Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 28 (2012) АВАТАРИТЕ НА ГЛОБАЛИЗМА

АВАТАРИТЕ НА ГЛОБАЛИЗМА

Е-поща Печат PDF

Миналата седмица един български журналист, който работи в Брюксел, описа в национален ежедневник абсолютната неграмотност и неразбиране на европейските проблеми на България. Каламбурът бе изчетен в предаването на Би Ти Ви „Комиците”, което ми напомни случка отпреди доста години.

 

В Чикаго имало концерт на чуждестранен оркестър. Изпълнявали произведения на Бетовен. След концерта бил даден банкет. Ораторът взел думата и казал: „Лейдис и джентълмени! Всички ние се намираме под впечатлението на Бетовен! Чикаго по отглеждане на свине и производство на кожи е единствен в света. Но аз считам, че няма да бъде преувеличение да кажа, че в нашия град няма да се намерят и двайсетина такива личности, които могат да съчинят такава симфония...”

Гениално! Както казва „лидерът” на нацията - „Вие сте прости, но ме разбирате отлично защото и аз съм... прост!”...

Иначе седмицата бе пълна със събития. Неочаквано, но съвсем планирано изскочи новината от „Ал Джазира”, че Ясер Арафат починал в резултат на облъчване с полоний-210. Защо тази „гениална” идея, която е технически сложна и трудно разбираема, се появи точно в този момент, когато натискът върху Сирия се засилва, а Русия и Китай не отстъпват от своите позиции. Много просто! Това е класическо дезинформационно „активно мероприятие” срещу Москва. За сведение - 98 % от световното производство на полоний се държи от Русия. Това не е някаква отрова за мишки обаче. Както казва Ото Вайнингер, „ако Мария Склодовска-Кюри не е живяла заедно с Пиер Кюри”, трудно би могла да открие полония. А тя го е направила. Но това е само едно отклонение. И представяте ли си? Съпругата на Ясер Арафат е предала тубата със зъбната паста на компетентните органи, които установили във въпросната субстанция за миене на зъбите... полоний.

Но първо, полоният има кратък период на разпад от порядъка на 150 дни. Според израелския специалист Ели Кармон, радиоактивният елемент е бил подхвърлен далеч след смъртта на Ясер Арафат. Ако полоният е обработен и се е получил голям период на разпад, то Суха Арафат (съпругата), съхранявайки толкова време тубичката със зъбна паста, би трябвало да е отдавна умряла или поне да е на болнично легло. Но не е!

Външният министър на Русия г-н Сергей Лавров разсърди глутницата страни, които се готвят да разкъсат Сирия, с думите:...за принудителните мерки, за провеждане на операция по принуждаване към мир - това не е нищо друго освен интервенция. Ние не можем да я одобрим, от това трябва да се изхожда...”

По-ясно казано, ще започнат ли военни действия срeщу Дамаск без съгласието на Кремъл и без резолюция на СС на ООН? По принцип това е възможно, но тогава международните отношения ще се превърнат в „кеч”, а международното право насилствено и окончателно ще се пенсионира.

Намираме се в навечерието на преформатирането на света. Проблемът вече е презрял. Кризата не е финансово-икономическа, а цивилизационна. На прага сме на огромно глобално „земетресение”. След това в света ще настъпи мащабно геополитическо пренареждане на постоянните глобални фактори. Кризата с невъзвръщаемите дългове в кредитната икономика е определено фундаментална. Историята на човечеството подсказва, че зануляването на дълговете става посредством разпалването на световни войни. Спомнете си Първата и Втората!

Но да се върнем на темата за ролята на двете банкови групи - Ротшилд и Рокфелер, в световната история.

Потомствената политическа креатура на Ротшилд в САЩ в началото на 20-и век е прословутият полковник Хаус. Той се самопровъзгласява за „власт зад трона” и през 1914 г. се опитва да сглоби западен съюз срещу Русия с участието на САЩ, Великобритания, Франция и Германия. Полковник Хаус през май 1914 г. пише на президента Удроу Уилсън: „...Англия не желае да смачка съвсем Германия, тъй като тя ще се сблъска лице в лице със своя стар враг, с Русия, но ако Германия ще увеличава безкрайно своя флот, Англия няма да има избор”.

По това време банковата група Ротшилд контролира вече близо сто години английската централна банка. Полковник Хаус отива в Берлин и се среща с кайзер Вилхелм II и морския министър фон Терпиц. Германският военен флот расте и крепне ежедневно чрез финансиране от страна на банковата група Рокфелер. Въпросната банкова институция компенсира парите по закона за Федералната резервна система на американската хазна. Не е сложно да се разбере, че по това време Лондон и Берлин са аватари съответно на Ротшилд и Рокфелер.

По време на Втората световна война отношенията са още по-явни и директни. През май 1940 г. германците атакуват Франция. Френско-британската въоръжена групировка бързо е разгромена. Французите подписват примирие и предават Париж. Англичаните са притиснати към Ламанша в района на Дюнкерк. Това един от най-странните моменти от Втората световна война.

Много от историците не могат да си обяснят нелогичното поведение на германците. Вместо англичаните да бъдат тотално разгромени, се получава точно обратното. Германците спират бойните действия и изчакват британците да се натоварят на десантните кораби и да се завърнат необезпокоявани на Албиона. Няма немски десант на Британските острови. Няма нападение върху транспортните караби, които прибират през Ламанша британските войски.

Какво е обяснението на това странно поведение на германското командване? По това време военната икономика на Хитлер зависи пряко от банковата група на Рокфелер. Последната осигурява на нацистите нефт, нефтопродукти и преди всичко бензин. През 1930 г. е създадена Банката за международни плащания в Базел, с цел да финансира нацистка Германия по това време. Компанията “Стандарт ойл” (Standart Oil), през 1934 г., изкупува 730 хил. акра земя до Хамбург и строи нефтопреработвателен завод, който функционира на пълни обороти през Втората световна война. Едни от хората, които са довели Хитлер на власт, са братята Алън и Джон Фостър Дълес, братовчеди на братята Рокфелер. Ръководството на финансово-икономическата помощ се осъществява от триглавия американо-британо-германски октопод - банката на Шрьодер. Последният има статут на агент на нацисткото правителство. Днешният ръководител на газопровода „Северен поток” и бивш канцлер на Германия Герхард Шрьодер е потомък на цитираната по-горе фамилия. Светът е малък, нали!

Накрая се оказва, че Рузвелт, който е доведен на власт от полковник Хаус с помощта на Ротшилд, на практика е креатура на банковата група Рокфелер. Новият президент сменя въпросния полковник с господин Б. Барух - крупен борсов спекулант от калибъра на известния днес Джорж Сорос. Той заема през Първата световна война поста председател на Комисията за военната промишленост. По това време Б. Барух се стабилизира финансово и натрупва сериозни капитали.

Любопитен факт: когато през 1943 г. специалните служби на САЩ докладват на Рузвелт, че могат да елиминират физически Хитлер, президентът категорично забранява. Англичаните се опитват да направят това през юли 1944 г., но неуспешно. Банковата група Ротшилд успява да направи Хари Труман вицепрезидент на САЩ, а по-късно, както знаем, той става и президент. През цитирания по-горе период Хитлер изпълнява доста стриктно указанията на банковата група Рокфелер. През май 1940 г. на Фюрера са му дадени следните указания:

- да не закача англичаните при Дюнкерк

- да не пресича Ламанша и да остави Лондон на спокойствие, да прекрати подготовката на операция „Морски лъв”-десант на Албиона

- да насочи своите усилия към „плана Барбароса” - подготовка за нападение на СССР.

От историята знаем, че Адолф Хитлер стриктно е изпълнил въпросните указания.

Малко коментар зад кадър”. Пред Дюнкерк Чърчъл се изправя пред провал. Това напомня кошмара на катастрофата по време на Дарданелската операция на британския флот, когато той е Първи лорд на Адмиралтейството и настоява за нейната реализация. В този момент Рузвелт поставя условия на своя братовчед Чърчил, в замяна на защита и военна помощ от САЩ. Сега внимателно проследете условията, които изброява американският президент на своя британски роднина. Тяхното изпълнение има изключително значение за подреждането на глобалната картина в света към днешна дата. И така, условията на Рузвелт са:

- да се предаде на американците най-ценното, което има Британската империя - Саудитска Арабия. Последната е резултат от гигантския труд, положен от британското разузнаване в лицето на Лорънс Арабски. Той именно за това работи за спецоперацията по многогодишното подкопаване на Османската империя;

- да се изведат всички британски капитали от САЩ и да се продадат на американци всички активи в САЩ, които са собственост на англичани;

- след края на войната да се разпусне Британската империя и да се даде независимост на колониите. Да си припомним! През 1947 г. Индия получава своята независимост, към 1960 г. се разпада Британската колониална империя. После приключват своето съществуване френската, холандската и белгийската колониални системи... всичките съставни части на „империята Ротшилд”.

Накрая, ако обобщим по един не съвсем „академичен” начин причините за Първата и Втората световни войни, ще трябва да направим следния извод: основна причина за двете световни войни е изземване от групата Ротшилд и консолидация от страна на групата Рокфелер на евразийските нефтени активи. Това е причината Берлин два пъти да е насъскван срещу Англия. Рокфелер финансира по тази причина както Кайзера, така и Хитлер. Новото разпределение на нефтените находища през 1944 г. Рузвелт лично диктува на британския посланик в САЩ известния лорд Халифакс.

Каква е равносметката до тук?

Ротшилд два пъти губят при прилагане на груба сила и съответните обстоятелства в полза на Рокфелер. Естествено, противоборството между двете банкови империи не спира с края на „горещата война”. Започва „студената”...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата