Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 21 (21 май 2019) КАУЗА И УЧЕБНИК ПО РОДОЛЮБИЕ

КАУЗА И УЧЕБНИК ПО РОДОЛЮБИЕ

Е-поща Печат PDF

ДО

ИЗДАТЕЛЯ И ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА

ВЕСТНИК "НОВА ЗОРА"

МИНЧО МИНЧЕВ


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНЧЕВ,

Един малък, но истински сплотен, колектив над четвърт век издава всяка седмица вестник, чийто общ сборен свитък спокойно може да бъде наречен и учебник по родолюбие. Той на практика е и наръчник на патриота и родолюбеца по историческа истина.

Вестник "Нова зора" в нелекото преходно време и демократичните промени оцеляваше и винаги намираше сили да превъзмогне всичко онова, което пречеше на свободното слово. Онова, което наричаме препятствия пред твореца, пред журналиста и публициста на новото време.

Вестник "Нова зора" извоюва свое достойно място сред изданията по време на демокрацията и по свой начин защити правото си да бъде информатор, да бъде седмичник на правдивата статия, на конкретния очерк, на поетичното перо, посветило се на България, оставило свой почерк сред морето от нови и нови източници на хартиен и електронен носител в последните три десетилетия.

Приятели от вестник "Нова зора",

Приемете сърдечния ми и искрен поздрав по повод вашия красив и достоен юбилей - 30 години сред българските печатни издания. 30 години родолюбива гражданска и отечествена мисия, 30 години честно литературно слово, 30 години  истинска журналистика... 30 години нова зора чрез вестник "Нова зора"!

Вие обичате да казвате често, че "Нова зора" не е просто вестник, а кауза. И затова заслужавате и нашето уважение и поощрение. Желая Ви и в бъдеще да останете верни на тази благородна кауза - каузата България!


Честита 30-а годишнина!

Нека да има зора и утре, и след месец, и след години...

И за много години на вестник "Нова зора"!


14 май 2019 г.

Калоян Паргов,

Председател на ГС на БСП - София

София


 

Още по темата