Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 21 (2012) НАЙ-ТРУДНО СЕ НОСИ ФЕНЕР ПРЕД СЛЕПЕЦ

НАЙ-ТРУДНО СЕ НОСИ ФЕНЕР ПРЕД СЛЕПЕЦ

Е-поща Печат PDF

Уважаеми проф. Д. Иванов,

Уважаеми др. Горан Готев,

Уважаеми младежи от младежко обединение на БСП-Красно село,

Връцете ми е притурката на в. “Земя”. Ще прощавате всички, че аз не мога да го увъртам по килифарски, та затова право куме, та в очи. Притурката я прочетох два пъти, за да не изтърва нещо съществено. Какво искам да кажа? Тази “кръгла маса” е най-подходяща за някоя селска седянка или в друга държава, или в друго време. Само за справка: когато започна Втората световна война, аз вече бях ученик. Така че съм усетил всички “сладости” от нея.

 

Трудовият ми стаж започна в далечната 1947 г. в Хаинбоаз, та и до днес. Нашето поколение изгради една нова държава с развита промишленост, енергетика (включително и атомна) и модерно земеделие. Какво направиха тия синковци: разрушиха и опоскаха до шушка всичко, което може да се краде. Откъде започнаха хайдуците? Вместо да направят рехабилитация на ТКЗС-тата, накъсаха ги на стотици хиляди парченца, където не може да влезе механизация.

Под “ръководството” на Андрей Луканов от САЩ пристигнаха двама “специалисти” и с “помощта” на нашите майкопродавци сътвориха пъкления план “Ран-Ът” и разрушиха, а някои изравниха със земятя две хиляди и двеста елитни промишлени предприятия. Тези “патриоти” трябва да ги знае цяла България и ако трябва, и паметник да им се направи. Кои са “героите”:

1. проф. Иван Ангелов – БАН

2. Венцислав Антонов

3. Румен Аврамов – БАН

4. Валери Борисов

5. д-р Венцислав Димитров – БАН

6. д-р Генчо Димов към Министерски съвет

7. Стойо Дулев

8. д-р Николай Гълъбов – БАН

9. проф. Илия Георгиев – БАН

10. д-р Румен Георгиев – Минералбанк

11. Димитър Костов

12. д-р Иван Костов

13. Емил Хърсев

14. Татяна Хубенова – БАН

15. д-р Димитър Иванов – БАН

16. проф. Лилия Каракашева

17. д-р Найден Найденов

18. д-р Невена Кръстева

19. Георги Панков

20. проф. Иван Панов

21. Атанас Папаризов

22. д-р Огнян Пишев

23. д-р Иван Пушкаров – БАН

24. проф. Димитър Шопов – БАН

25. Боян Славенков – БАН

26. проф. Стефан Стоилов

27. проф. Милчо Стоименов

28. проф. Тодор Вълчев – БАН

29. Христина Вучева

Ето това са хубостниците, които сътвориха злокобния план Ран-Ът. И ако Юда Искариотски е получил тридесет сребърника, то те получиха вкупом сто хиляди долара.

Една малка справка за “резултата” от това безумие.

До 1990 г. в България се произвеждаше годишно:

електрокари и мотокари - 82 485 бр.

електротелфери - 137 795 бр.

металорежещи машини - 17 695 бр.

автоматични линии - 16 бр.

трактори - 4956 бр.

товарни автомобили - 7346 бр.

автобуси - 2704 бр.

леки коли - 20 009 бр.

В тези предприятия работеха над 100 000 души, като 35 % бяха с висше образование. В ЗММ-София имаше две роботизирани линии. Каква ирония на съдбата българска. Преди една седмица ми се наложи да отида до квартал Орландовци. Там има трамвайна спирка “Хладилен завод”, но няма вече такъв завод, нито работници в него. А те бяха между 3000-3200 души висококвалифицирани специалисти. И къде са тези душици, “днес никой не знай, днес никой не знай...”. Така го е казал много отдавна поетът Пенчо Славейков... На следващата спирка се мъдри една указателна табела: краностроителен завод “Христо Смирненски”. Но за голямо съжаление такъв завод не съществува. Краностроители също няма.

На различни обекти, забили кули в небето, все “Libcheri”, сякаш нашите майки ни раждат без ръце. По конституция здравеопазването е безплатно. Да, но това беше до 1990 г. Министерството на здравеопазването разполагаше с 5300 болници, поликлиники, санаториални курорти и детски заведения, 1580 почивни домове с 375 000 легла. Лалугерите ни “убедиха”, че няма безплатен обяд. След всичките “завоевания” на “демократите”, България я напуснаха над един милион и половина млади образовани хора. Но най-лошото е, че всекидневно продължават да я напускат, включително и медицински персонал. С какво се задоволяват останалите българи в България, и то предимно младите: с алкохолизъм, наркомания, кражби, изнасилвания, да гледаме Азис, Мадона, Лейди Гага, фолк певачките, Слави Трифонов, сървайвъри, бигбрадъри, адреналинки, “Джулай морнинг”, св. Валентин, празникът на тиквата, Ден на благодарността, България търси таланти и безброй още измишльотини.

Вещественият и съзидателен труд, който е описан от нашите класици Иван Вазов, Йордан Йовков, Елин Пелин, Пейо Яворов, е загърбен. Той е табу.

Мога да опиша още много. Но ще спра дотук за българската орисия. С удоволствие бих присъствал на кръгла маса. Но моето мнение по тези въпроси ще си остане същото. И както е казал Ботев - “Но млъкни, сърце”.

Винаги ваш, инж. Гергин Гюров

П.П. Публикуваме това писмо на заслужилия строител на нова България инж. Гергин Гюров и поради едно предстоящо събитие. На 4 юни, по наши сведения, предстои да бъде излъчен по БНТ филм с условното засега “заглавие” – “Истината за програмата “Ран-Ът”. Не се наемаме да твърдим, че в наше време е възможно да бъде произведен информационен продукт в БНТ, който да утвърди истината за най-съдбоносния план за разгрома на България. Тъкво заради това в. “Нова Зора”, който първи повдигна завесата за пъкленото дело на съвременните погромители на България – перестроечния български политически елит, учените икономисти, съглашатели и благодетелите от Ленгли, - също подготвя своя отговор. Очаквайте “Досие за убийството на България”.


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата