и повече около врата ви. Няма да се спасите и да оцелеете с наведени глави! Не се ли преборите със системата, тя ще ви убие! Дори и чисто физически ще ви убие! Колко време ще издържите на стреса? Колко време ще издържите на избора дали да си купите храна, да си платите тока или да си купите лекарства?

Изправете се! Друг избор няма, ако искаме да оцелеем като народ, като човеци, като българи! Не сте некадърни и мързеливи!  Такива са политиците, които крадат от всеки изработен от вас лев! Не им стига и искат още! И имат наглостта да продължават да ни манипулират, за да ги изберем отново и да продължат да ни унищожават!


Източник: Свободно слово


 

Още по темата