Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 45 (5 ноември 2019) ТРАУРНИ ВЕНЦИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

ТРАУРНИ ВЕНЦИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Е-поща Печат PDF

На  30.10.2019 г. недоволни и протестиращи граждани поднесоха траурни венци за всяка политическа партия и ги оставиха пред парламента. Това е поредното събитие-протест, организирано от притеснените родители и граждани. Причината – все по-оглушителната тишина от страна на властимащите за диалог относно новия Закон за социалните услуги (ЗСУ), с който се измени Закон за закрила на детето и още 28 закона и нормативни актове, касаещи децата и семействата.

Законите са гласувани и обнародвани в Държавен вестник брой 24/2019 г., влизат в сила от 01.01.2020 г. и с право могат да се нарекат геноцидни за традиционното българско семейство. Благодарение на размитите понятия за насилие, дете в риск и др., 100% от българските деца могат да се третират като деца в риск. Въвеждане на задължителни социални услуги, размити дефиниции, липса на ясни критерии за оценка, пълно овластяване на НПО (включително с чуждестранно финансиране) и безкраен субективизъм, са оновните недостатъци на тези закони, които освен всичко, са и противоконституционни.

От пролетта насам се организираха десетки протести, които стигнаха своята кулминация на 28.09., когато на площада пред Министерски съвет се събраха над 8000 души. Въпреки многократните покани за публични дебати, покани за срещи, внесени документи до всички възможни институции, две срещи с депутати (проведени проформа и доста бутафорно при тотална липса на интерес от страна на народните представители), гласът на протестиращите все още не е чут.

След всички тези усилия на редица организации и десетки хиляди граждани, очевидно се оказва, че властимащите не проявяват интерс към протегнатата ръка на притеснените граждани и родители.

Траурните венци символизират предумишленото убийство и умъртвяване на българските семейства и съдбите на децата. Поднесени са пред парламента, тъй като именно вътре тези закони са гласувани и приети.

За всяка политическа партия имаше венец с послание:

ГЕРБ – Съдбата забавя, но не забравя. Децата помнят мама и тате,

БСП – Загробихте България. Оставете семействата ни!

ВОЛЯ – Продадохте съвестта си. Не продавайте децата!

ДПС – Парите нямат душа. Катафалката няма ремарке.

Обединени патриоти – Не убивайте отечеството. Клетвопрестъпници, спрете!

Независими – Купуването и продаването на деца е престъпление.

Събития не приключват с това.

На 07.11. предстои национално факелно шествие под надслов „Да разпръснем тъмнината за нашите деца!“. Шествието ще се проведе в няколко града, част от които са:

СОФИЯ 17:30 ч. - пред Храм паметник "Александър Невски";

БЛАГОЕВГРАД 18.30ч пред Общината;

САНДАНСКИ 17.30ч. Площад "България" ;

ПЕТРИЧ 17.30ч. Площад "Възраждане".

Протестите и демонстрациите няма да спрат, докато антидетските и антисемейни закони не бъдат отменени.


Българският род обединен за децата – БРОД