Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 48 Да изтръгнем врат от хомота

Да изтръгнем врат от хомота

Е-поща Печат PDF

При глобализацията, която е другото име на Пакс Американа, все по-открит става разривът между богатите и бедните страни. Според данни на ООН разликата между петте най-богати и петте най-бедни страни се е движила през годините така: 1960 г. – 30 : 1; 1990 – 60 : 1; 1997 – 74 : 1, 2009 – 95 : 1. Днес всеки ден по света измират 120 000 души от глад и липса на вода.
Това са само някои от основанията за непримиримостта в противопоставянето на бедността срещу богатството; на Юга срещу Севера, а в геополитически план - на „континенталната сърцевина” срещу „външния полумесец”; на индустриалната периферия срещу технологическия център; на “излишните страни” срещу “златния милиард”.
ПП „Нова Зора” е убедена, че стратегическата задача на „златния милиард” е да бъдат сломени всякакви форми на организирана и институционализирана съпротива на страните от т. нар. индустриална периферия, в която вече отдавна е заседнала и България.

Обръщение на ПП „Нова Зора” към всички български патриоти
и към всички граждани на нашето отечество Република България

В началото на 21-ви век евроатлантическите държави, начело със САЩ, обнадеждени от победата в „студената война”, започнаха утвърждаването на т. нар. нов световен ред. Началото беше поставено с агресията на НАТО срещу Югославия (1999 г.), двете войни срещу Ирак, последвани от войната срещу Афганистан и събитията около „арабската пролет”.
През 2007 г. бившият върховен Главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО американският генерал Уесли Кларк, заяви в ефира на „Гласът на Америка”, че през следващите пет години ще бъдат „демонтирани” политическите системи в 7 страни – Ирак, Сирия, Ливан, Либия Сомалия, Судан и Иран. И вече пред очите ни се очертаха контурите на планираното бъдеще, с осъществяването на което се заеха САЩ като лидер на “златния милиард”.
Свръхидеята на този нека го наречем глобален проект е редуциране на населението на Земята, подбор на ограничен брой хора, за които е предвидено да живеят като в рай, а останалите да бъдат преселени в един по-добър свят, за да не са в тежест...
Малтусианство в 21-ви век
Кои са избраните? Това е т. нар. златен милиард плюс още един милиард, милиард и половина души. Ако тези човеконенавистнически планове изразим в цифри, ще видим, че става дума за живота на 4 милиарда души, разглеждани като излишни. Подобна цел не е тайна и не е част от някаква световна конспирация. Тя е тема на статии в пресата, на публикации в сериозни научни списания, по нея открито се изказват министри, министър-председатели, президенти и известни интелектуалци.
Вертикалната структура на бъдещото свръхобщество се очертава по следния начин: на най-долното равнище са трудоваците и обслужващият персонал, защото все пак трябва да бъдат произвеждани материални блага и да бъде обслужван „златният милиард”. Смята се, че за това ще бъдат достатъчни около 1 милиард души.
На следващото равнище са т. нар. надзиратели, което отговаря според сегашните ни разбирания на “управител на имение”. Тяхното число ще бъде около 200 милиона.
По-високо от тях е кастата на истинските управленци, която съответства на ролята, изпълнявана в историята от древните феодали. Техният брой е около 400 милиона души.
На най-високото равнище са истинските господари на света. Предвижда се те да са около 200 милиона. Строуб Талбот казва: “Навлизаме в период на неоантичност. Ще има каста на посветените. Останалите ще строят пирамиди”.
• Къде сме ние?
Като член на Европейския съюз България е подложена на общите световни тенденции, пренесени и обогатени дори с наш български принос и съответни особености.
Какво е характерното в българската компонента? На първо място, капитулираха всички илюзии на обществото от ранните години на българския „преход”. Понятия като „демокрация без граници”, „държава на общото благоденствие”, „заедно с културата, реда и парите на Западна Европа”, очертаващи илюзиите на българското безхаберие и българската неблагодарност, са вече мъртви.
На второ място, бяха погребани либерализмът, ведно с неговите уродливи идеологеми и принципи на „универсалния свободен пазар”, които бяха фундаментът на днешната система.

На трето място, рухнаха утопиите за „европейска солидарност и взаимопомощ”. Оказа се, че Западна Европа нито възнамерява да ни храни, нито да ни брани; че на т. нар. Обединена Европа, с нейното разнообразие от култури и традиции, не й трябва българският народ, а единствено неговата земя като територия за пазар, имиграция и плацдарм на съдбовен геополитически кръстопът на интереси и противостояния. С други думи, за бъдещето на България и народа трябва да са отговорни единствено българите, истина, която за 22 години „Нова Зора” не се умори да повтаря. Както и това, че 22 години поредица от политици-майкопродавци водеха народа ни към скотобойната на т. нар. нов световен ред, трансформираха суверенитет, обезоръжаваха нация и държава, за да дойдат най-после пратениците на Световната банка, та да стане ясно какво ни се готви. Тук би трябвало да кажем, че българският народ беше лъган и продължава да бъде лъган, защото сякаш искаше да бъде лъган. Можем и да добавим, че през цялото това време той не успя да излъчи от своята среда водачи и личности, способни всеотдайно да се грижат за общото благо. Можем, но само ако забравим, че и ние сме част от народа на България.
• Днес вземаме думата
за да обявим, че партиите на прехода се изчерпаха и от своята мъртва утроба родиха погребалната компания със звучното име ГЕРБ. История, традиции, духовност, здраве, сигурност, индустрия, транспорт, армия, чест, достойнство, изобщо всичко, което бе възможно да бъде превърнато в стока, за да тържествува т. нар. ефективен мениджмънт на печалбата, е сторено. Дребни предприемачи и пенсионери, интелигенти и лица в неравностойно положение, учени и болни с лека ръка са обявени за „излишни хора”, подлежащи на изтребление. Това е геноцид в чист вид. Геноцид, невиждан и при фашизма, и при нацизма. Българският народ не познава подобен материален и интелектуален терор дори и по време на турското робство!
Тази архитежка обстановка, това стесняване на хоризонта на историческата перспектива е една от обективните причини мнозинството от българите да се пристрастят към света на мистичното. Духовният свят на българина е пренаселен с гадатели, прорицатели и врачки. Разорани са тъмните пластове на човешката душа и в бурените на това велико запустение избуяват злодеите на надеждата, предрешени като месии.
Първият беше т. нар. цар, който обеща да ни оправи за 800 дни. И наистина ни „оправи”. После дойде Човекът, който се хвалеше, че бил разтривал ушите на истинския Човек от народа и българинът си го хареса. Толкова си го хареса, че пак си го избра, за да го „дои и стриже”. Беше забравено суровото предупреждение на философа, че не могат да прокопсат народи, които с ентусиазма на проститутка се хвърлят на шията на първия срещнат политически шарлатанин.
Накратко: историята на България е в руини; настоящето е тревожно, бъдещето е ужасно. Хората са изплашени, солидарността липсва, разбирането за последиците от конкретните действия е на ограничено примитивно равнище.
В ход е стачката на железопътните служители и работници. Малко е да кажем, че сме солидарни с тях, защото под гилотината е поставен сякаш животът на самото ни Отечество, доколкото България е дотам, докъдето стигнат нейните железници. От сърце и душа им пожелаваме стачна победа. Но „Нова Зора” отбелязва със съжаление, че са пропуснати цели 20 години, в които можехме да спрем деиндустриализацията, разрухата, демографския колапс, да изчегъртаме с рендето на непримиримостта чернилката на нихилизма, на майкопродавството и отцеругателството. Да не позволим да бъде лишен от цел и смисъл националният ни живот и път през времето и историята. Да съхраним ентусиазма на поколенията, построили България; да опазим преклонението на народа пред саможертвата на тези преди тях в името на идеала за един по-добър и по-справедлив свят.
Трябва дълбоко осъзнаване и разбиране на положението, трябва мислене в перспектива и припомняне на позабравените уроци на борбата. Защото ако днес не стачкуваш, за да си получиш надницата, утре въпреки всичко ще те уволнят, и няма да имаш заплата, няма да има хляб и топлина за децата ти.
Истината е, че врагът е много силен и в битката с него никой отделен индивид няма шанс. Единственият шанс се корени в обединяването на себеподобните, защото само обединени, те могат да се превърнат в могъща материална сила, способна да се противопостави на геноцидно-изтребителния модел на световното задкулисие, прилаган от нашите доморасли наемници – отродници, неоколониални администратори.
Трябва да се разбере, че само икономическата борба е недостатъчна; че не трябва да се бяга от политиката, защото тя все едно ще те застигне и защото е людоедска, може да те закопае в гроба. Това означава, че трябва да търсиш и откриеш корените на проблемите на своя живот и живота на децата ти и да си готов на всичко, за да ги решиш.
ПП „Нова Зора” смята, че лек за нацията и държавата не е т. нар. гражданско общество, че българите трябва да изоставят практиката, да живеят като съвкупност от индивиди. И цялата, макар и остатъчна народна енергия, трябва да се концентрира в две национални задачи: първо, съхраняване на народа ни, и второ, опазване на българската държавност.
ПП „Нова Зора” смята, че времената отново са комитетски и че е време за
саможертва и беззаветна
дейност
в името на Отечеството
Това е новата необходима и единствено вярна национална идея.
Политици и граждани, президенти и министър-председатели трябва да осъзнаят, че това е алфата и омегата на тяхната историческа отговорност, че без нея България се превръща в страна с шизофренична политика, с вечно мятане в различни посоки, страна, която въпреки всичко, маниакално и грубо искат да я заставят да работи за чужди интереси. А в страна, където собственият й “елит” се е прославил с унищожението на родината си, не може да има щастие и бъдеще за народа. Националната идея е идея за лъвове, а не за чакали, защото дори хиляда чакала да събереш, от тях няма как да се получи дори подобие на лъв; че на територия, заграбена от вътрешни конкистадори, за която няма нито общество, нито народ, национална идея, идея за служба в името на народа и Отечеството просто не може да има
ПП „Нова Зора” заявява ясно и отговорно: ние, българите, никога няма да отстоим националната си кауза в съгласие с близки или по-далечни съседи и т. нар. съюзници. Ние можем да я осъществим единствено против тях. Така е било винаги, така ще бъде и сега. Не е речено, че трябва да се бием. Необходимо е да не забравяме, че за всеки наш опит да изтръгнем врат от хомота, ще получим тяхното, меко казано, неодобрение, техните укори, техните удари в гърба, техните интриги. Те и в момента са факт, но малцина са тези, които го признават.
Ако ние не се откажем от това пораженческо поведение единствено и само с цел да защитим някакво статукво, България няма никакви перспективи на Балканите, пък и в Европа. Трябва да имаме достатъчно сили да надмогнем малодушието, което вече в течение на повече от 20 години формулира българската външна политика – страх, малодушие, комплексираност и национален нихилизъм, което доведе до пълна нищета на духа и разруха във всички стопански начинания.
Днес, както никога досега, е нужен съюз на патриотичната кауза със социалното начало; обединяване в името на националното благо; безкомпромисна борба с политическия егоизъм и националното предателство. Това предлага ПП „Нова Зора” на българския народ и на историческия процес. Ние искаме да уверим всички наши сънародници, че всички необходими промени за по-добър живот са достижими само ако народът ги пожелае и ако е готов да плати цената за тяхното осъществяване.
Очакват ни трудни дни и за тях трябва да се готвим. Пасивността и конформизмът не са оръжието на ПП „Нова Зора”. Ние високо заявяваме, че който днес пасува, утре ще гладува; че който днес е един, а утре - друг, значи е обречен на изчезване. Децата ни няма да ни простят, ако им завещаем нашата апатия, нашето безразличие и нашето невежество. Още по-малко ще ни простят опустошеното ни и продадено Отечество.
• Братя
национална сигурност и национално бъдеще не се изпросват или измолват. Националната сигурност и националното бъдеще се осигуряват с воля, с решимост, със съюзници и с добро оръжие. Останалото е демагогия и цели единствено да притъпи рефлексите и разума на нацията за самосъхранение.
ПП „Нова Зора” предупреждава, че все по-откровеният геноцид спрямо българския народ в областта на здравеопазването, образованието, икономиката и сигурността, както и поголовното погазване на принципите на демокрацията, демонстрирани от властниците от ГЕРБ при последните избори, са двете лица на технотронния фашизъм и неговата технология на изтребление и терор.
Ние се обръщаме към всички български патриоти, към всички граждани на нашето българско Отечество, които могат да осмислят затрупаните с битови несгоди и медиен грим факти и свидетелства на деня, да си подадем ръце, да съберем в мълния на съпротивата енергията на нашата воля за България, на нашата решимост за пребъдване на българската нация и в Единен народен фронт да отстоим своето бъдеще срещу стихиите на времето.
Да живее България!
Да живее тази земя, дадена ни от бог и отвоювана от дедите ни за дом, хляб и гроб!
Нине и присно и во веки веков!
Централен политически съвет на ПП „Нова Зора”
Председател
Минчо МИНЧЕВ
26.11.2011 г., София

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата