Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 43 Гафове или саботаж?

Гафове или саботаж?

Е-поща Печат PDF

Да си външен министър, не означава само да говориш добре английски, за да можеш като папагал да повтаряш заучени фрази - това го могат доста хора. Трябва преди всичко, като всеки държавен служител, да си наясно със законите и да разбираш от администрация. Сегашният дипломат № 1 Николай Младенов показа, че е на “вие” и със закона, и с управленческата дейност, след като е допуснал ведомството му да публикува личните данни на повече от 36 000 българи, които живеят в чужбина.
Постоянният секретар на ведомството Ради Найденов се опита да обясни случилото се с техническа грешка. И призна, че около провеждането на вота зад граница цари нормативен и технически хаос. Хаос, който ще лиши десетки хиляди българи, най-вече в Западна Европа, от възможността да гласуват за президент на републиката. Така например на сайта на посолството в Берлин е била качена заблуждаващата информация, че необходимият брой заявления са 20, а не 100... И сега на 23 и 30 октомври няма да има секции в Хамбург, Магдебург и Дармщад. Подобно е положението и във Франция, и в САЩ.
Човек неволно си задава въпроса - дали пък всички тези обяснения за хакерски атаки и компютърни грешки не са само алиби за съзнателния саботаж на управляващите, целящи да лишат от глас българите в чужбина, които всеки ден се червят от глупостите на Б. Б. и едва ли ще гласуват за кандидатите на ГЕРБ?
Май излиза, че министър Младенов и хората му всъщност са наясно какво правят...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата