Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 35 (27 август 2019) БУДНАТА КОМА НА БЪЛГАРИТЕ

БУДНАТА КОМА НА БЪЛГАРИТЕ

Е-поща Печат PDF

Това не е нормално! Не мога и не искам да проумея как така не реагираме на унищожението ни. 1338 години сме се борили и оцелявали, а сега вяло и апатично гледаме как българите се претопяват, а България загива. Дори не реагираме. Като болник, който е в кома и е оставен в болницата без лечение да умре.

Нима не виждаме какво става? Как полицията защитава само управляващите, а старците по селата са оставени на милостта на крадци и убийци? Нима не виждаме как всеки закон е лобистки и с една единствена цел - да ни накара да плащаме и да създава условия за корупция? Нима не виждаме как, докато родители събират с касички по магазините пари за операция на болните дечица, политиците си купуват десетки апартаменти, имения и декларират сметки за милиони с една заплата? Нима не виждаме как хора, работили 40 години, живеят от подаяние от 200 лева, докато хора, не работили и 40 дни друго освен политика, вземат милиони и се подиграват на бедните българи!

Нима не виждаме как всичко некадърно, мръсно, с психически отклонения, необразовано и невъзпитано изплува като мръсна пяна най-отгоре в управлението на държавата? Докато ние гледаме турски сериали и пляскаме с телешки възторг на престъпната мутра, която ни унищожава.

Защо няма реакция? Защо хора, които се възмущават и са против властта, не желаят и не могат да излязат на улицата и да пометат мутрите, които ни унищожават? Защо не се появява читав лидер, който да обедини народа? ЗАЩО ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ? ЗАЩО СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КАКВО ЛИ НЕ, НО НЕ И С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ?

Защо изчакват уж подходящ момент, докато народът ни е в агония? Защо слушаме само думи, а не виждаме действия? Защо сме разделени постоянно? Това ли остана от смелият и горд народ на българите?

Нима сме последните българи? Оскотяващи, напускащи на тълпи родината си в търсене на нормален живот? Мислещи само как да се нахранят и да си платят сметките? Какво има да губим още?

 

НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА

 

Очаквах коментар от Борисов за убийството на едно дете, потресло цялата страна. Както и за 116-тата-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Нито дума, нито ред.

Все по-рядко управляващите политици се изказват по повод събития от историята ни. Все едно ги е срам от нея. Неудобно им е да си спомнят, че българите са въставали срещу поробителите, не им изнася да припомнят, че българите са се биели под знаме, на което е пишело “Свобода или смърт”. Трети март не бил национален празник, клането в Батак било руска хибридна атака, Ботев бил терорист, Левски не бил важен, не са ни освободили руснаците, а американците. Гаврите с историята ни продължават.

И при тези управляващи какво ли ще учат децата ни. За въстанията, за борбата, за свободата, за народа ни? Или само ще помнят, че трябва да сме благодарни на големия велик американски Господар, който ни е освободил и да се кълнем в раираното знаме! И без това вече България не е суверенна държава, тъй като до българското знаме винаги стои и европейското - на еднаква почит и височина. А някъде и само европейското...

Трагедиите на народа не интересуват мутрите, които са превзели управлението. Те не се интересуват от Виктория, от Криси, от убитите деца и жени, пенсионери и младежи. Притеснява ги единствено дали това няма да им наруши спокойствието.

Чужди да ни управляваха и да ни бяха господари, нямаше да бъдат такива безчувствени и алчни маскари, каквито са избраните от нас българи в политиката. Всичко човешко им е чуждо. А българското - още повече!


 

 

Още по темата