Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 23 (2015) КОГАТО НЕ УСПЯХА ДА ПОБЕДЯТ БСП С ВЪНШИ УДАРИ, СЕ НАМЕРИХА ВЪТРЕШНИ ПРЕДАТЕЛИ!

КОГАТО НЕ УСПЯХА ДА ПОБЕДЯТ БСП С ВЪНШИ УДАРИ, СЕ НАМЕРИХА ВЪТРЕШНИ ПРЕДАТЕЛИ!

Е-поща Печат PDF

Очевидно е, че се реализира планомерна атака срещу БСП”, обяви лидерът на партията Михаил Миков. Думите му бяха изречени на импровизирана пресконференция по повод серия от жълтоскандални интервюта, които минаха като комети през медийното пространство на първи юни.

Първият изстрел бе даден от Бриго Аспарухов, който в интервю, в което се самопредстави едва ли не за стожер на евроатлантизма в левицата, обяви, че на Михаил Миков бил предлаган подкуп, за да се откаже и да не се кандидатира за шеф на БСП. Този тип интригантски удар под кръста е достатъчен за общество като българското и за медийна среда като българската.

Какофонията веднага започна

Медиите се надпреварваха да пускат тлъсти заглавия. Дежурните медийни герои на левицата също почнаха да се изявяват по всяка тема, която им е предварително подадена.

В края на деня човек, който не е наясно с всичко, едва ли ще е разбрал каквото й да е за БСП, но ще остане с усещането, че в тази партия още има сенки, които не са разпръснати.

Това е и целта на атаката!

Да създаде видимост за слабост, разцепление и крах.

И, да, Миков е прав - атаката е планомерна. Тя се изпълнява с килърска точност, но, слава богу, ангажираните с нея са известни със своята нефелност и предсказуемост, така че няма да ни е проблем да я пресъздадем стъпка по стъпка.

Всичко започна със соловата акция на Георги Кадиев, дошла от нищото във вторник, на 26 май. Тогава, ни в клин, ни в ръкав, Кадиев обяви пред Би Ти Ви, че смята да внесе в парламента законопроект, с който се разрешава агитацията на майчин език.

Това е мокрият сън на ДПС.

Политическият оргазъм, който жадуват от много време.

И заради това беше като гръм от ясно небе фактът, че подобна инициатива идва от ляв депутат. При това от ляв депутат, който преди малко повече от година - на 14.02.2014 г., всъщност гласува срещу (подчертавам с дебели букви - срещу) такава агитация. Подводната мина, която активира Кадиев, беше добре прицелена, защото подобна самоубийствена акция се пише не само на негов гръб, а на гърба на цялата БСП. А БСП може и да е правила много грешки в своята история, но дори и в коалиция с ДПС удържа фронта и не прокара агитацията на майчин език. Понесе след това жестоко отмъщение за тази сила, но издържа.

И изведнъж троянският кон Кадиев изцвили медийно и се опита да разруши това предимство на БСП. При това законът му бе внесен, без той да информира когото и да е.

Нека да е ясно - всеки депутат от левицата има право на законодателна инициатива, но дължи поне едно на колегите си - да ги информира, за да знаят.

Целта на Кадиев обаче беше левицата да се окаже в небрано лозе и да изглежда максимално смешна. Не се подлъгвайте по наивно-глуповатите му тъпотии, които ръси във фейсбук - неговото си беше умишлен политически саботаж, който да разлюлее сериозно кораба.

Вторият изстрел в битката дойде от официалния политически малоумник на БСП, кандидатът за мистър “Вечен махмурлия” Страхил Ангелов, който изръси лъжата, че той и още 40 души напускат БСП. Медиите веднага почнаха да пускат фойерверки. Новината гърмя цял ден, преди да се изясни, че всъщност БСП напускат Страхил, братовчедка му и пуделчето на Страхил - лидерчето на МО в столичния район “Витоша”. Трима души, не повече.

Въпреки това медиите не подмениха заглавията. Заваляха едни разтърсващи интервюта на господин Махмурлук, заваляха едни коментари, че Страхил е фактор в БСП, могъща фигура и всякакви други халюцинации. Нова медйна бомба. Нови кафяви пръски. Нови интриги.

На следващия ден официалният натовец на партията Ангел Найденов, който напоследък изглежда като човек с неясна обида към света, вероятно заради това, че вече е по-известен като мъжа на Мая Манолова, даде интервю за “ПИК”. В него пак изплака наранената си душа, заради това, че не стана министър на отбраната в този кабинет. Голяма грешка на БСП, че не се е включила в управлението. Това е стара теза на Найденов, сега обаче той я изтърсва от прахта и я предлага като ново дисидентство. Целта е ясна - БСП трябва да изглежда разлюляна от могъщо течение. Все едно душите на евроатлантиците вече не могат да търпят наивното спонтанно левичарство на Мишо Миков и трябва да изплачат болката си на целия свят.

И най-накрая - дойде интервюто на Бриго Аспарухов. Темата за подкупа бе подета и от Мая Манолова, която също се направи на политически светец и почна да говори за морал и подкупи.

Схванахте ли атаката - Кадиев - Ангелов - Найденов - Аспарухов - Манолова...!? Да няма ден, в който някой от тази клика в БСП да не изрази някакво опозиционно мнение и така да се създава медийната картина за абсолютен разпад.

И тази атака не е планирана от днес за утре

Вероятно нейният замисъл е започнал, още когато Мишо Миков изненада всички и спечели лидерското място. На много хора им замръзнаха усмивките в онзи момент. Толкова блестящи планове бяха развалени.

А и Мишо се оказа възможно най-лошия лидер.

Почна да връща БСП към левите корени.

Заговори срещу санкциите за Русия.

Почна да се вълнува от леви каузи.

Опита се да покаже, че лявата кауза не е само в думите, но и в законодателните действия.

Как да не го мразиш, ако целта ти е била да си в ръководството на БСП и да получаваш постоянно покани за коктейлите на американското посолство.

Тази клика, която е обрисувана тук, е изключително опасна за БСП. Защото нейният интерес е БСП да загуби.

Всички споменати тук в схемата ще работят точно за това.

Загуба на БСП на местните избори ще е техният коз и начин да атакуват лидерското място отново.

Забелязвате ли и кои са тези хора - всички тези, които щяха да си строшат краката да накарат левицата да влезе в широка коалиция с ГЕРБ.

Не стана тяхната и те не можаха да го преживеят.

Не стана тяхната и те започнаха да стенат като обидени госпожици.

Не стана тяхната и те се превърнаха в завършени наемни убийци.

БСП има още много какво да прави, за да се върне при своята лява автентичност. Тя трябва да бъде по-смела, по-яростна, по-бунтовна. Трябва да не се страхува да защитава позиции, които влизат в остро противоречие със статуквото. Но сега тя поне е стъпила в правилния път и макар и бавно, върви по него.

Докато ако тези, другите, чуждите, интригантите овладеят БСП напълно, те ще я натикат в блатото, защото на тях не им пука за партията и идеята.

За тях ще е напълно приемливо БСП да е малка бутикова партия с 10 депутати, които обаче да участват във всяко правителство на ГЕРБ.

Ето това е цената, която БСП днес плаща за своята принципна позиция да остане в опозиция на това налудничаво, корумпирано и смахнато правителство.

Когато не успяха да победят БСП с външи удари, веднага се намериха вътрешните предатели.

И има много лесен начин да ги разпознаете - те са за коалиция с ГЕРБ, те не искат БСП да я лява партия, те коленичат пред чужди интереси.

Те са опозиционери на думи, но никакви ги няма на дела и искат БСП да загуби. И за целта са готови на всякакви порочни схеми, на всякакви вътрешни атаки, на всякакви мръсотии.

Но битката не е загубена за искрените леви хора на България. Самият факт, че атакуват преди изборите, показва, че някой знае, че БСП може да се представи много добре на изборите.

Атакуват сега - значи ги е страх от принципната позиция.

Атакуват чрез вътрешните интриганти - значи са готови да пуснат и последното си оръжие.

И когато оцелеем след тях, можем да бъдем само по-силни. Леви и силни.

За ужас на тези, които искат БСП да загуби.

02.06.2015       Поглед Инфо