Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 16 Апокалиптични сцени се разиграват в някога процъфтяващото българско село

Апокалиптични сцени се разиграват в някога процъфтяващото българско село

Е-поща Печат PDF

Както е известно от песента на Веселин Маринов, “Нашата полиция ни пази”, и то така ни пази под храброто ръководство на домопритежателя Цветанов и ипонеца Борисов, че на все повече българи им се налага да се “доопазват”. Ето, от началото на април и монтанското село Мърчево е под защитата на частна охранителна фирма, чиито гардове го обхождат денонощно. “Не смеехме да излезем на полето, защото чевръсти другоселчета само това дебнеха – да влязат и да отмъкнат я телевизор, я касетофон, я нещо метално за “Вторични суровини”, обясняват местните хора. “Другоселчетата”, естествено, са циганите, които върлуват в селото вече две години. За това време те не са оставили къща неограбена. Веднъж оправните апаши успяват да оберат четири къщи на един набег. Сега местните домакинства заделят по 5 лв. месечно от мизерните си доходи, за да си осигурят що-годе спокойствие. Участта на Мърчево не е прецедент, а тенденция, която несъмнено ще прерасне в епидемия. Особено пък като се вземе предвид лавинообразното нарастване на безхлебната ромска популация. И затова съвсем логично, от около две години насам, все повече български села, тероризирани от тази прелест на демократичния ни бит, се принуждават да прибягват към частни охранители.

През лятото на 2009 г. частна стража си наемат жителите на плевенското село Изгрев. Причината – отново циганския терор. Пак по това време се появяват гардове във великотърновското село Велчево. Там таксата, която заделят за охрана на живота и имота си местните хора, е 10 лв. на домакинство. На тях се паднала и честта да станат първото малко селище в България, което разполага дори с охранителни камери. Ето как е изглеждало селото според разказа на негов жител, преди гардовете да се притекат на помощ: “През деня циганите обикаляха по къщите под предлог, че търсят стари тенджери и тигани. Набелязват къде има нещо за крадене – я бакър, я животни. И като се стъмни и стопаните заспят – нападат. Като не може държавната полиция да се справи с крадците по селата, няма нищо лошо частните охранители да помагат”.

И със сигурност ще им се наложи да помагат все повече и повече. В полицейския участък в Славяново, Плевенско, който обслужва и селата Коиловци, Мечка и Бръшляница, незаетите щатни места са цели 60 %. Ако този полицейски дефицит е в район, който включва и село Мечка, където беснуващите от години цигани вече убиха шестима българи, можем да си представим в каква степен са запълнени полицейските щатове в по-малко рисковите селища. Междувременно през декември цитираното по-горе село Коиловци, също мина на полицейско “самообслужване”, наемайки частни охранители.

Междувременно в “опазваните” от недокомплектуваната и мизерстваща полиция селища се разиграват нови и нови апокалиптични сцени. Преди няколко седмици в новопазарското село Памукчи трима цигани с общ актив от 32 присъди убиха за два медни котела и парче кабел 89-годишната Айша Рахим. Аутопсията показа, че в резултат на инквизициите жертвата е с 8 счупени ребра, с раздробени кости на челюстта и шията, както и със смазани вътрешни органи.
И всичко това става във времена, когато българската армия защитава националната сигурност на своя народ в Косово, Ирак, Афганистан.

Нищо че когато в Италия се появиха само няколко хиляди български роми, Силвио Берлускони изкара войниците от казармите. Във Франция президентът Саркози просто натовари източноевропейските цигани на самолетите (нищо че от Брюксел го обявиха за расист). В България обаче, където положението е меко казано трагично, вече толкова години официалните власти продължават да се преструват, че мургавият терор не съществува. За редовия български жител не остава никаква друга алтернатива освен да спасява кожата с частни охранители. И разбира се, по тъмна доба да заспива вместо на възглавница върху фактически суспендираната Конституция, която уж му гарантира достойнството, честта, имота и живота.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата