Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ

Е-поща Печат PDF

Уважаеми български патриоти,

членове и симпатизанти на ПП „Нова Зора“

и на вестник „Нова Зора“,


В навечерието на предстоящите избори за кметове и общински съветници, насрочени за 27 октомври 2019 г. управляващото мнозинство в Народното събрание прокара редица изменения в Закона за политичес-ките парти и Закона за държавния бюджет на Република България. Целта е само една: Служебна победа на изборите над основната опозиционна партия, Българската социалистическа партия (БСП) и унищожаване на малките политически партии които я подкрепят. Със задна дата политическите партии бяха наказани за допуснати нарушения от МФ при изчисляване на държавните субсидии, вместо наказанието да се понесе от съответния министър и неговия екип. Съгласно промените в Закона за политическите партии (Д.В. бр. 50/25.06.2019 г.) и заповедта на Министъра на финансите, ПП „Нова Зора” следва да върне в бюджета 42 289 лв., до 31.12.2020 г., като за целта от полагащите им се държавни пари за всяко тримесечие (за ПП „Нова Зора” по коалиционно споразумение на коалиция „БСП за България), вече се удържат 30 % от транша за второто тримесечие на 2019 г. и по 50 % от всеки следващ тримесечен транш в периода 2019-2020 г.!!! За днешните управляващи е повече от ясно, че малките политически партии едва оцеляват с получаваните мизерни финансови средства и не трупат влогове в банки, за да върнат своевременно „надвзетите” парични средства. Това дава основание на държавата да постъпи с тях „съгласно действащото законодателство”, т.е. да ги обяви във фалит и те да бъдат закрити! Това ние възприемаме като драстично потъпкване на демокрацията и основните свободи на гражданите, за сдружаване и участие в политическия живот, както и в управлението на страната, или с други думи, мракобесие и обикновен фашизъм в действие !

Както вече ви информирахме на 31.07.2019 г. Централното изпълнително бюро на ПП „Нова Зора” взе решение, насочени към съхраняване на партията и на нейния вестник. Беше констатирно, че това не е възможно без спешна финансова подкрепата, чрез дарения. Ето защо чрез в. „Нова Зора“ и в нарочно регулярно писмо до общинските и областните организации, се обърнахме към своите членове, симпатизанти и читатели за помощ. Откликнаха много организации, членове, читатели, интелектуалци, интелигенти, но положението не само на ПП „Нова Зора“, но и на вестника, който излиза вече 30 години, е неудържимо. Големият въпрос е: Ще позволим ли на враговете на правдата, на България и на българското бъдеще, да тържествуват, затова че са успели най-после да заглушат свободния и честен глас на българския патриотизъм.

Даренията, според възможностите на всеки член, симпатизант или читател, могат да се изпращат чрез пощенски запис на адрес: София, ул. „Пиротска“ № 3, ет. 2 или в централния офис и редакцията на вестника на същия адрес, всеки ден от 10-18 ч., без събота и неделя.

Предварително Ви благодарим !

За допълнителна информация:

Тел. 02/985 23 05;

0894 664 900 – Минчо Минчев

0894 664 933 – Тодор Предов

0879 140 122 – Трайчо Тушев


 

Още по темата