Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 31 (2012) СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ВЕНЕЦУЕЛА

СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ВЕНЕЦУЕЛА

Е-поща Печат PDF

На 2 август 2012 г. в посолството на Боливарска Република Венецуела в България се проведе среща между Н. Пр. Рафаел Анхел Барето Кастийо, извънреден и пълномощен посланик на Каракас в София, и Минчо Минчев, председател на ПП „Нова Зора”.

Минчо Минчев благодари за оказаната възможност да разговаря лично с Н. Пр. Рафаел Барето по въпроси от взаимен интерес. Като хора на социалната кауза и патриотизма, заяви Минчо Минчев, ние с неотслабващ интерес следим обществените процеси в Боливарска република Венецуела, а вестник “Нова Зора”, чийто главен редактор имам честта да бъда, се стреми да запознава своите читатели с достиженията и примера на Боливарската република в осъществяването и реабилитацията на властта на народа.

Като партия, която обединява голям брой интелектуалци, дипломати, журналисти, публицисти (доста от тях - испаноговорещи), смея да мисля, допълни председателят на “Нова Зора”, че в наше лице венецуелската страна ще продължи да има подходящ партньор за осъществяване на едно сътрудничество, еднакво полезно и за двата народа. Постиженията и стремленията на нашите народи със сигурност ще разкрият нови направления за взаимодействие не само във външнополитическата сфера, но и в областта на икономиката, търговията, културата и т. н.

От своя страна, Негово Превъзходителство г-н Рафаел Барето изрази убеждението си, че сътрудничеството между мисията на Венецуела в София и ръководството на ПП „Нова Зора” ще продължат да се развиват успешно и в бъдеще.

Срещата, на която присъстваха и д-р Тодор Предов, зам.-председател на ПП “Нова Зора”, и Евгений Еков, зам.-председател на СГО на партията, както и г-жа Марица Барето, първи секретар на посолството на Венецуела у нас, дава надежди за бъдещо ползотворно сътрудничество.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар