Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 20 (14 май 2019) ТВЪРДИНА НА МЪДРОСТТА И РАЗУМА

ТВЪРДИНА НА МЪДРОСТТА И РАЗУМА

Е-поща Печат PDF

За всеки, който носи в душата си пламъка на националното достойнство и воля за свобода и благоденствие за всички, цели три десетилетия вестник „Нова Зора” е неотменна трибуна на вярата и надеждата за светли бъднини. Три десетилетия той поддържа духа на оптимистичния поглед към живота. Неговият творчески екип и интелектуален кръг обединява талантливи автори и здравомислещи интелектуалци, които са превърнали перото си в духовно оръжие. Във всеки брой читателят се зарежда с нова доза вдъхновение и съзидателен патриотичен порив.

В лицето на симпатизантите на славянската идея и активните радетели на славянската духовност като културен код на българската национална идентичност, вестник „Нова Зора” има своите верни и последователни читатели. Всяка сряда, когато се събират за поредното занятие на лекторията, организирана в салона на Славянското дружество, за да дискутират с най-авторитетните политически анализатори и експерти в областта на геополитическите процеси, споделят помежду си своите възторжени впечатления от новия брой на любимия им вестник.

Смятаме, че 30-тия рожден ден на „Нова Зора“ е подходящ повод да изразим нашата благодарност към авторския колектив и към неговия издател и главен редактор, големият патриот със забележително талантливо перо г-н Минчо Минчев. През годините вестникът се превърна в нестихващо бойно поле и твърдина срещу отродителните напъни на наемници и майкопродавци. „Нова Зора“ изпълнява своята мисия да поддържа будна съвестта на разума с най-вярното и най-вдъхновяващото послание, завещано ни от Г. С. Раковски.

Любовта към Отечеството превъзходи всички световни добрини.

Стоил Фердов – Председател на

Славянското дружество в България