Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 20 (14 май 2019) ЗА ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ

ЗА ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ

Е-поща Печат PDF

Вече три десетилетия вестник „Нова Зора” непоколебимо изпълнява мисията си на камбанен звън и възторжен будител на националната свяст на хиляди свои почитатели. В тяхното съзнание всеки негов нов брой се превръща в бойно поле на битката за светлина и правда и в храм на непобедимото оръжие, наречено Слово. А словото, когато е заредено с могъщата сила на истината, се превръща в непревземаема крепост.

Горд съм, че от самото начало съм в редиците на нейните защитници. Аз не само съм постоянен сътрудник, но и редовен негов читател. Най-възторжените отзиви съм получавал за публикациите си в неговите страници. Всяка седмица очаквам с нарастващо вълнение пристигането му наред с другите леви издания като „Земя”, „Дума”, „Жарава” и сп. „Сигурност”. Така „Нова Зора” за мен остава нещо повече от вестник в традиционния смисъл на думата. Той е четиво с трайно значение. Живея с чувството, че ако престане да излиза, българската национална свяст ще загуби една могъща трибуна на политическия разум.

По случай 30-тия му юбилеен рожден ден, пожелавам на неговия творчески екип и издател сили и воля за нови победи, за да завещаем на идните поколения една свободна, горда, благоденстваща и единна България, с мъдра нация, достойна дори и за най-скъпите жертви.

За да пребъде тя във вечността.

Май 2019 г.


 

 

Още по темата