Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 13 (31 март 2020) „ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ГРАЖДАНИ

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ГРАЖДАНИ

Е-поща Печат PDF

На 14 март 2020 г., в София, се проведе „Народно събрание“ – среща-разговор по важни за България въпроси. На нея присъстваха граждани, организации и общественици, които заедно изготвиха решения на значими национални проблеми. И се обединиха около тях.

Впечатлението е, че това са българи, мислещи за бъдещето на страната ни; че това са хора, които не се  поддават на манипулации и паника.

Организатор на форума беше ПП „Възраждане“ и нейният лидер Костадин Костадинов. На „Народното събрание“ беше съставена и приета Декларация за независимост на българския народ, която поместваме отделно. Участниците отправиха обвинения към правителството и обосновани, според тях, подозрения, че то за пореден път създава медийна паника, за да отмести фокуса на българските граждани от случващото се в страната и света. Бе изказана тревога за времето след приключване на въведеното извънредно положение, когато „здравната ни система няма да издържи на епидемията от COVID-19, а социалната и всички останали сфери, ще бъдат тотално унищожени“.

Според участниците в „Народното събрание“ на 14 март, „некомпетентността на правителството да се справи с епидемията доведе до блокиране на българската икономика, което неминуемо ще се отрази на всички сфери на националния живот“.

Участниците във форума заявиха пред българската общественост и своето непоколебимо верую, което ги вдъхновява в тези трудни за Отечеството дни: „Бъдещето на страната ни е в ръцете на нас, българите! Да живее България!“


Зора

Декларация за независимост на българския народ


Водени от правилото, че всички хора са създадени равни, че се раждат свободни и че разполагат по рождение с неотменимите права на живот, свобода и стремеж към щастие и достоен живот, народите създават управления, които да гарантират всички тези права. Всяко управление обаче се крепи на съгласието на управляваните да бъдат управлявани. Щом властта започне да бъде упражнявана в противоречие с горепосочените основни човешки права и свободи, народът има пълното право да я премахне и да учреди ново управление. Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна, защото злоупотребите, престъпленията и посегателствата над личната чест и достойнство, извършвани от правителството в продължение на десетилетия, не заплашват просто правата и свободите ни, а самото съществуване на народа и държавата!

Това престъпно правителство извърши следните

престъпления срещу народа и държавата:

То обезлюди страната ни и я превърна в територия, от която младите, образованите и семействата с деца, се евакуират.

То отрови въздуха и водите ни и превърна българската земя в депо за безконтролно изгаряне на отпадъци.

То продаде нашите природни богатства на безценица.

То отрови стопанската среда и чрез непосилен административен гнет постави на колене българската икономика и предприемаческия дух.

То превърна прокуратурата в печатница на индулгенции за престъпниците и в машина за преследване на несъгласните с политиките му.

То унищожи цели отрасли на селското стопанство и от износители на храни - ни превърна във вносител на почти всички храни.

То допусна агенти на влияние, финансирани отвън, да прекрояват законодателството ни според интересите на своите спонсори.

То превърна правосъдието във фарс, допусна противоречива практика и чрез дългите, сложни и скъпи процедури, практически лиши народа ни от него.

То прокара лобистки закони в ущърб на обществения интерес и в полза на определени съсловия – частни изпълнители, застрахователи, банкери.

То отказа да реформира жизненоважни обществени системи - образователната, социалната, здравеопазващата и пенсионната, като практически лиши народа ни от тях.

То взе и изхарчи без съгласието на народа многомилиардни кредити, които ние, децата и внуците ни, ще изплащаме дълго след като си отиде.

То ликвидира гражданското общество и като овладя профсъюзните и граждански организации, от корективни за работата му ги превърна в гротескни свои патерици.

То подготвя ликвидирането на българския лев и замяната му с чужда валута.

То създаде армия от чиновници, издържани от всички нас, но верни само нему и използвани единствено за поддръжка на властта на правителството над народа.

То подпомага престъпността, за да живее народа в страх и мизерия и да разчита на „защитата“ на правителството.

То разруши отбранителната ни система и изложи страната ни като беззащитна плячка на всеки враг.

Чрез тези си продължаващи престъпления, правителството продължава да унищожава държавнотворните обществени системи, да заличава белезите на държавността ни и да ликвидира независимостта на България, като ни превръща в колония, управлявана отвън, според чужди интереси.

Ето защо ние, представителите на българския народ, събрани на „Народно събрание“, в София, на 14 март 2020 г., заявяваме, че не признаваме повече юрисдикцията на престъпното правителство, обявяваме го за свалено, управлението му за приключено и декларираме пълната си решимост да освободим държавното и местното управление от  всички негови представители, както и да ги предадем на справедлив съд, който ще бъде създаден специално за разследване на престъпленията им.

Нека Бог да пази българския народ!


Декларацията за независимост на българския народ е достъпна за подпис и вече е подписана от няколко хиляди българи.

Видео от провелото се Народно събрание