Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало

МАНДАТ ДАДЕН, МАНДАТ ПРИЕТ, МАНДАТ ВЪРНАТ!

Е-поща Печат PDF

В самия край на изминалата - вече! - 2016-а, четирима български политици от т. нар. автентична десница от СДС, обявили се за „спасители на нацията” (така кокетно сами се определят), а именно Румен Христов, Костадин Марков, Борислав Великов (БНД) и Александър Христов (БЗНС), приеха връчения трети, последен мандат на Росен Плевнелиев -  за съставяне на кабинет. Защо нямаше представители на другите партии в Реформаторския блок – НПСД и ДБГ, при връчване на мандата, обясни Румен Христов по следния дълбок начин: „Ако бяха дошли лидерите на РБ, щяхте да кажете, че сме службогонци... (Ауу!) Автентичната десница не е получавала мандат от 19 години и ще подходим изключително отговорно на предстоящите преговори”. Той обясни също, че нямали нищо против в кабинета да влязат министри от ГЕРБ и той да бъде отново оглавен от досегашния премиер Борисов. Каква изненада! Дали това не означава, че старото „автентично дясно” отново безсрамно се съблича за в леглото на новото „автентично дясно”?!

Но всъщност на кого връчи 3-ия мандат президентът Плевнелиев, никой от „правилните” медии не смее и да пита. И защо ли, след като Нова телевизия, Би Ти Ви, Канал 3, тв „Европа” „Дарик радио”, „Радио 1”, „Радио Фокус” бяха добре захранени предколедно с 2 милиона евросредства...

Ето как четирима души взеха указа, без да са упълномощени от парламентарна група. Блюстителите на закона изглежда също бяха захранени предколедно, и също услужливо мълчаха по въпроса дали връчването на мандата отговаря на буквата и духа на закона!

Последно - какво предлага великото „автентично” дясно? Отговорът е ясен и категоричен – „видимите резултати” от управлението, в което и те участваха, и те грабиха. Някой ще каже, че това не е новина. Ами да, не е. Новините обаче предстоят!

След демонстрацията на толкова голям хъс за „спасяване на нацията”, който ”четворката” декларира в шествието си по всевъзможни електронни медии, редно е да напомним на читателите какво донесе управлението на СДС в началото на т. нар. преход (чието истинско име е голямото разграбване) - сиреч, кражбата на века.

Това се налага не само защото остатъците от СДС явно разчитат на късата памет на една голяма част от българите, притиснати от проблемите за оцеляването. Още повече, че вървим към предсрочни парламентарни избори, на които “спасителите” отново ще се мъчат да се докопат до държавната софра...

Преди две години, на 1 декември, в. „Преса“ (днес вече несъщестуващ) публикува статия, озаглавена: „Свирепото разграбване в епохата на Костов“, излъчена и в сайта на Веселина Томова.

В статията са изредени най-шокиращите приватизационни сделки, извършени по времето на правителството на ОДС (1997-2001 г.), начело с Иван Костов:

„Кремиковци“

Активи – 2.5 млрд. долара

Продаден за 1 долар

„Химко“

Активи – 100 млн. долара

Продаден за 1 млн. лв.

Авиокомпания „Балкан“

Активи – 24 млн. долара

Продадена за 150 хил. щ.д.

„Агрополихим“-Девня

Активи – 38,611 млн. щ.д.

Продаден за 1 лв.

ДЗУ-Стара Загора

Активи – 69.444 млн. щ.д.

Продаден за 54 хил. долара

„Арсенал“-Казанлък

Активи – 80 млн. долара

Продаден за 2.1 млн. долара

 

Пак тогава главният прокурор (1999-2006 г.) Никола Филчев коментира пред в. “Преса”: „По време на правителството на Иван Костов бяха продадени активи за 30 милиарда долара, а бяха взети 3 милиарда долара. И това се случи след фалита на банките през 1996 година. С присвоените пари от тях бяха купени и материалните активи на държавата, и то за жълти стотинки”.

Оттогава до днес грабежите не спряха. Явно не всичко е опоскано от правителството на Костов преди шестнадесет години, както и от новите-стари „десни” след това, щом наследниците на „мавъра”отново точат зъби и нокти... Към тях с изплезени езици (за власт) побързаха да се присъединят и патриотарите.

„Вече получихме категоричната подкрепа на Патриотичния фронт за евентуална тройна коалиция с ГЕРБ”, заяви пред БНТ след получаването на мандата Румен Христов (депутат от РБ). И ако ГЕРБ беше кандисал, няма съмнение, че щяха да бъдат тайно подкрепени и от ДОСТ.

При такова развитие на нещата - жална й майка на България. Кражбите и разрухата ще продължават, а следите от престъпленията ще се замитат.

Но все пак някои политически анализатори се оказаха прави и шансът за правителство в този парламент се оказа нулев. И тъй като апашите не могат да разпределят плячката и вървим към предсрочни избори, остава да призовем българите да мислят с главата си, а не с телевизиите. И на предстоящите парламентарни избори да извадят страната от деформираната реалност, в която благодарение и на електронните медии попаднахме. И също така сурово да накажат крадливото “дясно”!

Това е спасителният път за България. Другото е национална катастрофа!