Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 23 (2015) ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ?!

ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ?!

Е-поща Печат PDF

• Наричайки циганите „българи”, Западът говори с езика на омразата срещу нашия народ и подлежи на съдебно преследване

Недалеч от Софийския университет случайно ме спряха две холандски семейства, туристи, питаха как да стигнат до Археологическия музей. Тъй като ми беше по пътя, тръгнахме заедно. И се заговорихме за това-онова. От дума на дума и ето че по-някое време едната от жените плахо изрази изненадата си, че българите около нас изглеждат много по-различно от българите, които те, холандците, виждат по улиците на градовете си или по телевизията. Ония „българи” били много по-тъмнолики, зле облечени, шумни, досадни, крадливи, понякога дори убийства правели. Явно, че ставаше въпрос за нашенски цигани, гастролиращи из родината им. И не само в тяхната родина.

Стана ми безкрайно неприятно. Отлично знам, че западните медии, описвайки поредните безчинства на наши роми зад граница, ги наричат не как да е, а именно българи. За пръв път обаче се сблъсквах с проблема, както се казва, лице в лице. Такава, значи, е дефиницията за нас, българите, на Запад – неканени мургави примитиви, които досаждат на хората, просят, крадат, а понякога дори и убиват. По-мръснишка вестникарска манипулация от тази не е лесно да се измисли. Защото става дума именно за такава, за  целенасочена, за злонамерена манипулация. Известно е, че големите западни медии, които са собственост на глобалната олигархия, изпълняват с някакво перверзно удоволствие нареждането на господарите си да спазват правилата на т.нар. политическа коректност, т.е. назоваването на нещата не с истинските им имена. Обосновката на това изискване е смехотворна - не всички цигани, видите ли, са нахални и крадливи, не е никак красиво да обиждаме порядъчните хора сред тях. Така ли? А как така тогава е редно да се приписват самите цигании не на техните извършители, а на целия български народ? Откъде-накъде!

Щом Западът е така загрижен да не наранява деликатната циганска душевност, нека нарича ромите както си иска - например вакли агънца, бели херувимчета, невинни ангелчета, че архангелчета дори, а не да окалва името българско съвсем незаслужено.

И не само. От гледна точка на същата тая „политическа коректноств случая западните медии и техните източни папагали си позволяват да говорят за нас, българите, с т. нар. език на омразата. Език, който при това самите олигарси са обявили за престъпление, което се наказва строго по съответните закони.

Тръпнем в очакване олигархията да започне да го прилага към собствените си медии!

Забележка. По нареждане на световната олигархия нейните медии вече десетилетия наред наричат хитлеристките концлагери в Полша не как да е, а „полските лагери на смъртта”. Внушението, което натрапва тази медийна хватка, е повече от ясно. Безчислените остри протести и енергичните усилия на полската дипломация за прекратяване на тази отвратителна практика не дават резултат и до днес. Въпреки факта, че преди няколко години ООН гласува специално решение в полза на полската страна!