Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОБРЪЩЕНИЕ

Е-поща Печат PDF

Уважаеми читатели,

приятели,

патриоти,


Приключи тежката за „Нова Зора“ 2019 г. С нея приключи и абонаментната кампания за новата 2020 г., в която на 14 май вестникът, който обичате, ще изпълни своите 30 календарни години. През тях бяхме винаги с вас, защото във ваше лице, чрез вашите мисли и вашите чувства, се прислушвахме в тътена на живота, и чрез вашите сърца следвахме пулса на народа ни.

Бяха години, в които не споделяхме своите трудности по пътя. Откликвахме при възможност на всяка болка и тревога, която споделяхте с нас. И не съжаляваме за това. Огънят, в който гореше България, пареше в сърцата ни и чрез вас бяхме силни и всеотдайни.

Улавям се, че говоря в минало време, а би ми се искало да говоря за бъдещето, в  което няма да спре да звучи утвърждаващата воля за надежда – „Зора е!“

Позволявам си да споделя с вас, че не успяхме да покорим заветната кота от 1000 целогодишни абонамента. Не успяхме да стигнем дори половината от тях!.. Ще бъде тежко, да не кажа невъзможно без вашата подкрепа. Не е никаква утеха, че много от вас ще съжаляват. Непоносимо е, че много повече ще бъдат ония, които ще се радват и ще тържествуват че ни няма; че никакъв мобилизационен план не може да вдигне на крака родолюбивия порив и да усили свободния глас на правдата.

Продължавам да твърдя, че всеки компромис по пътя на мнимото спасение е път към несвободата, а всяка несвобода не води до истината. И значи ни прави ненужни.

Моят избор продължава да бъде вие да сте тези, които ще решите съдбата на „Нова Зора“. Направете и вие своя избор. Все още има възможност за това. Знам, че не е лесно, но кога на честния, на бедния човек му е било широко и удобно?

И все пак нека ви напомня: до всяко 15-о число на месеца, всяка пощенска станция приема абонамент за „Нова Зора“ – за 1, за 3, за 6 и за 9 месеца.

Подкрепете каузата, в която близо 30 години бяхме рамо до рамо. Ненаситната мелница на времето премля много надежди и много сили. Отидоха си достойни мъже, замлъкна гласът на пера, неподражаеми в своята честност и отговорност пред Отечеството. Те воюваха от страниците на „Зора“ и на „Нова Зора“, за България, за народа ни, за земята, за българския дух и неумиращата българска надежда. Останахме малко, но без бой няма да напуснем своя пост. Ще следваме вашия избор и вашата воля. И силата, която ни кара да вярваме, че Бог няма да изостави България.

Зора е! Бъдете здрави и честити!

Да живее Отечеството!


Минчо Минчев,

главен редактор