Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 32 България - страната на наивните Буратиновци

България - страната на наивните Буратиновци

Е-поща Печат PDF

В началото на август фабриката за откровени лъжи и социологически манипулации работи на пълни обороти. На 4-ти август т. г. медиите заляха общественото мнение с „цифри” и коментари за това как рейтингът на ГЕРБ се покачвал. Лъжата вече близо две години не слиза от постоянен обществен оборот. Измамата при управлението на ГЕРБ не се облага с ДДС...
Столичен ежедневник ни обръща внимание, че по софийските кръстовища вече няма просещи жени и деца. Естествено, хората по това време през лятото са на море и просенето като доходен бизнес върви повече по Черноморското крайбрежие.

Произнасянето на думата „ГЕРБ” придоби по време на последното правителство трагикомичен оттенък. Понятието „европейско” при днешното управление тотално се изпразни от съдържание. Все повече българи осъзнават, че „европейски начин на живот” е една живописна „картинка”, която в България няма как да не се различава особено много от сапунените балончета, които децата пускат с удоволствие. Проблемът е сериозен. Колкото повече надуваме „европейските” балончета, толкова повече се правим, че не виждаме как се пукат едно след друго.
Преди 20-ина години загърбихме социализма и за съжаление престанахме да мислим. Днес масово се наблюдава процес на затихване на мисловните процеси в едно все по-голямо число от нашите сънародници. Близо 20 години медиите се опиваха да лъжат народа, че „демократизацията и пазарната икономика ще повишат качеството на нашия живот”. Днес светът се тресе.

Еврозоната се гъне и всяка седмица слушаме за поредната спасителна програма, която предвижда германците да развържат кесиите и да дадат някое евро на просещите вече стари членове на ЕС като Гърция, Португалия, Испания, Италия и др. За съжаление, като изключим Германия, в незавидно положение се намират и някои от грандовете на ЕС.
Спомняте ли си непосредствено след промените през 1989 г. онези дебеловрати момчета, които получаваха необезпечени кредити, заемаха огромни суми и купуваха скъпи коли, вили и др. Силово се приватизираха огромни държавни имоти, заводи, фабрики, т.е. всичко, което построи този „ужасен и презрян социализъм”. Същите тези яки момчета вечеряха в скъпи ресторанти в компанията на платени манекенки. Много от хората им завиждаха за „високия” стандарт и ги наричаха преуспели мъже. Лъскави списания публикуваха интервюта със същите дебеловрати момчета, които като говореха, си настъпваха езика и произнасяха безумни глупости. Това обаче не им пречеше да бъдат класирани на първите места по разни псевдоконкурси, завършващи в луксозни ресторанти с много черен хайвер и шампанско. Много от тях си купиха по няколко дипломи и се представят в т.ч. и като доктори. На науките, разбира се... Даже на някои научни конференции им се дава думата за „няколко встъпителни думи” в присъствието на изумената академична общност (като си платят прилично на организаторите на форума, естествено).
Не мислите ли, че има определен паралел между нашите дебеловрати момчета и някои от нашите „съюзници” от ЕС?! Както винаги, една сутрин идва и денят на разплатата. Англоговорещите му викат Payback Times. Та денят на разплатата дойде както в света, така и в Европа, естествено и у нас.
Май е време да си отворим очите и да кажем ясно и високо: благосъстоянието не се гради в днешно време върху основите на „демократизацията и пазарната икономика”, а се изгражда върху грабежа и дълговете.
Светът навлезе във финалната летателна фаза на глобалната финансова пирамида. В редица страни от ЕС дълговете надхвърлят 250-350 % от БВП. Това е няколко пъти над допустимите норми не само на елементарното приличие. Страни в ЕС все по-трудно поддържат елементарното ниво на дейност на националните си институции и ежедневие на своите граждани. За трезвомислещите българи става все по-неясно защо българските медии не отразяват достатъчно добре социалните конфликти в Гърция, Португалия, Испания, Италия, Франция и т.н.
Българските експерти вместо да обяснят реалната катастрофа, която настъпва и е на нашия праг, говорят за „временни трудности”, а някои дори подготвят социологически анализи, според които “българинът бил най-големият оптимист в Европа” въпреки хала си.
Според финансовия министър Симеон Дянков повече от 40 пъти страната ни излиза вече от финансово-икономическата криза. Това не пречи на “нашите сънародници” все по-яко да мизерстват. Хитри социолози достигат в своите социологически изследвания до бравурния извод, че рейтингът на ГЕРБ расте в последно време! А хладилникът ни в петък е безумно празен... пък и пари няма.
Защо се отказахме от социалистическия път на развитие? Само социализмът доказа, че може да изгради солидарно общество. За какъв дявол разрушихме социализма в България? За да имаме пълната „свобода” да умрем в мизерия и от болести, които бяхме забравили преди 20-ина години?!
Защо позволихме на разни мошеници да окрадат строената с пот социалистическа държава? Защо позволихме на нашите нови „съюзници” да ни ограбят и разрушат всички конкурентни отрасли на националната ни икономика? Нима сме слепи и не виждаме, че ние, българите, инвестирахме в Евросъюза много повече, отколкото са фондовете, предназначени за нас (и които никога няма да получим на 100%)?
Дори и да сме изрядни във всяко отношение, някой заблуждава ли се, че ще стигнем и 50 % в “усвояване” на обещаваното ни от Брюксел? Нима някой все още се заблуждава, че след като разрушихме социализма и построихме неофеодално общество, сега ще се реализират талантите на нашите деца?
За последните две години претърпяхме и една особено болезнена загуба. Като народ, ние загубихме тотално своето национално достойнство при управлението на ГЕРБ.
Глобализацията породи и световната империя на лъжата. Помислете! В България всеки факт, който не се анализира в съответствие с официалната пропаганда, се охулва и бива наричан конспирология. ГЕРБ играят ролята на „офицер за свръзка” с въпросното царство на измамата. Навсякъде по света намалява производството, жизненото равнище пада стремглаво надолу, социалните програми се съкращават, а образованието деградира с всяка изминала година. Погледнете какво талантливо и умно поколение идва след нас. В България то все по-трудно може да се реализира. За съжаление младите хора не получават необходимите знания, а просто се подготвят да бъдат една послушна и манипулируема биомаса.
България през последните две години се превърна в страна, в която мизерстват многочислени тълпи от наивни Буратиновци. Всички очакват нещата да се променят към по-добро! Това няма как да стане, докато ГЕРБ е на власт!
Всеки ден в сутрешните блокове на националните електронни медии и в печатните издания гледаме, слушаме и четем едно и също шоу - на Карабас Барабас*, в лицето на Бойко Борисов. За съжаление тълпите на трогателно наивните Буратиновци са обречени. Все пак да не забравяме, че мозъците им са дървени и не подлежат на развитие... Герберското управление толерира единствено и само котарака Базилио и лисицата Алисия. И все пак все повече наши сънародници разбират, че сегашните управляващи страдат от неизлечима „политическа анорексия”, която все по-трудно може да се скрие даже и при наличието на дебел пласт „медиен грим”...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата