Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 15 Да вземем пример от ДПС

Да вземем пример от ДПС

Е-поща Печат PDF

Заглавието сигурно ще шокира читателите. Но за съжаление, констатацията е вярна. Докато българите сме се разделили на хиляда партии, кланове, мафии, групи и групички и се чудим как да подлеем вода един на друг, турчеещите се у нас се държат здраво един за друг. Ето и последният пример. Кметът на Дулово Гюнер Рамис като един Матросов изправи гърди срещу прокуратурата. И обяви, че предшественикът му, а сега депутат от ДПС Митхат Табаков, през 2009 г., не е нарушил Закона за обществените поръчки, следователно не е ощетил общината с над 11 млн. лева. Така поне стана ясно на първото заседание по делото срещу Табаков и другият ответник Алтън Чаушев.

В писмо до Софийския градски съд, Рамис твърди, че “община Дулово не е претърпяла никакви вреди” от действията на двамата и по тази причина кметството изобщо не възнамерява да предяви искове срещу тях.
Нека припомним - Табаков и Чаушев са обвинени, че през пролетта на 2009 г. са облагодетелствали варненската фирма “Джеми” ООД, която се оказва, че е собственост на тъста на Сали Табаков, брат на подсъдимия Митхат. Тя е предпочетена, въпреки че предлага да изпълни проекта за двойно повече време отколкото конкурентите - сдружението “Кантиери модерни” (Италия), “Главболгарстрой - Русе” АД, и “Понс Одесос” ООД, Бургас. На всичко отгоре дава едва 15 години гаранция на инсталацията, за разлика от другите две фирми, които гарантират поне 50 години безпроблемна експлоатация на водопровода.
Като капак на всичко “Джеми” ООД била и единствената фирма сред участвалите в конкурса, която не е стандартизирана с европейски сертификат. Но там, където властта на ДПС е абсолютна, за никой друг освен за “нашите” няма шанс... Дори и Бил Гейтс да кандидатства за доставка на софтуер за компютрите на общинската администрация...
Както се казва, на съда всичко е ясно. Но не и в този случай. Запознати предвиждат, че делото срещу Табаков и Чаушев ще се проточи във времето. Защото съдията Иван Коев трябва да разпита всички... 34-ма свидетели! А това винаги крие рискове от финикийски аргументи или сицилиански увещания...
Кога най-сетне и ние ще започнем да се подкрепяме така? Поне от кумова срама.


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата