Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 4 (2012) ИВАН НЕЙКОВ – НОВИЯТ КАРАКОНДЖО

ИВАН НЕЙКОВ – НОВИЯТ КАРАКОНДЖО

Е-поща Печат PDF

Иван Нейков, бившият социален министър на Иван Костов, се похвали, че родните баби плашат внучетата си с неговата персона. Не ще и дума – амплоато на съвременен караконджо наистина му отива. Синдикалният ренегат Нейков, основоположникът на безобразията в пенсионното дело и о’Бозе почившото българско здравеопазване, наистина е най-подходящият изпълнител за тази роля.
Ето и сега, под аплодисментите на плашилото Нейков само през миналата година управниците ни на два пъти вдигнаха възрастта и изисквания стаж за пенсия. Но за бившия “социален” министър и това не е достатъчно. Решението пенсионната възраст за мъжете и жените да се докара до 65 години вече не му стига. И той още отсега напира летвата и за двата пола да скочи на... 68 години!

Браво, Иване! Браво, Нейков! Хитро измислено! Дори по безбожно разкрасените казионни статистики българският мъж живее средно по 69 години. Така че според идеята Нейкова статистическият ветеран на труда ще получава пенсия само около година (при 10-15 години на Запад). След това вече българският мъж най-смирено ще се преселва в един по-добър свят, за да не охарчва повече пенсионните фондове. Фондовете, в които е наливал вноските си цели 37 години! Е, кажете тогава, как всяка порядъчна баба да не плаши внучетата си с такъв караконджо!?

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар