Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 32 “...ние им строим магистрали... като слънце”

“...ние им строим магистрали... като слънце”

Е-поща Печат PDF

Заглавието е на редакцията, понеже най-точно отговаря на тревожните въпроси на нашата съгражданка г-жа Максимова.  Описаното от нея – кратко, ясно, сбито и илюстрирано – отговаря на картинката, такава, каквато е не само в този столичен квартал.Общата черта на положението в столицата (а може би и в много други населени места) е липса на инициатива, липса на отговорност за следващите дни и години, формализъм и безхаберие – ако това е по-разбираемо като понятие. Разбираемо е и друго нещо – че картинката няма да се промени, докато всеки приема законите като врата в полето, а по-точно - докато законите съществуват с единствената (неявна) презумпция да позволят удобно тълкуване на силните мира сего.Огледайте се и ще видите голата истина – никой не го интересува общото, пазим си нашто...  Някой спомня ли си с какви обещания дойде сегашното управление?! Е, и? ***
Здравейте! Казвам се Ася Максимова и живея в ЖК “Овча купел”. Живущите в няколко блока наоколо сме жертва на строежа на Владайския колектор.
На пръв поглед строителните работи са приключили. Проектът обаче само видимо е приключил, защото като минеш малко навътре от бул. “Овча купел” или Горнобански път, забелязваш, че не е така. Точно преди да се започне проектът до ул. “Народен герой” имаше една пътека, която е единствената връзка, за да стигнеш до трамвай номер 5 и бул. “Цар Борис III”, и се ползва от живеещи в квартал “Овча купел”.
В момента всичко е разкопано, пътят е потрошен. Когато вали, е много трудно за преминаване, да не говорим за това, че с детска количка е абсурд да преминеш.
Нямаме усещане, че живеем в столицата на България, и особено в европейска столица.
Докога ще свикваме с това, което ни заобикаля, и ще мълчим? Кога ще ни възстановят пътя?
Общината не отговаря на питанията ни. Прилагам и снимки, за да се види конкретно за какво става дума.
Поздрави!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата