Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало

БЕСОВЕ, ИДОЛИ И “БЛЕДИ КОПИЯ”

Е-поща Печат PDF

ОТ КРАЯ НА ГОДИНАТА НА ОГНЕНАТА МАЙМУНА

Обзети от бесове, отиващите си президенти на САЩ и на България, Барак Обама и неговото “бледо копие” у нас Росен Плевнелиев, през последния месец на 2016 г. бяха заети с гонене на въображаемия призрак Москва, който според тях бил основният виновник за собственото им неудачно управление... И главен гробокопач на САЩ и на ЕС.

Отключващият момент при 44-тия, и един от най-неудачните президенти в историята на САЩ - Барак Хусеин Обама (оценката е на председателя на Комитета на Въоръжените сили към Сената на Конгреса на САЩ Джон Маккейн), без съмнение се явява съвпадението на събитията от края на 2016 г., които се очаква да променят света. А именно - загубата на Хилари Клинтън на президентските избори в САЩ, кандидатка на Демократическата партия, подкрепяна от неолибералните западни елити, провала на политиката на отиващата си американска администрация в Близкия изток, и нарастващата мощ и влияние на Русия.

Бесовете на ошашавената от тези събития и изживяваща последните си дни компания в Белия дом се отприщиха с прощалната пресконференция на Барак Обама на 16 декември, на която той изригна в хули и лъжи спрямо Русия. Г-н Обама заяви буквално следното: „Руснаците не могат да ни променят или значително да отслабят нашите позиции. Като страна Русия е малка, слаба, нейната икономика нищо не произвежда освен нефт, газ и оръжие. Обаче те могат да ни повлияят, ако ние се отклоним от нашия път, ако ние предадем нашите ценности”.

Ако се върнем две години назад, ще видим, че Обама настъпва една и съща мотика два пъти. Защото отново допусна същата грешка, както на една друга пресконференция през януари 2015 г., когато сведе Русия до регионална сила, със срината и загиваща икономика, която икономическите санкции, наложени от САЩ и ЕС, ще довършат.

Разбира се, нищо от това не се оказа вярно и нищо подобно с руската икономика не се случи. Обратното, Русия от 2015 г. насам, въпреки наложените й санкции, успя да стабилизира своята икономика и да повиши своята военна мощ и се върна на световната сцена като важен играч, без който решаването на световните проблеми е невъзможно. Ако съпоставим действителните факти и анализираме посланието на пресконференцията на Обама на 16 декември, и последвалите антируски завери от разбеснялата се компания в Белия дом, ще констатираме, че освен злобата и фалшивите новини за Русия и нейния президент, се долавя и зле прикрит страх. Страх от  нарасналата руска военна мощ и възход в икономиката, както и от рухването на градения през последните две десетилетия от неолибералния Запад еднополюсен свят.

Този страх ясно пролича в едно изявление на председателя на Комитета на Въоръжените сили към Сената на Конгреса на САЩ Джон Маккейн:По време на управлението на Обама САЩ престанаха да играят ролята на глобален лидер в установения световен ред”, заяви на 19 декември в ефира на телевизия Си Ен Ен Маккейн.

Разбираема е мъката на сенатора ястреб. След разпада на СССР и социалистическата система повече от две десетилетия този „световен ред” не се съобразяваше с нищо друго освен с преките икономически и „лидерски” интереси на Америка, включващи операции от физическо отстраняване на неугодни лидери до директно унищожаване на цели държави, затова и напоследък май няма по света народ, който да обича американците...

Целта на неоконсерваторите след разпада на СССР през 1991 г. бе да създадат еднополюсен свят в еднополюсна сфера. Както е известно, след разпада на СССР Русия беше разчленена на 15 държави и плати висока цена с разрухата на своята икономика. По изчисления на руски икономически експерти западните експерименти с руската икономика, шоковите терапии и ограбването са нанесли два пъти по-големи загуби от тези във Великата отечествена война.

Всичко това е ставало не без помощта на предателството отвътре. Роденият в Брюксел руски външен министър Андрей Козирев (1991-1996 г.) беше протеже на “Вашингтонския обком” и изпълняваше програмите, зададени отвъд океана. Андрей Козирев, по времето на Елцин, получи прозвището „мистър „Да“ заради пълното съгласяване с предявените от Запада искания. По Козирево време авторитетът на руската външна политика беше сринат. Бившият американски президент Никсън бе казал, че руският министър Козирев гордо му съобщил, че „Нова Русия няма национални интереси, а само общочовешки ценности”.

Андрей Козирев и сега продължава да вреди и да предава своята страна. В колонката си във в. „Ню Йорк Таймс“ Козирев наскоро писа: „Смятам, че икономическите санкции срещу Русия ще допринесат за смяната на режима в страната. Твърдостта на Запада в защита на суверенитета на Украйна и възстановяването на нейната териториална цялост са необходимо условие не само за обуздаване на агресивните импулси на Кремъл, но и за въвличане на Русия в конструктивен диалог по широк кръг от въпроси“.

Познато звучи, нали?

Все едно Даниел Митов го е казал...

Впрочем, персоната Козирев търгуваше зад гърба ни и нашите, българските национални интереси пред американците. Той се оказа единственият министър на външните работи на Русия, който откровено работеше против нейните интереси. У нас, за съжаление, през 26–те години на т.нар. преход, предателстваха цяла плеяда външни министри на България...

Толкова за предателите обаче. Знаем, те предават най-вече себе си и ако им отделяме толкова място, то е защото предателството трябва да се знае и да не се прощава.

Да се върнем към главното. След идването на власт в Русия на Владимир Путин през 2008 г. ставаше все по-ясно, че стратегията на еднополюсния свят е трудно осъществима. Според западните модератори от типа на Хенри Кисинджър и Збигнев Бжежински в случай, че процесът се затегне, беше необходимо в света да се създаде хаос, или дори да се предизвика катастрофа. И действително империята тръгна да реализира това намерение чрез „Арабската пролет”, „цветните революции” в Източна Европа и войните в Близкия изток, чрез военната мощ на Пентагона и НАТО и с парите на американския милиардер Джордж Сорос. Но в последвалите събития нещата отново излязоха от техния контрол, защото нито една страна в света, пък била тя и САЩ, не е в състояние да контролира света - просто тя няма такъв ресурс. А и Русия вече не беше онази от голямото предателство на Горбачов и безвремието и разрухата на Елцин. Русия с президента Владимир Владимирович Путин възкръсна от разрухата и успя да се намеси активно за спиране на планирания от империята хаос, поне засега.

Двадесет и пет години след унищожителния разпад на Съветския съюз Вл. Путин вложи цялата си енергия и държавнически талант, за да реализира намеренията си (и своите мечти!) да направи Русия могъща нация и незаобиколим фактор при решаване на международните дела. Достатъчно е да споменем само последните дипломатически успехи на Русия в омиротворяването на Близкия изток с помощта на Турция и Иран, при което САЩ дори не бяха поканени, освобождаването на най-големия сирийски град Алепо от терористите с помощта на Русия, сензационната многомилиардна сделка за продажба на акции “Роснефт”, успешното посещение на Владимир Путин в Япония и др.

Твърдението на Обама, че руската икономика не произвежда нищо друго освен нефт, газ и оръжие, е една опашата лъжа, защото данните, които ще цитираме, не само го опровергават, но са и полезно четиво за българските русофоби, които също тиражират фалшиви новини за Русия в мрежата:

В областта на икономиката Русия има следните неоспорими постижения:

- най-ниският външен дълг в света спрямо БВП

- първо място в производството на титан за авиацията

- най-големият световен производител на високо обогатен уран за ядрената енергетика

- първо място в света по производство на паладий, необходим за високотехнологичните производства

- първо място в света по брой построени атомни електроцентрали в чужбина

- първо място в света за производство на жито, ръж, овес, ечемик, захарно цвекло, слънчоглед, елда, касис, малина

В областта на науката и технологиите:

- първо място в света по годишно изстрелване на космически ракети за научни цели. Американските екипажи пътуват до международната космическа станция с руски транспортни ракети

- единственият в света плаващ космодрум

- първо място в обогатяване на изотопите на уран - 40 % концентрация, САЩ - 20 %, Франция - 15 %, в обединена Германия, Великобритания, Белгия - 22 %

- първо място в света в откриването на химични елементи в 21 век

- единствената страна в света, притежаваща технологии за изграждане на сглобяеми радари за проследяване на ракети.

В инфраструктурата и транспорта:

- най-голямата в света енергийна система

- най-големият атомен ледоразбиващ флот в света

- най-дългата в света мрежа от електрифицирани жп линии

- първо място по брой на телевизионните станции

- първо място в Европа по брой на интернет потребителите (съгласно последните данни от Евростат, България е на последна позиция в Европейския съюз по използване на интернет от домакинствата през 2016 г. - б.а.)

Демография и стандарт на живот:

- първо място по растеж на заплатите в Европа

- първо място по брой на сключени бракове в Европа

- първо място в света по брой на лекари на глава от населението сред големите страни

- първо място в света по дял на хората с висше образование

- най-голям дял на хората с висше образование (сред страните от ОИСР)

- първо място по растеж на БВП сред страните от Г-8.

Толкова за досегашните успехи.

За сведение на г-н Обама и русофобите по света и у нас, по мнение на всички сериозни световни политически анализатори тенденцията в развитието на Русия през 2017 г. също е възходяща. Дори американската аналитична компания „Стратфор”, която с основание се нарича „сенчестото ЦРУ”, прогнозира в новия си доклад, че 2017-а ще бъде година на възход и укрепване на Русия. „След три години на конфронтация със Запада и икономическа криза, променящата се ситуация в Европа и Съединените щати ще позволи на Москва да си възвърне загубените позиции не само в постсъветските републики и в цяла Евразия, но и в редица източноевропейски страни”, твърдят от „Стратфор”.

При всичко, което посочихме, да наречеш малка най-голямата страна в света, страната, която е два пъти по-голяма от твоята собствена и четири пъти - от васалния ЕС, е меко казано невежество, дори и защото това може да се види от всяка географска карта... Ако пък е преднамерено пренебрегване на фактите, значи е манипулация за... малоумници и чиста проба пропаганда.

Злият неудачник Барак Обама накрая на своя мандат даде от себе си всичко не само за да навреди на управлението на своя наследник Доналд Тръмп, но и доколкото е възможно, да влоши отношенията с Русия. От средата на декември до края на 2016 г. той разви бурна подривна дейност, включваща: продължаването и разширяването обхвата на икономическите санкции срещу Русия, резолюцията за доставка на оръжие за бандите на ИДИЛ в Сирия и нападателни оръжия за фашистката хунта в Украйна, Закон за ограничаване военното сътрудничество с Русия, забрана за сондажни нефтени кладенци в Арктика, та чак до абсурдното шизофренно решение за изгонване точно преди Новата 2017-а година на 35 руски дипломати и налагане на нови санкции срещу Русия заради измислената кибернамеса на Путин в изборите за американски президент. А е шизофренно, защото не можеш да твърдиш веднъж, че Русия е регионална сила, изостанала в технологиите, с разбита икономика, произвеждаща само нефт, газ и оръжие, и същевременно да я обвиняваш, че технологично, с кибератаки, променя обществено-политическата ориентация на най-развита и технологична държава като САЩ!

Нашето недоразумение Плевнелиев, което следи и подражава във всичко на своя идол Обама (включително и в подскачанията по стълбите на президентството), също не остана назад и в края на Годината на Огнената маймуна продължи да хвърля къчове по посока на Москва, преповтаряйки папагалски клишетата на Обама, обвинявайки я в „опит за разрушаване на ЕС отвътре и финансиране на медии и партии в Европа”. С това си навлече основателния гнява на руските медии и както много остроумно отбелязва в. „Российская газета“: „Президентите на САЩ и България не разбират, че песента им вече е изпята, а новите лидери, без съмнение, ще имат свои хитове”.

Най-харизматичният политически лидер и държавник в света днес, Владимир Путин, успя отново да превърне задокеанската злоба и пакости в свой успех, признат дори и от тези, които му ги причиняваха. Ето каква бе реакцията на Вл. Путин по повод коварния удар на Обама с изгонването на 35-те руски дипломати в навечерието на Новата 2017 г.: „Ние няма да създаваме проблем на американските дипломати. Ние никого няма да гоним. Ние няма да забраняваме на техните семейства и деца да използват обичайните места за отдих по време на новогодишните празници. Освен това каня на Новогодишната Рождественска елха в Кремъл всички деца на американските дипломати, акредитирани в Русия”.

Блестящо, или както е казал навремето великият руски пълководец „Човеколюбието е не по-малко поразяващо оръжие за врага”!

Първият, който поздрави Путин за този ход, бе новоизбраният американски президент Доналд Тръмп.Прекрасен ход на Владимир Путин. Аз винаги съм знаел, че той е много умен човек”, написа Тръмп. Последва неочаквано откровена реакция и от американския пропаганден рупор Си Ен Ен.

„Отказът на руския президент от ответни мерки на изгонването на руските дипломати и новите санкции срещу Русия, а така също поканата на децата на американските дипломати на голямата новогодишна елха в Кремъл, бяха блестящ ход на Путин и представляват истинско унижение за Обама и неговата администрация”, заяви водещият експерт по въпросите на Русия в Си Ен Ен Джил Дохърти. Убийствени за Обама по този повод са и коментарите в почти всички западни медии. Впрочем, на Барак Обама никак не му е лесно и в собствената му страна.

Съратникът на Доналд Тръмп, бизнесменът Карл Паладино, в съвсем недипломатичен тон, заяви във връзка с последните шизофренни ходове на Барак Обама, че „той със сигурност ще умре от болестта луда крава...”

А злободневният журналист от „Фокс нюс”, Стивън Кроудър, който доскоро симпатизираше на Обама, редовно започна да публикува сатирични клипове срещу него. Недоумявайки от бесовете му и свързването на загубата на Хилари Клинтън в надпреварата за президентския пост с въображаема руска хакерска атака, Кроудър изригна саркастично: „Ако Бил Клинтън бе постъпил с Барак, както с Моника Люински, сигурно той би се почувствал по-малко обиден”.

В САЩ, в мрежата туитър, набира сили и подписи движение, което иска съденето на Обама от Международния трибунал в Хага за разпалването на войните в Либия, Сирия, Йемен, Ирак и Украйна, смъртта на хиляди цивилни, както и нарушаването на човешките права в тези страни. А също и за отнемане на присъдената му Нобелова награда за мир. Движението се нарича „Кажете сбогом на убиеца” и се ръководи от журналиста Лерой Бъртън. Истинската „номинация” на Обама чака в Хагския трибунал” - отбелязва Бъртън в своя туитър. Преди Коледа активисти на движението закачиха на Ърлингтънския мост, недалеч от сградата на американското Министерство на отбраната (Пентагона), голям транспарант с портрета на Обама и надпис „Сбогом, убиец”.

Така че в заключение, всичко, което правят Обама и неговото бледо копие Плевнелиев, наред с пакостите си има и хубавата страна... напускат ни на 20 януари!

Честита Новата 2017 г. на всички, включително и на българските наемници на русофобската нива, които поради собственото си невежество спомогнаха за компрометиране на западната русофобска пропаганда и за възстановяване числото на русофилите в България до размери отпреди 26 години.