Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 4 (2015) БАЙ СИ, МИТОВ, ДА НЕ ТЕ ГАЗИ МЕЧКА

БАЙ СИ, МИТОВ, ДА НЕ ТЕ ГАЗИ МЕЧКА

Е-поща Печат PDF

Старо правило е, че новопокръстените в дадена вяра са по-ревностни в изпълението на нейните обреди и канони от староверците. А че е така, го доказва почти религиозната евроатлантическа ревност на нашите днешни министри, които са се превърнали в обикновени клакьори на Големия брат.

Особено активен в това отношение е външният ни министър Даниел Митов. На всеки международен форум той се изявява като най-яростния привърженик на твърд курс към Москва. На проведеното специално заседание на европейските външни министри той не само подкрепи безрезервно създаването на специална „антируска“ телевизия, която да отразявала „обективно“ случващото се в Украйна, но и настоява за нови икономически санкции против Русия, въпреки че все повече европейски страни се отнасят резервирано и към досега наложените. Съвсем разумно впрочем - понеже са на мнение, че руската страна е доказан и надежден партньор, който е от голямо значение за ЕС.

С една дума, Митов се прави на по католик от папата. Впрочем, Светият отец по време на посещението си във Филипините обвини Запада в информационен колониализъм, който налага изкривен образ на света. Но това е едната страна на въпроса, при това по-маловажната. По-сериозна е другата - че заради подобно безотговорно престараване на тема санкции България може истински да си го отнесе. Защото още Бисмарк е забелязал правилно, че има поне 100 начина да се изкара руската мечка от бърлогата й, но нито един да я върнеш обратно.

Така че, бай си, Митов, да не те гази мечка...