Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 24 (2012) НЕУЛОВЕН ВЛЪХВА - ОТ ЦАРЯ ПО-ГОЛЯМ

НЕУЛОВЕН ВЛЪХВА - ОТ ЦАРЯ ПО-ГОЛЯМ

Е-поща Печат PDF

Върховният касационен съдо правда окончателно бившия военен министър в правителството на тройната коалиция Николай Цонев (НДСВ) по още едно от обвиненията срещу него - че неправомерно е увеличил капитала на ведомственото дружество “Терем”. А само преди седмица същият бе оправдан и по обвинението за сключване на четири неизгодни сделки през 1999 г. Така прокуратурата се оказа направо безпомощна спрямо Цонев, който бе обявен от зам.-градския прокурор Роман Василев за “абсолютен престъпник”.

Няма да отегчаваме читателя с подробности по тези обвинения. Ще припомним само, че става дума за щети за десетки милиони, нанесени на бюджета. Само че съдът работи с факти, а не с улики.

Ни най-малко не сме адвокати на Цонев. И прочулият се със скандала по арестуването му прокурор Роман Василев сигурно е прав. Но Цонев явно добре си е оформил нещата по документи. И сега се надсмива и над Темида, като цяло, и над въпросният Василев. Така че нека не само той, но и всички прокурори да не бързат с приказките, а да изпипват обвиненията. Има подходяща поговорка за такива работи - неуловен влъхва - от царя по- голям...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата