Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 30 (2012) ПЪРВИЧНИЯТ ИНСТИНКТ НА РЕНЕГАТА

ПЪРВИЧНИЯТ ИНСТИНКТ НА РЕНЕГАТА

Е-поща Печат PDF

От чисто мъжка гледна точка, да се сравнява Цека Цачева с Шарън Стоун си е светотатство. И въпреки това шефката на българския парламент показа нещо общо с “Първичен инстинкт”. Няма друго обяснение за мълниеносната отрицателна реакция на г-жа Цачева на предложението на депутатите от левицата да се отдаде едноминутна почит по повод 70-годишината от разстрела на Никола Вапцаров, освен буквално първичен инстинкт.

 

Аргументът на Цачева бе, че има много такива дати и не вървяло някак си народните представители да се занимават постоянно с тях. За съжаление, българската история наистина изобилства с жертви на политическия терор. Но в случая става въпрос не за комуниста, а за поета Вапцаров. Поет с главна буква, отдавна получил своето световно прзинание.

На какво се дължи този първосигнален антикомунизъм у Цачева? Всеизвестно е, че най-яростни вярващи са тези, които турците наричат “дьонмета” - сиреч, новоприели вярата. И то именно защото трябва непрекъснато да доказават, че наистина са станали правоверни. В случая - демократи. Иначе е публична тайна, че 1989 г. заварва г-жа Цачева като партиен секретар на адвокатската колегия в Плевен... Първичен инстинкт, какво да се прави. В случая - за оцеляване!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата