Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 14 (2012) ЗА ХОРАТА И КУЧЕТА

ЗА ХОРАТА И КУЧЕТА

Е-поща Печат PDF

Трагедията с разкъсания от глутницата помияри проф. Тачков отново постави с пълна сила на дневен ред един от най уродливите плодове на “димукрацията” у нас - проблема с бездомните кучета. За съжаление, той изправя един срещу друг и групи хора с крайни разбирания по въпроса. По принцип уж всичко е ясно - бездомните четирикраки се кастрират, връщат се по местата им и така постепенно се решава въпросът с популацията им. Да, ама не. Че нали без хляб ще останат един куп зоофили, които си изкарват хляба именно със защита на уличните псета? А зад тях стоят чисто търговските интереси. Всеки, който се интересува от темата, знае, че кучешката кожа е най-добрата топлоизолация за водолазни костюми... Тук май трябва една подробна ревизия на всички фирми и организации, които се занимават с проблема и точат общинския бюджет.
Сега се сипят обвинения срещу кмета г-жа Фъндъкова и заместник-кмета по екология Мария Бояджийска. Искат се 6 милиона за нов приют, в които 500 кучета да живеят по-добре от хората, и пр. и пр.
И партия “Атака”, разбира се, не пропусна да спечели точки, като предложи съответните промени в Закона за защита на животните. Май че когато не говори за нация и национализъм, Волен Сидеров може да разсъждава разумно. В случая не може да не съгласим с предложението му след определен срок непотърсените и неосиновени кучета да се умъртвяват. А болните и сакатите - веднага. Така е по целия цивилизован свят и никой няма да възрази.
В този ред на мисли не може да не си спомним отговора, който сегашният президент на Румъния Траян Бъсеску даде на зоофилите по повод прочистването от кучета в Букурещ, което той разпореди навремето в битността си на кмет: “За мен са гласували хората, а не кучетата!” – заяви той.
Може само да добавим, че все пак човешкият живот и здраве струват повече от кучешкия. А също и че някак не върви в една божем европейска столица крастави псета да се излежават пред президентството, Министерския съвет и представителния хотел “Шератон”... Както беше до скоро поне...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата