Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 29 (2012) ДА ЗАЯВИМ ВОЛЯТА СИ ЗА МИР

ДА ЗАЯВИМ ВОЛЯТА СИ ЗА МИР

Е-поща Печат PDF

Граждани на България, патриоти, приятели,

Империалистическата агресия в Сирия навлезе в решаващ стадий. Близките събития в Ирак и Либия ни показват сценария, както и какви ще са очакваните последствия. (Жертвите в Ирак надхвърлят милион, а в Либия вече са над 100 хиляди души. Разграбено е националното богатство на двете държави, самите те са териториално разпокъсани, а на власт дойдоха екстремистки ислямски групировки). Днес единствено твърдата позиция на Русия и Китай възпрепятства започването на широкомащабна империалистическа война, която може да прерасне в световен конфликт с употреба на оръжия за масово поразяване от най-зловещ вид. Водеща в противопоставянето на агресията е политиката на Русия. Затова и Русия понася най-вече удара на дезинформационната кампания, която отдавна е прераснала в психологическа война. Ако агресията не бъде спряна и българската общественост остане пасивна, въвличането ни в бъдещия световен конфликт е сигурно, с всички произтичащи от това последствия.

Във връзка с нагнетилото се напрежение около Сирия, група граждани, активисти на “Клуб 1-ви ноември”, решиха да бъде организиран митинг-шествие в подкрепа на руската политика за мирно решаване на конфликта и плана на Кофи Анан. Идеята за митинга срещна изключително радушен отзвук у много граждански и политически организации с различен профил, с които от няколко дни се водят интензивни разговори.

Призоваваме всички загрижени за бъдещето на България да подкрепят с присъствието си на митинга волята за мир на българския народ, както и да окажат възможното съдействие за разпространяване на това съобщение. Трябва да сме чисти поне пред съвестта си, че сме направили всичко, зависещо от нас, за да се противопоставим на въвличането ни в готвената война.

В Столичната община е депозирано уведомление за митинга, който ще започне в 17,30 ч на 25 юли (сряда). От 17,30 до 18,00 ч ще сме в градинката зад Националната художествена галерия (ул. “Московска” и бул. Цар Освободител” ). От 18,00 ч шествието ще тръгне по бул. “Цар Освободител”, покрай Руската църква и Народното събрание, през градинката зад Художествената академия, ще пресече бул. “В. Левски” и ще продължи по ул. “Шипка” до Руския културно-информационен център, където ще се проведе митингът. След това, по ул. “Сан Стефано”, колоната ще премине край БНТ, където ще бъде депозиран протест срещу едностранчивото и манипулативно представяне на събитията по Българската национална телевизия, след което ще продължи до Орлов мост, където на площада пред езерото Ариана митингът ще приключи.

Инициативен комитет “Клуб 1-ви ноември”

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар