Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 21 (21 май 2019) С НЕПОМРЪКВАЩА ОБИЧ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

С НЕПОМРЪКВАЩА ОБИЧ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Е-поща Печат PDF

До поета Минчо Минчев

главен редактор на

в. „Нова Зора“ и

председател на ПП „Нова Зора“


Уважаеми другарю Минчев,

Вече три десетилетия партиотичния вестник, ръковеоден от Вас, всеотдайно, талантливо и мъжествено защитава и отстоява истината в исторически и съвременен план за социалния, националния, политическия и духовен живот в днешното противоречиво време.

Ръководството на Българският антифашистки съюз и неговите хиляди членове и съмишленици с интерес очакват и четат всеки нов брой на „Нова Зора“, на чиито страници публикуват  изключителни автори и редактори – журналисти, политици, общественици, писатели, анализатори, есеисти и поети.

Трите десетилетия преминаха в гореща битка с лъжепатриоти, фарисеи, новоизлюпени националисти и фашисти,платени майкопродавци, финансирани от съмнителни фондации и западни благодетели.

Вие и редакционния колектив на вестника отстояхте на нападките на враговете и мракобесниците, на користните маломерници, представящи се за български патриоти. Великият Христо Ботев водеше с техните предтечи-конашките чорбаджии, душеприказчици на поробителя съдбовна битка в името на българския род. С огненото си перо в навечерието на Освобождението на България от петвековното турско робство, той громеше малодушниците, отцеругателите и майкопродавците и призоваваше народа за борба.

„Нова Зора“ доказа през годините, че е озарена от непомръкваща обич към българския народ и неговото преклонението пред подвига на братска Русия – светая светих за всеки достоен гражданин на нашето изстрадало и героично Отечество.

Статиите, есетата, анализите, историческите очерци и поетическото слово на „Нова Зора“ се отличават със своя дързък темперамент и провическа задълбоченост в разработката и показването на човека в България, на бъдещето на Европа и света.

А Вие, като главен редактор на „Нова Зора“ и талантлив поет в българската литература, като автор на Вапцаровски вестник „Моята вяра“ и член на художествения му съвет, имате значим принос и за успеха на изданията на Българския антифашистки съюз. Управителният съвет на БАС като Ви поздравява за юбилея на „Нова Зора“, Ви благодари и за приноса в опазването на паметта, подвига и саможертвата на хилядите антифашисти в българската съпротива.

Честит юбилей!

Убедени сме, че вестник „Нова Зора“ ще остави ярка следа в златната съкровищница на прогресивния български печат и Ви пожелаваме успех в защитата на чистото лице на истинския патриотизъм и хуманизъм, на нравствеността и победата на вярата в безсмъртния идеал, в името на Човека, и неговото бъдеще.

И все нагоре! - към нови победи и върхове отвоювани от истината и правдата, в битката срещу злото, настанило се в нашата прекрасна България!


9 май 2019 г.


УС на Българския София антифашистки съюз

Симеон Игнатов

председател