Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало

КАБИНЕТЪТ НА БОЙКО БОРИСОВ ИЗБРА ОПАСЕН ПОЛИТИЧЕСКИ КУРС

Е-поща Печат PDF

Декларация

Дискусионният клуб „Политика 21” към Градския съвет на БСП–София, изразява своята дълбока тревога от Доклада за състоянието на националната ни сигурност за 2016 г., приет от Министерски съвет и изпратен за гласуване в Народното събрание. Длъжни сме да заявим, че този Доклад е кулминация на антируската политика през трите десетилетия на преход и атестация за антибългарското поведение на кабинета, ръководен от Бойко Борисов.

Дори и през Втората световна война, когато нашата страна раболепно обслужва нацистка Германия, монархическите среди на Борис III не си позволяват подобно марионетъчно поведение на нагло предизвикателство към Русия. Защото те много добре знаят, че Великите сили не прощават безразсъдствата на самозванците, че рано или късно потомците заплащат с лихви греховете на властимащите предходници. Защото и в онези верноподанически времена са се съобразявали с факта, че българите и руснаците са славянски и православни народи, че връзките им са от векове за векове, че нито пропагандата, нито репресиите могат да изкоренят признателността и доверието на българите към братския руски народ.

Струва си да отбележим, че Докладът стъпва на заимствани тези и не отразява динамичните промени в международната обстановка. Очевиден е стремежът документът да е в синхрон с позициите на заинтересовани страни, които не крият враждебното си отношение към Москва.

В днешния ден различията между държавите-членки в Европейския съюз се отнасят и до отношението им към Руската федерация. Едни като Франция,  Италия или Гърция държат на по-умерена и балансирана политика. Други като Унгария и Чехия все по-отчетливо поставят на първо място националните си интереси, които диктуват друго равнище на връзките им с Русия. Третата група държави - Полша, Литва, Латвия, Естония и съседна Румъния, изпълняват непосредствено директиви на Вашингтон. До този момент премиерът избягваше да обвърже България с една от трите линии. Но с приетия Доклад той и министрите му присъединиха родината ни към най-ожесточените ястреби в ЕС. Бойко Борисов, на когото не може да се отрече политическа гъвкавост, прави чрез този Доклад стъпка към предателство както спрямо националните ни интереси, така и към същината на славянската ни и православна идентичност.

Недоумяваме на какво се дължи това паническо раздразнение, разгърнато в Доклада, че руснаците заплашват европейския и световен мир и сигурност, че разширяват зоните си на влияние и че нахлуват с хибридни войни в „икономическата и културната сфера”. Защо е необходимо да ни плашат с „опитите на чужди държави (т.е. Русия)... за формиране на общественото мнение чрез дезинформация, пропагандни кампании, медийна манипулация, използване на социалните мрежи за лансиране на подвеждаща информация, финансиране на партии и популистки организации, инициативи на популистки партийни лидери за манипулиране на група избиратели и за предизвикване на объркване сред населението и др.”

Дискусионният клуб „Политика 21” към Градския съвет на БСП–София се обръща към всички здравомислещи и национално отговорни политически сили, граждански организации, патриотично настроени наши съотечественици да се изправим срещу заявките за такъв авантюристичнен и антибългарски курс.

И нека разумът на нацията победи!

 

Дискусионен клуб „Политика 21” към Градския съвет на БСП–София