Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 20 (14 май 2019) ЗА КАУЗАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО И ПРАВДАТА

ЗА КАУЗАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО И ПРАВДАТА

Е-поща Печат PDF

До

Г-н Минчо Минчев,

главен редактор на вестник „Нова зора“


Уважаеми г- Минчев,

Приемете моите и тези на моите колеги и съмишленици поздравления  за достойния 30-ти рожден ден на вестник „Нова зора“ излязал от печат на 14 май в далечената вече 1990 г.

Вестник „Нова зора“, в продължение на изминалите десетилетия, се наложи като образец и пример в българския периодичен печат за ясно и последователно отстояване на идеите и въжделенията на милиони български граждани към социална справедливост, идейна ангажираност към каузата на истината, споделената отговорност, безкомпромисната вярност на българския идеал за национална независимост, интегритет, единение и обединение.

Вашият житейски опит, мъдрост, безпримерна деликатност и завидна принципност, Вашата упоритост и последователност в преследването на благородни цели в името на общото благо на народа и българската нация бяха не само вдъхновение за сътрудниците на вестника, но и пример за подражание и споделяне от Вашите приятели и последователи.

Драги г-н Минчев, без Вашата апостолска ангажираност към делото на вестника и идеалите, които Ви вдъхновяват, отбелязването на този 30-ти рожден ден на вестника в периода на т.н. преход от разочарование към илюзията за възможните, исторически необходими промени в обществения живот на България, не само не би било възможно, но не бихме били в състояние дори да съхраним надеждата за неизбежното тържество на разума и справедливостта.

За нас, Вашите приятели е чест, да сме в обкръжението Ви и да се възползваме от възможността да споделяме общи въжделения.

Нека 30-тия рожден ден бъде началото на ползотворно бъдеще на каузата „Нова зора“. Пожелаваме лично здраве на главния редактор, енергия и непримиримост в борбата за възвръщане доверието в прогресивното обществено развитие  и неизбежното тържество на социалната справедливост и хуманизма.

С уважение, чест и почит,

7 / 14 май 2019 година