Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 16 Темата “АЕЦ Белене” и българските либерасти

Темата “АЕЦ Белене” и българските либерасти

Е-поща Печат PDF

Последните три седмици геополитиката отново започна грубо да чука на входната ни врата. Темата АЕЦ “Белене” бе основна доста дни поред. Общественото мнение в България отново бе полято като реване от добре платени и силно „независими” експерти, коментатори, политолози, икономисти и естествено, от Корпуса за бързо реагиране на Джордж Сорос. Същите, които нежно бихме могли да наричаме либерасти.
Със страшна сила в електронните медии се настаниха защитниците на атлантическата (разбирайу тази на САЩ) кауза, която накара знакови и мастити фигури от щатни хвалители на Бойко Борисов да се превърнат в груби негови хулители.

На 13 април в сутрешния блок на “Нова телевизия” се разигра много комична сценка по време на „открития телефон” между тримата водещи и една очевидно четяща зрителка. Не бих се спирал на комичния етюд в новата телевизия, ако нямаше пряко отношение към злободневните теми. В по-голямата си част тези теми имат и мощно геополитическо измерение, което от своя страна ръфа ежедневно и без това пробития джоб на средностатистическия гражданин на нашата Татковина. Не е издевателство от страна на зрителите да се иска водещите в сутрешния блок да имат поне някакво прилично ниво на обща култура и естествено, да заделят някой друг час, за да се подготвят по темите от сутрешния блок. Все пак Лора Крумова и Георги Коритаров оставиха добро професионално ниво, което да служи за репер на гастролиращите в „Здравей, България”. Гвоздеят на сутрешния блок на Нова телевизия е Цвета Кирилова, която се облича невероятно хубаво и е издържана в цветови тон. Евгени Генчев я допълва с „хитри” реплики, а Христо Калоферов звучи много „екологично” от телевизионния екран.

На цитираната дата въпросната зрителка подхвърли името на Дейл Карнеги по повод продажбата на “Кремиковци” и се възмути, че купувачът е 25-годишен младеж. При споменаване на името на световно известния американец (Дейл Брекенридж Карнеги, роден 1888 г.) Христо Калоферов направи спонтанно детска физиономия от типа „Тоя па кой е?”. Наблюдателната зрителка веднага обвини телевизионното трио във „фрапантна неграмотност” и по един садистичен начин повтори словосъчетанието. Евгени Генчев, без да се замисли, изстреля - „Ние не сме длъжни да знаем всичко”. Когато се очакваше темата да затихне по естествен начин, неотразимата в цветови план Цвети самокритично сподели пред своите колеги, че „то Карнеги е нещо известно и даже си спомня за Карнеги хол” (концертен комплекс в Манхатън, Ню Йорк, построен от филантропа от шотландски произход Андрю Карнеги през 1890 г.). Очарователната водеща за финал благодари на коварната зрителка за нейния принос в „образователното им надграждане”.

Не е неразумно да препоръчаме „образователно надграждане” в стил Дейл Карнеги и на сегашния управляващ „елит” на ГЕРБ. Ще им бъде от голяма полза!
Искрено се извинявам на любезния читател за дългото и „лирично” отклонение, но бих го попитал - „При такова ниво на професионална подготовка по какъв начин подобни безгрижни и „духовити” водещи могат да партнират в студиото на експерти по различни теми, в т.ч. и по темата “АЕЦ-Белене?”

Едно е безспорно – с изритването на професионалистите журналисти се предоставя свръхкомфортна медийна среда на либерастите, които обясняват на зрителите какво точно е „българският национален интерес”. Веселото трио в предаването “Здравей, България” е абсолютна „витрина” за образователното ниво на подрастващото поколение, което за съжаление все още счита, че понятието „експерт” е длъжност.
На 12 април по трите ефирни национални телевизии едновременно платени от Сорос „експерти” обясняваха на горкия българин колко е вредно да се построи “АЕЦ-Белене”. Цената на атомната електроцентрала според въпросните специалисти била непосилна за българския народ, но всички вкупом рекламират „зелената енергетика” и т. нар. възобновяеми енергийни източници. Никой не казва обаче, че класическата енергетика е от 4 до 44 пъти по-евтина от екологичната такава. При тази ужасяваща мизерия и пълзящи цени на тока мисля, че неуморимите хулители на “АЕЦ-Белене”, като лидера на СДС Мартин Димитров и „експертите” на Сорос, биха могли да дадат личен пример и да си закачат домашните електромери само на „зелено електричество”…и да плащат съответните доста по-високи цени за него. В противен случай за мислещите българи е повече от очевидно, че либерастите-соросоиди си изкарват надницата за сметка на баламосването на обикновения човек.

“АЕЦ-Белене” е нужна на България и трябва да договаряме условията за нейното построяване на базата на дългосрочна енергийна стратегия и стриктно съблюдаване на националните ни интереси.
Обикновеният българин почти нищо не разбра от разигралия се водевил между Борисов, Дянков и Трайков, декорирани с личните преживявания на лицето Първанов (шефа на НЕК).
През последните дни стана абсолютно ясно кой от „експертите” къде играе. Критерият е геополитически и както и да завъртим сложните технически и други обяснения, стигаме до следните основни изводи:
• САЩ, с цената на всичко, се стремят да попречат на България да построи “АЕЦ-Белене” заедно с “Атомстройекспорт” (РФ), който разполага със съвременна руска атомна технология, високо оценена от ЕС.
• САЩ се стремят да елиминират “Атомстройекспорт”, а неговото място да заемат американски фирми.

На 12-ти април през нощта сънувах много интересен сън. Сънувах, че министърът на финансите Симеон Дянков по време на последното си посещение в САЩ е обсъждал въпросите на българската ядрена енергетика. В съня си ясно „видях” как вицепремиерът се договаря с американската фирма „Уестингхаус” за строителството на нов атомен реактор в “Козлодуй” срещу скромната сума от… 6 милиарда евро. Тогава се стреснах и облян в студена пот, си спомних, че това е някъде малко повече от цената на цялата “АЕЦ-Белене”, която би трябвало да строи “Атомстройекспорт”. Напрежението ми остана за дълго време и защото си спомних, че „Уестингхаус” не е строила атомни реактори вече близо 30 години. Не съм ясновидец, но баба ми от село Парамун е гледала успешно на боб. Дано не съм прихванал по наследство нещо такова от нея...

След като разбрах, че банката, която ще ни консултира по случая “АЕЦ-Белене” е HSBC, нещата малко ми се изясниха. Предполагам, любезни читателю, че си спомняш за банковата “Интер Алфа груп”, която принадлежи към орбитата на финансовата империя на Ротшилд. Любопитно е да се отбележи, че в състава на Алфа-груп е испанската банка “Сантандер”, HSBC, ING, португалската “Банко Еспириту Санто”, германската Комерцбанк, белгийската банка KBC (нещо доста познато за нас) и други.
Както и друг път съм писал, като казваш Ротшилд, разбирай Сорос, и естествено, обратното. Последният е работодател на хиперактивната общност от „експерти”, които денонощно хулят “АЕЦ-Белене”, и които си заработват надниците за сметка на интересите на своите български сънародници.

Накрая още нещо. В последно време много често се говори как светът ще бъде залят постепенно от електромобили. Това не е в далечното бъдеще и не е ненаучна фантастика. ЕС вече планува много сериозно по пътищата на Европа да пътуват все повече електромобили. Господ да ни пази, ако си зареждаме новите превозни средства на цените на електричеството, получено чрез „зелената енергетика”.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата