Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

СМЕШЕН ПЛАЧ

Е-поща Печат PDF

Мафиот да си в България, и трудно те арестуват, и адвокатите ти намират и най-дребния повод да атакуват обвинението. Така стана и с прословутия наркотрафикнат Евелин Банев, по известен като Брендо, чийто “бизнес” отдавна е прекрачил родните граници. И който сега ще бъде представен за една година на италианското правосъдие, за да се види какви ги е дробил на Ботуша.

Адвокат Ина Лулчева веднага изрази съмнения, че той действително ще бъде връщан всеки път у нас, за да дава показания по българското му дело. И че дори това действително да се случи, правото му на защита ще бъде нарушено, тъй като няма да има достатъчно време да се подготви за участие в процеса, който тече в Софийския градски съд вече години.

Ами да, адвокат Лулчева, по-добре да дадем приоритет на италианската Темида. Първо, защото наистина процесът срещу Брендо се точи с години, а краят му е предизвестен - оправдан поради липса на доказателства, или пък заради досадни пропуски от страна на полицията и следствието. Второ, защото става въпрос за 40 т кокаин, т. е., за милиарди долари, дори и ако шефът на спецзвеното за борба с организираната престъпност към карабинерите Джанпаоло Ганцер да е подведен от нашия Цветанов, както твърди Лулчева. Ама ако не преувеличиш, не можеш да докажеш нищо, гласи един афоризъм. Нека да не са 40, а само 4 тона - все едно, в Италия Брендо с положителност ще отнесе едни 15 години затвор. Всичко останало е смешен плач. Плач, който иска да осигури безнаказаност на престъпниците.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата