Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 32 (2012) ЛУНО, ЛУНО, ЗЕМЬО МАКЕДОНСКА!..

ЛУНО, ЛУНО, ЗЕМЬО МАКЕДОНСКА!..

Е-поща Печат PDF

И като потвърждение на тезата си Петров задава направо „убийствен” въпрос: Защо Световният български конгрес няма централа в София, а в столицата на Татарстан - Казан?” Явно, според него, защото българите от днешна България са „татари”, каквито са и техните роднини волжско-камските „татари”! И за да докаже напълно “съсипващото” за българския род свое твърдение, той продължава да пита „риторично”: „Защо Тодор Живков своевременно каза на Стане Доланц (някогашен шеф на КОС - югославското военно контраразузнаване): “Как да поставя македонския въпрос в България, когато мнозинството от членовете на Политбюро на ЦК на БКП са македонци?” Ами отговорът е лесен, но Тодор Петров се прави, че не го знае - просто и в България, и в Македония живее един и същи народ, с изключение на циганите, турците и албанците.

Председателят на ултрамакедонистката организация обаче не мирясва и задава следващото си “остро питане”, на което, според него, българите няма как да отговорят: „Защо Георги Димитров предлагаше на Тито обединение на Пиринска с Вардарска Македония, обединение на „македонскиот народ” от двете страни на границата?” И отговорът на този въпрос е лесен. Защото бяхме от загубилите Втората световна война и “съюзниците”, Тодоре, късаха от България. Дори бившият ни “съюзник” Германия започна след войната емисии на македонски език по „Дойче веле”, за да се хареса на Чичо Сам.

Добре е да се чете история, за да се види, че при определянето на т. нар. контрибуции и репарации на съюзниците пак Русия ни опази. Ако Тодор Петров обаче бе продължил с ровене из историята и бе погледнал която и да е карта на Византийската империя, щеше да види, че византийската тема (сиреч военен окръг) Македония е имала средище Адрианопол, а темата България (именно България) е имала средище Охрид. И ако не се спомине заради явната невъзможност да реши тази главоблъсканица, значи той е просто агитатор. Да не говорим, че ако преди да седне да си „упражнява перото”, си бе направил труда да разбере какво се учи за историята на България в университетите на Германия например щеше да се смае. Защото там се казва, че България е създадена не през 681 г., а няколко века по-рано. България! Не Македония. История на Македония не се изучава... Защо ли? Защото от много време има географска област наречена Македония. Но тази област през вековете е била в територията на какви ли не държави. Затова гърците не са съгласни името на сегашната държавица да бъде Македония. Защото „елините” знаят, че признае ли се това име, „македонците” от Скопие ще започнат с претенциите си. Тъй като географската област Македония днес е в четири държави - Гърция, България, Албания и Македония, или както я наричат там. Това обаче не пречи на екзалтирания агитатор Тодор Петров да твърди: „Не живеем на Балканския, а всички заедно на Македонския полуостров!”

Впрочем, както я е подкарал, току-виж е почнал да има претенции и за град Македония в САЩ - http://macedonia.oh.us/.

За София обаче - успокоява ни Петров, - проблем не са македонците, а ромите и турците, защото ако продължат процесите на емиграция, те ще станат мнозинство”. Затова на София са необходими македонци и Македония, за да поддържат етническия баланс във времето и пространството.

Добре, какво да му кажем и покажем на Тодор? Сигурно тълпите „македонци”, които се молят за български паспорт да станат мнозинство? Ако върви така, колко ли „македонци” ще останат до година-две в БЮРМ?!.. Само дето не ни е обвинил за албанската инвазия!

„България е - пише Петров, - като Югославия. Ако я разделите на Македония, Мизия и Тракия - няма България. От България не остава нищо”. Пророчество, истинско пророчество... И Тодор Петров продължава, че с присъединяването на България към ЕС от страната са се изселили около два милиона предимно млади и образовани хора, а епилогът е... бързото остаряване на нацията. За огромно съжаление, последното е чиста истина!

Другото съждение в статията на лидера на СМК, което може да се приеме като негово прозрение, е, че: „...неслучайно Македония е най-голямата романтика за България. Културата и историята на македонците е внедрена като държавна култура и история и затова са едно и също. Честваме едни и същи дати, събития и личности, само зависи кой от коя страна на границата се намира. А основно никой от никого не краде, защото основата на България е Македония.”

Само по една причина, Тодоре! Защото става въпрос за обща история! За българска история! Празнувай българските празници, почитай българските герои. Те са и твои. И ти си българин. Само че... шугав.

В България има всичко, но не и българи!” Така твърди председателят на скопската неправителствена организация “Световен македонски конгрес” (СМК) Тодор Петров. Тази своя позиция е изложил в текст, публикуван в македонския вестник “Вечер”. Изданието уточнява, че това е отговор на българския евродепутат Андрей Ковачев, който заявил, че в България няма македонци.

Железният аргумент”, който Тодор Петров (какво гордо „македонско” име само!) прилага в защита на своята „теза”, е, че: „В България няма македонско малцинство, защото македонците са мнозинство! В България само циганите и турците не са македонци! Не е въпросът дали македонците в Македония са българи, а има ли българи в България без македонски корени?” Според „лидерот” на СМК това е така, защото „бугарите” са татари, а у нас те са обявени за... малцинство. Тоест всички останали, с изключение на циганите и турците, са “макета”.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата