Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 18 Клуб „Нова Зора” И в Димитровград

Клуб „Нова Зора” И в Димитровград

Е-поща Печат PDF

На 19.04. 2011 г. в Димитровград се откри официално клуб на ПП „Нова Зора”. Клубът се оказа тесен за събралите се домакини – членовете на Общинската организация на партията, симпатизантите, читателите на в. „Нова Зора” и за дошлите да уважат събитието гости. В студеното време словото на председателя на партията г-н Минчо Минчев сякаш стопли сърцата на всички присъстващи. Той разговаря откровено с всеки, отговори на въпросите по коалиционната политика на партията, големите енергийни проекти, състоянието и перспективите пред българското общество и нация.

В уютната конферентна зала на Клуба на дейците на културата бе организирана среща с представители на хасковската Областна федерация на потребителите, ПП „Екогласност” и други обществени организации. Сред гостите бяха г-н Емил Георгиев – председател на ПП „Екогласност” и областен председател на Федерацията на потребителите, г-н Тодор Тодоров – зам.-председател на общинската организация на БСП, г-жа Стоянка Шопова – представител на Комунистическа партия на България, г-жа Мария Георгиева от Отечествен съюз, г-жа Елена Петкова от Демократичен съюз на жените, г-н Калпачков от Тракийско дружество „Капитан Петко войвода” и др.

Председателят на общинската организация на ПП „Нова Зора” Димитър Димитров откри срещата с думите: „Днешната среща с всички вас като представители на обществеността на Димитровград е само началото на поредица от срещи, които ще дадат тласък на желаното от всички обединение в Единен национален фронт. Не за завоюване на политически постове, не за придобиване на икономически блага, а обединяване за съвместна борба за спасяване живота на българската нация и българското общество. Защото в последните 20 години и в социалната, и в икономическата, и в политическата сфери, и в елементите на държавното устройство се забелязват тенденции към ликвидиране на българската държава и нация, неутрализиране на гражданската съвест на обществото и в крайна сметка използване на достиженията на българския народ в полза на определени корпоративни интереси.

Днешната среща е по инициатива на ПП „Нова Зора”, но тя не е политическа. Тя е с чисто гражданска насоченост, защото всички ние сме потребители  вече 20 години на криворазбрана демокрация, псевдо социално и медицинско осигуряване, грохнал обществен ред в държавата, засилваща се престъпност, деформирана образователна система и пълна липса на обществено медийно възпитание.”

След поднесеното приветствие от представителя на БСП г-н Тодоров, думата за изказване бе дадена на г-н Минчо Минчев. Нуждата от обединение на всички патриотични и социално ориентирани политически сили и граждански движения в Единен национален ляв фронт срещу разрухата на България бе основният акцент. Г-н Минчев изрази надеждата, че и тук, в Димитровград, както и на други места в България, ще започне изграждането на такъв фронт и че БСП ще заеме полагащото й се място в него. Той посочи, че каквито и грехове да има, БСП трябва да бъде запазена и то не като „модерна лява”от електорален тип, а като масова партия, отговаряща на интересите на преобладаващата част от българското общество; че БСП отново трябва да се обърне към проблемите на народните маси и да се върне към своите изконни ценности и добродетели, за да стане „снежната топка”, която расте и се превръща в лавина на народното недоволство и воля за промяна. Г-н Минчев подчерта, че не е ненормално политическата партия и вестникът „Нова Зора” да отправят към БСП изисквания и критики. Ние не сме врагове на БСП, ние сме истински съюзници на хората на социалната кауза и искаме силна, а не слаба БСП. Ние ясно съзнаваме, че ако тази партия престане да съществува на българската политическа сцена, каквато е външната поръчка, с нея ще бъдат ликвидирани и демократичните завоевания, доколкото все още ги има, и България ще тръгне към едноличен тоталитарен режим. Заради това нашият принцип е: ”Кажи ми ти моите кривици, аз да ти кажа твоите, па да се оправим и да вървим напред…”, както е казал Апостола. Тема на неговото изказване бяха и отношенията с братска Русия, становището по АЕЦ „Белене” и другите енергийни проекти като гаранти за националната сигурност, които пречат на световното задкулисие да реализира пъклените си планове за България, защитата на паметниците на съветската армия-освободителка от фашизма в България и други актуални проблеми.

Г-н Емил Георгиев запозна гражданите с екологичните проблеми на общината и назряващите екологични рискове. Той обяви, че „Екогласност” също е твърдо „за” строителството на атомни централи и развитие на ядрената енергетика, за разлика от много други новоизлюпени екологични организации. В качеството си на председател на областната Федерация на потребителите той обяви, че вече и в Димитровград, в клуба на ПП „Нова Зора” ще се помещава и приемна на Федерацията на потребителя с телефон и безплатни правни съвети за димитровградчани. Той отговори на въпроси и подчерта, че гражданската активност е пътят за преодоляване на някои негативни обществени явления както в екологичната сфера, така и в областта на потреблението на стоки и услуги.

Думата за изказване беше дадена и на г-н Динчо Иванов – секретар по икономическите въпроси и член на централното изпълнително бюро на ПП „Нова Зора”, областен координатор за област Хасково, член на Димитровградската общинска организация и зам.-председател на Хасковската Областна федерация на потребителите. Необосновано високата такса смет, която плащат димитровградчани, смяната на водомерите, които ВиК изисква от гражданите и някои други наболели проблеми в община Димитровград бяха сред акцентите в изказването му.

Закривайки срещата, председателят на Общинската организация на ПП „Нова Зора” обеща, че подобни срещи ще продължат и че те ще станат традиция за обществеността в Димитровград.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар