Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 6 (2012) ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА ВИЗИТАТА НА Г-ЖА КЛИНТЪН

ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА ВИЗИТАТА НА Г-ЖА КЛИНТЪН

Е-поща Печат PDF

Както се и очакваше, г-жа Хилари Клинтън дойде в София, за да ни кандърдисва да разработваме шистовия газ, та да не зависим от Русия. А също и да спазари летищата ни за евентуална война срещу Иран, което е по-важната цел на визитата й. Дотук нищо изненадващо. Изненадата дойде от другаде. Оказа се, че все пак нито ядрената програма на Техеран, нито бизнес интересите на “Шеврон” са приоритет номер 1 за американската дипломация спрямо България. Тяхна основа грижа са... циганите.

 

Явно напоследък или посланик Уорлик е прекалил с шоу изпълненията си, или нашето Външно министерство съвсем е свалило гарда пред Държавния департамент, но да се твърди, че циганите в България са “жертви на насилие”, е просто наглост. Наглост, която е част от програмата за затриването на България въобще като държава.
Но да припомним фактите - на среща с представители на циганските организации Хилари научила, че те не смеели дори да се возят в градския транспорт, понеже там непрестанно ги... насилвали. Оказа се, че както в оня виц, филмът не бил шведски, а съветски..., защото на цял народ му е известно, че е точно обратното - именно българите са насилвани от циганите! И в софийския градски транспорт, където мургавите ни съграждани се возят безплатно, и в села като Катуница, Мечка и прочие.
Ромите обаче не се спряха дотук. Техните лидери заявиха, че им липсвал един Мартин Лутър Кинг, който да ги поведе... Не ни се мисли дори накъде, а още по-малко към какво ще ги води. Разбира се, г-жа Клинтън веднага заключи, че в българския парламент трябва да има поне 10 депутати роми.
Позволяваме си да припомним на мадам Хилари част от самата американска история. От отмяната на робството до Мартин Лутър Кинг и окончателната десегрегация на негрите мина точно век. Още половин век беше нужен, за да влезе чернокож президент в Белия дом. Нека в Държавния департамент да започнат да броят съответно 100 и 150 години, смятано от 1989 г. И ако и тогава вече нямаме цигани депутати и президент - да ни правят забележки...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата